Jump to content

Moto Zajednica

umpahpah

Članovi
  • Broj tema i poruka

    140
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: umpahpah

  1. Pitanje : u par navrata sam gledao snimke u kojima se izduvna grana na africi usijala, sablasno izgleda. U čemu je stvar i da li ste vi imali ista iskustva? Napomena, video sam samo na africama.
  2. Odlična. Samo je stavim, bez vezivanja. Ne treba je pridržavati nogama, samo je sklanjaš prilikom točenja, posle vraćaš. Ništa lakše.
  3. Nikad više motora nisam video nego u Sloveniji. Odlični putevi, divna okolina, melem za vožnju. Zanimljivo je da su uglavnom strane tablice, ne slovenačke. I naravno kultura vozača na visokom nivou. Ovog leta sam obišao Srbiju, Makedoniju, Grčku, BIH,Hrvatsku, Slovenija, Italiju na motoru. Ubedljivo najgori, najbahatiji vozači su u Srbiji.
  4. Vizir je podignut na max. I nema bufferinga. Jer taj nastavak eliminiše to. Na toj brzini se vrti oko 7 do 7500 rpm, što je ok.
  5. 110 - 120 je najlepša putna brzina. Svi cajgeri lazu, tako da ne obraćam pažnju na brzinu, više na rpm. Skuter je kao tenk udvoje na putu. Neverovatno stabilan. Onaj dodatak na viziru je zlata vredan.
  6. Uglavnom autoputem, ali kad se ukaže prilika rado obilazim.
  7. Da osvežimo temu U Grčkoj pre desetek dana
  8. Pozdrav BalkanBikeru. Čestitam na izboru, stvarno je dobar skuter. Verujem da ćeš se slatko navozati sa njim. Ulje menjam na 5000 km. Do sada sam stavljao isključivo Hondino ulje, ali verujem da ima i drugih dobrih opcija. O tome ne mogu ti ništa bliže reći, neka ti odgovore bolje upućeni. To važi i za ulje u gear box. Do sada nisam menjao. Svega 1.5 litara staje ulja u motor, tako da ne treba štedeti. Kupi najbolje ulje. Živ bio i puno bezbednih km ti želim
  9. I kroz Makedoniju, na +42, radila je kao singerica. Dobar tourer.
  10. I ove godine, ponovo, do Grčke i nazad. Udvoje, pretovareni, bez greške.
  11. Vidim da većina vas ima GIVI alu kofere. Zanima me da li je bolje na OEM Honda nosač staviti Givi ploču, ili direktno sve od GIVI, nosač, ploča, kofer?
  12. Ako si solo vozač, Forza je najbolji izbor, definitivno.
  13. Srdanov nece da skida tocak. Bio danas
  14. Pozdrav dobri ljudi. da ne otvaram novu temu, treba mi preporuka za ispravljanje alu felni Novi Sad. Nije strasno iskrivljeno, ali znam da nisu mnogo pazljivi kada ispravljaju , pa ostane osteceno. Da li je srdanov jos uvek u igri, tj. ima li neko iskustva? Da li rade i komplet uslugu, skidaju tocak? Menjao bih i gume, da iskoristim kada je vec skinut tocak. Znaci, komplet usluga bi me interesovala.
  15. Do Grčke i nazad, udvoje, pretovareni, bez greške.
  16. Ne bi trebalo da pali ventilator. Kod mene ni do sredine skale ne dodje. Procitao sam na indijskom forumu da se neki zale na ventilator, ali ne znam sta je uzrok. I mi se stalno vozimo udvoje i teski smo, nikad mi nije palilo. Proveri tecnost. Kad si servis radio? Na koliko si km menjao gume i gde si ih uzeo? @Wildserbian gde si tvoje uzeo? Nadam se nekom skorom druzenju, mozda vikendom ?
  17. Napiši koji model guma stavljaš (oznaka) i koliko si prešao sa starim. Forza ti je kao bombona. Posebno Givi vetrobran mu dobro stoji
  18. Ima, kaci se kao nastavak na posudicu za kocionu tecnost. Ali, nisam video u Srbiji.
  19. Ako ga upalis, treba ga i voziti, Ne valja da radi u leru. Nece ni postici radnu temperaturu. Laganom voznjom do radne temperature.
  20. @Satelis, odusevljava me tvoj rad. Bilo bi dobro kad bi napisao na kojoj kilometrazi radis servis, popravku. Koliko sam razumeo, ovo je tema za sve 530 ke, a ne kao sto naslov kaze starije od 2017. Na poslednjim fotkama je tmax sa mekanim side bag ovima. Da li neko zna, moze li tvrde kofere na tmax? Na netu nema u ponudi od vecih proizvodjaca.
  21. Ne mogu se porediti SW i Forza. Meni je Forza stabilnija i lepsa za voznju. Mozda je to samo subjektivno. SW mi nije legao. Mnogo je tezi i manje okretan. Slab je za tu tezinu. Forza se pokazala odlicna za udvoje i pretovarena. Jednom smo u cugu presli 950 km sa malim pauzama i nikom nije nista falilo.
  22. I j mislim da je ovo tacno. Xmax je skuplji ,ali ne i bolji. S druge strane, skuter od 10,12 god. ne moze biti bolji od novog. Probao sam par SW400 i odlucio se za novu Forzu. Gde sve nisam bio ovog leta s njom. Dobra je to sprava.
  23. Ne znam za piaggio, ali na bivsem TDM u sam imao Givi nosac i kofer, koji je lupao do zla boga. Resenje je bilo u zaptivcima za prozore. Cujem da i jako skupi koferi i nosaci Yamahini nisu imuni na ovo. Mislim da problem nije generalizovan, vec pojedinacan. I tako pristupiti i resavati. Kofer na Forzi nije od kvalitetne plastike napravljen. S tim se treba pomiriti.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja