Jump to content

Moto Zajednica

radeziv

Članovi
  • Broj tema i poruka

    40
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

radeziv's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. radeziv

    kaciga flip up

    Svaka kaciga sa homologacijom vrsi funkciju, e sad u zavisnosti od marke i cene... Nije losa kaciga, nosio je kratko, odnos cena-kvalitet sasvim dobra prilika. Proba naravno pod obavezno. Vecinu njih, naravno odgovarajuci broj, mozes nositi na kracim relacijama, a po ceo dan samo one koje odgovaraju tvojoj glavi.
  2. radeziv

    Karburatori

    Sve su to gumice za hidrauliku sto vi preporucujete,nisam siguran da one dobro traju na benzinu...
  3. U ovaj prsten,tj lezaj stapa mozes samo da gledas,nema nacina da se on izmeri,jedino sto se meri je kolicina ulja ulja koja ide po stapu,a opruge niko zivi ne menja,jedino oko su fabricki premekane ili puknu... Ako viljuska lepo radi(al curi,tj slini) ide samo zamena semeringa,ulja,eventalno poliranje povrsine na stapu po kojoj kliza semering,a u krajnjem slicaju kad se lezaj ili klizac,pojede zamena i njega.. Naravno da ima sta da se meri i pregleda. Taj prsten kako ga zovete ili karika kako bi je trebalo zvati,nije jedna,vec ih ima dve po stapu,jedna kliza po "stapu",a druga po "cizmi". Njih treba kontrolisati u slucaju da ima lufta izmedju stapa i cizme,cak ne moraju ni da se mere,vec se vidi kad su dotrajale,jer je tad izlizan onaj deo koji se nabacuje na metalni deo karike,i tad karika ima bakarnu boju,znaci da je za menjanje. Ima tu i ona plasticna karika.
  4. Sve pojeve sam prekontrolisao kad sam uzeo motor,to uvek radim,sva ulja,tecnosti menjam.Na par mesta je bilo oksidacije,ocistio i WD.Bila je i jedna buksna od one tri uhvatila,ocistio i naprskao. Ali se i pored toga posle dve sezone istopila. ZATO SAM I PITAO ZA NEKO BOLJE SREDSTVO,POSTO SPREJ OCIGL. NE POMAZE. A spoj sam sredio luster klomama ali malo boljim sa keramikom okolo,tako da nema topljenja,nisam stezao na licne vec sam zalemio papucice koje idu u klemu. Ne bi trebalo da se greje ali cu cesce kontrolisati.
  5. radeziv

    POTREBAN SEMERING

    Ja sam imao slican problem davno na suzuki GN 400. Ti semerinzi su obicno vanstandardni,nasao sam sa istim unutr. precnikom,malo vecim spoljas.,razbusio na meru i trajno resio.
  6. U tom slucaju ide prvo traka pa burzir,ovaj sto imam ne bih rekao da je los,post sam vec radio sa njim,i nije bilo problema,mada nisam stavljao na mesta gde se greje. Ako ne nadjem nista pametno onda ide sigurno lemljenje,u tom slucaju ne bi trebalo biti grejanja kont.
  7. To je prvo provereno,ne mogu da nadjem .
  8. Gde naci ulje ili sprej,posto hocu sve da odradim ponovo?
  9. Hvala ljudi hteo sam da zalemim ali da prvo vidim vasa iskustva. Za direktno spajanje sam se odlucio posto sam vec sve prodavnice obisao i imaju samo obicne buksne,a one mi se ne stavljaju jer su takve vec stradale.Trazio sam malo bolje ,vece,bakarne kao one sto idu za kucnu instalaciju ali nisam nasao. te kontakte sam vec pregledao pre dve godine,jedan je bio vec oksidirao,ocistio sam i naprskao WD-om,ali opet je stradala. Da li ima neko sredstvo bas za te kontakte,ili da korisim WD.ili obicnu mast za mazanje. Hvala svima na odg.
  10. MOLIO BIH ZA SAVET NEKOG STRUCNOG!!! Naime kada sam uzeo da proverim stanje el. spojeva zatekao sam zatopljen sredji od tri dzeka ispod leve bocne plastike na Africi RD 07.Ako neko zna uzrok bio bih mu zahvalan! Da li bih smeo direktno spojiti ove 3 zice? Da napomenem da je napon punjenja bio otprilike u normalnim granicama. Evo slika
  11. Odlican put,prelepa priroda! Ako ti nije problem da napises koliko si placao smestaj,da znamo zbog planiranja puta?
  12. Ako bih ugradjivao led u kofer hteo bih da mi rade sve LED i na poziciji i na stopu samo da menjaju jacinu, PA ME ZANIMA DA LI SAMO SA OTPORNIKOM I DIODOM NA + POZICIJE MOGU DA POSTIGNEM TO ILI MI TREBA JOS NESTO. I AKO MOZE,KOJI OTPORNIK I DIODA MI TREBAJU?
  13. Dzabe ti je i da nadjes nove i onbe bi se verovatno cule samo manje,jer je boslo do potrosnje i drugih delova korpe. Moras stare da produzis,a to je vec malo ozbiljnije za rad
  14. radeziv

    zapremina ulja

    Sta se sve danas nece procitati ovde,nekad je ovo bio dobar forum...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja