Jump to content

Moto Zajednica

milje80

Članovi
 • Broj tema i poruka

  167
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

142 Excelent

O članu milje80

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 03.03.1980.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Banja Luka, BiH
 • Motocikl
  Honda Varadero 1000, Vespa PX 200

Poslednji posetioci profila

1599 profile views
 1. milje80

  Novi BOSCH sistem za stabilizaciju motora

  Zašto je šteta da ne vide motor bez ABS-a?
 2. milje80

  X-Lite X-603

  Imam X-lite 1003, ali sam probao kada sam kupovao i druge modele. Mislim i ovaj 603 jer sam išao redom i nisam preferirao niti jednu. X-lite je premium klasa Nolana, to se ne osjeti toliko kada se uzme u ruku, ali u vožnji se osjeti. Znači ipak je i stariji i noviji model u pravilu kvalitetan. O ovome imaš mnogo na netu samo proguglaj, da ne smaram bez potrebe. Moja preporuka je da obavezno probaš X-Lite jer šta sam primjetio kod X-Lite je da su naprijed "zbijene" odnosno nema mnogo mjesta između brade i kacige. Ovo nisam primjetio na na HJC ni Schuberth koje sam imao, ustvari bilo je drugačije nekako više prostora. Znači oblik glave može bitno odigrati ulogu. Meni ovo ne smeta, ali recimo žena se žali da je X-Lite "guši" zbog toga.
 3. milje80

  Nove ili Polovne gume

  Upravo tako... Što se tiče granice, nije stvar šta je pametno nego na šta te situacija natjera. Pričamo o prinudnoj granici u slučaju potrebe i krizne situacije, ne o divljanju i pronalaženju granice u saobraćaju.
 4. milje80

  Nove ili Polovne gume

  Nije poredjenje sa nekim na stazi, u pitanju je bio komentar u vezi pronalazenja granice i stvarnog stanja polovne gume. Na stazi je to lakse. U realnim cestovnim uslovima je vrlo tesko. Za novu gumu te dileme nema. Mislim da me niste obojica dobro shvatili. U sustini.... Ko kako voli i smatra da je pametno. Naravno i kako moze.
 5. milje80

  Nove ili Polovne gume

  Mnogo je uslova i gore su pobrojani (da ne ponavljam, DOT, šara, iskrivljenost...) ali na kraju svega tehnički ispravna polovna guma zahtjeva dobro poznavanje tehnike vožnje i motocikla da bi čovjek osjetio i znao da li polovna guma "sluša" i koliko. zašto? Pa zato što tehnička ispravnost nije jedna jedinica mjere neko raspon potrošenosti koji nije mali. Oni koji zaista znaju da voze motore i vrlo često voze stazu ovu tehničku ispravnost osjete vrlo brzo, ali oni koji voze u granicama normale ovu granicu teško pronalaze. Stvar je vrlo jednostavana i ovo je moja logika: Za gume imam para, znači vrijedi razmišljati o novim i znači kupiću nove. Tvrdim da su nove bolje od polovnih i da je moja odluka razumna. Za nov motor nemam para, znači ne vrijedi razmišljati o novom i kupiću polovan i snalazim se najbolje što mogu. Ne tvrdim da je polovan bolji od novog (u istoj klasi naravno, ovo nije u temi, ali samo dajem poređenje). Isto vrijedi za svaku novu ili polovnu stvar. Možeš ili ne možeš, ako ne možeš znači moraš, a priča bolje je polovno i budale bacaju pare na novo ne pije vodu kod mene.
 6. milje80

  Parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom?

  Nemojte mješati to što je država takva kakva jest pa se na pauku rijetko viđa dobar auto, to što su ljudi bahati9 i primitivni pa se parkiraju na mjesta za invalide i vlastito ponašanje. Nije me briga za državu ni za bahate, na mjesto invalida se nikada i baš nikada ne parkiram. To je stvar poštovanja i razumjevanja drugog. Ko hoće da staje neka staje.
 7. milje80

  Put do Splita

  Auto put je za noć dobra varijanta definitivno. Put preko Banjaluke je takođe odličan. Znači auto put ti je do Banjaluke, nakon toga imaš neka 4-5 sati maksimalno do Splita preko prelijepih predjela na kojima nikad nema gužve (Banja Luka, Manjača, Miliništa, Glamoč, Livno, Buško jezero, prema Makarskoj pa odvajanje za Split). Ovim putem ja iz Banjaluke idem uvijek. Put je dobar, može se reći i odličan. Ovaj put najviše koriste Hrvati iz Slavonije jer im je mnogo jeftinije. Putevi kroz srednju Bosnu su prilično zakrčeni ljeti. Kad kažeš noć, pitanje je da li kačiš noć dijelom ili voziš cijelu noć, ako si u Banjaluci u/pred zoru onda je put preko Banjaluke odlična opcija, ako si u Banjaluci recimo u 2 ujutro onda ne treba ići tuda nego tuci auto put.
 8. milje80

  Trangia

  Ove sedmice sam kupio jedan Trangia set u Švedskoj 27-6 UL (140276) Ultralight aluminium, nisam se još ni raspakovao pa ću pustiti slike kad uslikam. Inače cijena je 65 eura i na to se vrati nekih 17% PDV-a direktno na aerodromu. Ono što me interesuje koji je kod nas alkohol i gdje najbolje kupiti? Ustvari postoje li neke razlike...
 9. milje80

  Cacak 30.03.2018. nastradao motociklista

  Svi mi griješimo i griješićemo, a griješe i drugi. Suština je u tome da mi sebi ne smijemo priuštiti ni grešku i trebamo raditi prvo na sebi. Prvi korak u svemu ovome je priznati da i mi sami često vozimo na rubu ili preko ruba mogućnosti i razuma. Neki to urade rijetko i više slučajno, neki namjerno i to im je stil vožnje. Ako je pokojni kolega pogriješio, onda je samo još jedan od nas koji je pogriješio i nije ništa ni bolji ni lošiji, samo je njega greška koštala. Ono što je @sashac napisao je po meni sve tačno. Lično nemam naviku i način izražavanja da to napišem javno na takav način, ali mislim da mnogi dijele njegovo mišljenje po ovom pitanju (i po mnogim drugim stvarima koje napiše). Možda grubo rečeno sa njegove strane, ali ili tačno ili vrlo blizu tačnog. Upravo ovakve "analize" i "komentari" u ovoj temi otvaraju oči jer su povezane sa stvarnom nesrećom i velikom tugom i niko normalan na ovo ne može ostati imun.
 10. milje80

  Honda Varadero 1000 VA

  Radi ih Seba ako ne nađeš GIVI ili ako ti je svejedno. Meni je radio za TDM i bio sam prezadovoljan.
 11. @vortex4borg Cetiri karte su 138 eura (djeca su 7 i 9 godina) ovo je samo za Gardaland i to na kasi. Moze se na prodajnim mjestima naci jeftinije u Sirmeone u samom gradu (kupis dan ranije kartu). Mi to nismo skontali. Sea life je pored i posebno se naplacuje, ne znam koliko jer mi nismo stigli ni Gardaland preci u cijelosti. Parking je obavezan i 5 eura je bez obzira koliko se zadrzis. Rade od 10 do 18. Mi smo bili prosli vikend i sve je u pogonu ukljucujuci i cirkus i novi Shaman rolerkoster. Znaci u fulu rade. Pomfrit 5 eura, sokovi oko 3 eura kako koji. Njihove slike od 3 eura do 20 eura. Piknik zona otvorena tako da se moze unijeti hrana i pice. Ako jos sta interesuje samo pitaj.
 12. Mi smo se porodično juče vratili. Bili smješteni u Limone i vodili klince u Gardaland. Potpuno isti osjećaj imam oko predjela. Dogovor je pao slijedeće godine motorom da se obiđe.
 13. milje80

  Honda Varadero 1000 VA

  Da ozivimo temu.... Ubacih navigaciju... Garmin 595 sa Touratech nosacem tkz. kandza....
 14. milje80

  Грчка скутером - септембар 2016.

  Odlično, baš mi je ovaj putopis uljepšao dan.... i može skuter na more....žena i ja smo prašili na Aprilia SR 50 kad smo bili klinci, pa na 250 kasnije....sad je drugačije, ali opet jednako interesantno.
 15. milje80

  Air Hawk vazdusni jastuk

  Dok sam vozio Afriku koristio sam ovakav jastuk i super je stvar. Koristen je za duza putovanja, narocito kad ima mnogo ravne ceste. Rozlog zbog kojeg sam ga uzeo je to sto su mi u takvim voznjama dupe i prepone trnule strvicno. I danas ga zena koristi, a misljenja sam da je za suvozaca perfektan. Sorry ako je off, ali cisto iskustvo korisnika.
×