Jump to content

Moto Zajednica

jura

Članovi
  • Broj tema i poruka

    70
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: jura

  1. Odlican posao momci volim ovakvu pedanteriju na delu,kakv je to pistolj za peskiranje nikad nisam video nesto slicno mislim zbog velicine?
  2. .Juce smo bili prvi put kod Bokilica dijagnoza za prvu boljku data bez greske a za ostalo malo da pricekamo.o celom slucaju majstor ce verovatno reci malo vise od mene.
  3. jura

    Peskiranje u VS-u/

    Da povratim temu iz mrtvih peskiranje sa radio kod Zorana uluca je Vojvode Misica 0603384452 .a kvalitetan vez u radnji Cucic 0603256070
  4. Zanam da moze racunskim putem ali hocu da premerim tacno i milimetar,magnete jednostavno izvadis klestima onim armirackim ali pazljivo ih prihvatis da se ne bi okrnjili i polako ih izvadis,nego kako si znao koja ti je "N" oznaka na magnetu da li je bilo obelezeno?
  5. Resen problem sa satom magneti nisu bili dobro okrenuti strana"N" treba da je spolja ali nijedan magnet nije imao tu oznaku pa se drugar dosetio da spojimo po dva magneta kako bi nasli iste polove pa smo onda oznacili iste polove i ponovo montirali i tada opet nije radio nakon ponovnog obrtanja svih magneta sat je proradio skoro 100posto tacnost sa navigacijom ,jos jednom cu premeriti obim tocka ali u milimetar kako bih jos malo dobio na tacnjim podacima. Jedino jos da razjasnim oznake Lo i Hi oko obrtomera tj .pozitivni negativni polariteti.
  6. Evo kako stoje stvari juce montiran KOSO DB 02 obrtomer izgleda normalno radi nema nekih oscilacija valjda je to u redu jedino mi nije jasno sta mu znaci ona stavka oko promene impulsa nesto kao pozitivni impuls i negativni? Kilometar sat pravi problem jer se javlaju oscilacije u prikazu stvarne brzine na primer brzina je 40 km\h pa onda padne na 25 km \h i tako dosta oscilira, posto imam na disku 4 zavrtnja postavio sam i 4 magneta davac impulsa sam odmakao 1,5mm od magneta i postavio ga da ne nije u centru magneta ako sam dobro razumeo uputstvo i sliku koja je prilozena ,sta bi moglo da pravi problem/
  7. Karburator resen ,danas ubacen isti posle generalneupalio na zub ,Bokilicu svaka cast ,covek je zaista korektan cak je poslao i staru iglicu kao dokaz ,i telefonom se raspitivao za "pacijenta'. Toliko od mene( da ne ureknem coveka pa posle da okrene na drugu stranu) jer malo je danas ovakvih majstora spremnih da saslusaju i objasne i kvalitetno odrade neke stvari.
  8. Sjajno ako te mrzi okaci i slike mog posrnulog karburatora .
  9. Pa kod nekoga sam morao ne moze covek sve da zna
  10. Juce sam se cuo sa majstor Bokilicem prvi put u zivtou i bio je z ista "uljudan" preko telefona jutros sam mu poslao karburator da ipak on vidi sta zeza pa cu napisati kako je sve proslo.
  11. Da tako bi trebalo princip spojenih sudova ali uvek se javlaju neki vazdusni cepovi i onda moram da mrdam crevo da bi gorivo poteklo ,da vise ne cackam danas sam poslao karburator majstor Bokilicu pa se nadam da ce resiti problem.Hvala pa se cujemo.
  12. Mozda ovde lezi objasnjenje ne razumem bas svaku rec ali izgleda da ne treba pomerati crevo: Do not lower the middle line below the float bowl mating surface. If the gauge is lowered and then raised it again, the fuel level measured shows somewhat higher than the actual fuel level. If the gauge is lowered too far, dump the fuel out of it into a suitable container and start the procedure over again
  13. Uh pomagajte nekoliko puta sam probao ali stalno pokazuje isti nivo da li treba karburator staviti pod nekim uglom ,par puta prislonim providno crevo na telo karburatra i nivo odlican pomeram crev gore dole da vidim da li ce nivo goriva to pratiti i sve u redu,polse toga opet jos jednom da proverim nivo previsok i u koji polozaj podignem crevo nivo tu ostaje
  14. @Strasilo ,majstore svaka cast za ovako dobru temu,ovih dana sam sredjivao karburator na KLX-u 650 ,ali u manualu pise da nivo goriva treba biti 1,5 mm iznad ivice lonceta da li smeta ako poravnam nivo sa ivicom jer vidm da kazes da se uglavnom moze i tako orijentisati? Ako nije na odmet moze li jos neka caka vezana za ovaj moj karburator ?
  15. Znaci mogu 4 magneta mislio da mora biti neparan broj.
  16. Evo i mene ceka podesavanje sata KOSO DB-02R za sada sam spojio zice za vidim da li uopste radi i sve je u redu ,sad ste me stvarno uplasili u vezi merenja tacne brzine ali ako bude ne daj Boze problema javicu se svakako. Ako imate neki savet unapred dajte odmah . Posto imam 4 zavrtnja na disku onda bih trebao staviti samo jedan magnet ako ne gresim?
  17. jura

    Selna za auspuh

    Potrebna selna za auspuh (precnik oko 380-390mm) pa ako neko ima viska neka javi ,primam i kao poklon
  18. Svaka cast Beri za uslugu ,roba stigla 16.03 (ne znam kako se probio kroz mecavu u Madjarskoj?) mislim da bolja rekama ne treba .
  19. U petak sam kontaktirao Beru prvi put i covek se javio roba bi trebalo da stigne 15.03. jedino sto Bera radi i Polo i provizija je 10 procenata.Javicu se kada bude stgla roba.
  20. www.louis.de Sta te tacno zanima ?
  21. Sjajno ovo sam dugo cekao javi ako bude jos nekih pomaka i ao nesto slucajno zeza oko mehanizma kratko dugacko.
  22. Zanci Bera donosi i robu iz Pola?
  23. Postoje 3M trake 3434 je naziv.
  24. Kad vec cistimo karburatore gde se moze naci mravlja kiselina ili ako postoji nesto bolje?
  25. U pravu ste momci evo na jednoj od slika se vide namotaji elektro magneta http://www.ebay.com/itm/NEW-CAR-MOTOR-AUTO-VEHILE-2-5-HID-BI-XENON-HEADLIGHT-PROJECTOR-LENS-LEN-H4-/290716474285?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D4656780707446042114%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26sd%3D290716474285%26
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja