Jump to content

Moto Zajednica

turboluka

Članovi
  • Broj tema i poruka

    71
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu turboluka

  • Rođendan 04.05.1991.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd, Dusanovac
  • Motocikl
    Kawasaki ZX 10R 2006

turboluka's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

25

Reputacija u zajednici

  1. Ajde sad kad smo vec poceli... Molio bih i sve ostale clanove koji NECE da rentiraju motor (ili jednostavno misle da je to drustveno neprihvatljivo(ili hoce druge da ubede da je to drustveno neprihvatljivo)) za manje od 5000 evra po danu da ostave poruku u ovoj temi, pa cu ja posle, metodom eliminacije, da pronadjem te potencijalne mentole, koji bi bili spremni na nesto tako suludo. Takodje, ukoliko neko ima bilo sta sto ga muci u zivotu, nevezano za ovu temu, (naravno),moze da postavi svoj komentar, i olaksa dusu. Trolovi, spameri, metafizicari, ekonomisti, protofolio menadzeri i off-topichari, svi ste dobrodosli! Ukoliko neko stvarno zeli da postavi nesto vezano za temu, neka odmah odustane, i neka me kontaktira, uslovi rente su se poboljsali.
  2. A onda, kamara jos manjih slova koja od 800 naprave 8000!
  3. Gledam sad cenovnik zapadno-srbskog rent-a-bike-a i ne mogu da verujem... 80 evra za jedan dan(er6n), a cak ni ne traze full depozit u vrednosti motocikla vec sam 10%... I to sve sa svim porezima, dadzbinama, taksama i osiguranjem, na sta ode otprilike 40% od pomente sume.. Nije mi jasno gde im je racunica? Kako mogu da zarade sa tako jeftinim cenama???!? Kako im se isplati kad svako ko renitra odma ode za zapali gumu, tera u crveno u leru da bi zagrejao hladan motor, vozi po stazi, po planinama, po dzombama, vuce prikolicu sa cementom, u bisagama prevozi durian (da, za tu cenu dobijate i bisage), dize na prednji i zadnji, oguli fuzastere kad prodje kroz krivinu sa oko 250 km/h (pored radara( pored skole )) i naravno, sasvim sigurno, motor koristi u raznim satanistickim ritualima.. KAKO??!? http://www.rental-motorcycle.com/europe/croatia/zagreb_rental.html
  4. Ubo sam direkt u zivac sa ovom temom Nece covek da vozi motor na trke, nego da se provoza do usca da se slika, i do opstine da ode da potpise...do crkve nece, nije u tom fazonu.. Recimo za motor izmedju 2500 i 3500 (er6n, z750) jevreja vrednosti je 50e na dan po meni skroz korektno. Ko misli da nije ne mora da rentira svoj motor i gotova stvar. Digla se prasina k'o da sam rek'o da je burek samo sa sirom
  5. Znam za njih, ali oni iznajmljuju uglavnom skutere.. Mada ako neko zna za neki drugi rent-a-bike centar ni to ne bi bilo lose.. A nasao sam ja vec par ortaka, medjutim malo je izbiljiv amer, sta da mu radim Ne vidim zasto ne bi za jedan ili dva dana neko zaradio 50 ili 100 evra? Nisu to male pare na ovu skupocu.. A postoje razni mehanizmi da se osigura renta, tako da to nije problem.. Ja bi prvi dao, medjutim, prodadoh oba motora skoro..
  6. turboluka

    Renta motora

    Dakle, da opisem blize temu, ortak iz USA dosao odje kod nas da se ozeni (jebiga, srpkinje najlepse na svetu), medjutim kako je fanatik za motore, zeleo je da iznajmi neki motor na dan svadbe, da se on i zena malo provozaju, i slikaju, i to.. Trazi neki motor od oko 600ccm(ili vise) i do nekih 7-8 godina starosti. Kod kuce ima novog shivera, pa bi trazio nesto slicno tome. Za jedan dan nudi kompenzaciju od oko 50-ak jevreja. (eventualno moze da se postigne neki dogovor za ceo vikend) Decko je skroz na mestu, dugo vozi motore, nije neka stoka neizviljena. Mormon po veorispovesti, pa stoga ne pije, ne drogira se, ni nista slicno, postoje propopise, voli Tita.. Naravno, on (a i ja kao posrednik) garantuje za motocikl u potpunosti. Svadba je 28. septembra. Kontakt: Luka Trikic (ja) na pp ili maine fejzbuk https://www.facebook.com/luka.trikic
  7. A moguce je i da sam prekoracio struju, u svakom slucaju pretpostavio sam da je otrovno, pa sam furao rukavice masku naocare i to... A bas zato ocu veliki ako je maksimalna 40 A ja bi ga vozio na nekih 10 do 20 A zavisno od rezima (ne bi bio blizu toga da prebacim maksimalnu struju po cm^2, pa mi se valjda ni ti hormovi ne bi stvarali), jer ta hemiska obrada mi deluje kao neka madjija, a time se nebi bavio (tj ne znam kako ).. Pa ako se dobro uradi celija, bukvalno samo dosipas vodu i na 5k menjas elektrolit..
  8. Slazem se, oring za kanalizaciju je tesko govno, dva put sam menjao elektrolit, isprlja ga u roku od 2 minuta, bude crn i gust kao nafta (ali mi je celija kidala 2lpm pa mi bilo zanimljivo ). Dakle izbegavati. Moracu da nadjem negde tu gumu, sve ostalo sam nasao: plasticne uvodnice u radnji skoro pored moje kuce oko 50 din kostaju(odusevio sam se kad sam ih video da nisam zapamtio koliko kostaju) (ipak cu morati da urezujem navoj) NaOH kupio na pijaci 1kg za 210 RSD. Radnja za plexi TUPLEX cara dusana 266 na batajnickom drumu, prodje se okretnica 17 nekih 200, 300 metara pa sa desne strane. uvodnice plasticne u radnji na cosku gospodara vucica i bacvanske, velika radnja imaju sve i svasta za vodovod, kanalizaciju itd.. Ja bi koristio creva od pola cola, ne znam jel to mnogo debelo? A i pravio bi malo vece celije, tipa 20cm x 20cm (da bi imao manju struju po cm^2), A na tim dimenzijama plexi od 10 mm se iskrivi( mada jesam stavio samo 4 srafa ), pa kontam da usmem od 15 ili 20 i to -nnnnnn+nnnnnn- + PWM (od 0 do 30 A). Kakva su vasa iskustva sa takvom konfiguracijom?
  9. Evo ga, koncano sam i ja pokrenuo razvijanje svoje celije. Nije skupo ni da se kupi, ali sam istrazivacki raspolozen, a voleo bi i da napravim po koji celiju rodbini i drugarima. Sve mi je jasno oko funkcionisanja i izrade, al muku mucim da nadjem neke stvari pa bi imao par pitanja.. Ima li neko neku preporuku za dihtunge kvadratnog oblika negde u Beogradu, koristio sam gumene oringe za kanalizaciju, ali ne dihtuju bas najbolje.. Da li ima neka uvodnica koja bi mogla u pleksi od 15 ili 20mm bez da urezujem navoj, i imali gde to da se kupi u beogradu? Mala pomoc onima u Bg-u: prohrom: kosinox na smederevskom putu 15x15cm 316l 300RSD. plexi firma na okretnici 17 u zemunu 20x20cm 10mm 250RSD(ne znam kako se zove, al mogu da objasnim na pp onome koga zanima). Ako neko ima neke bolje cene ili blize centru lokacije nek javlja! Ne znam kakva ste vi iskustva imali sa pleksije ali se meni ovaj od 10 mm iskrivio, verovatno zato sto sam ga stego ko konj ne bili kompenzovao za lose dihtunge.. O mom daljem napretku cu izvestavati blagovremeno!
  10. turboluka

    R za pocetnika

    @barby Ja licno poznajem dovoljan broj da ti kazem da ih ima..
  11. Citam, i pitam se: Da li ima neki administrator na ovom forumu...
  12. turboluka

    R za pocetnika

    hahahahaha, ako te nekad negde sretnem imas pivo
  13. Krece lagano, sa najnizih nivoa, suptilno. I niko im ne moze nista..
  14. Evo i ja, da kucnem u drvo, sa policijom na dva tocka uvek pozitivna iskustva, i sad vec pocinjem da mislim da ako si skroz legalan i u full opremi(i ako nisi smarac), da ti nece napisati kaznu ni u kom slucaju. Isao letos do Uzica i nazad ninjom(full oprema), a Ibarska puna shivera(il mana jbm li ga), ja uvek u prekrsaju(brzina), samo mahnem ili blicnem, oni ili mahnu ili ikuliraju i to je to..
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja