Jump to content

Moto Zajednica

Darkan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Darkan

  • Rođendan 12.04.1977.

Contact Methods

  • MSN
    darkoisa@hotmail.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd

Darkan's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Takav problem sam imao na Sprin Princu.Dotezanje na svakih 500km dok mi se nije raspao kavez lezaja i otisli konusi pa sam jurio veci promer kuglica da bi legle ravnomerno i pakovao bez kaveza..Rasklopi i nadji nekog da ti izracuna koji promer kuglica moze da stane(bez kaveza) i koliko kom. da stanu jedna do druge. Napuni tovatnom i teraj.
  2. Hvala vam ,nije na odmet da se imaju takve informacije.Definitivno odustajem od zamene.Ipak mi treba iole siguran motor barem sto se tice nabavke delova.Dobra je meni moja Hondica CBR al ne mogu zenu da prevarim da sedne na nju ,pa sam primoran da je menjam za neki cruiser ako mislim da idemo negde dalje motorom.Jos jednom hvala na pomoci.Moze lock.
  3. Dobio sam ponudu da menjam moju Hondu za Laverda 500 Sport iz 1984 pa me zanima iz licnih iskustava kakva je to masina.Prednosti i mane motora i neka realna cena posto nisam uspeo nista znacajno da nadjem na netu.Znaci zanima me opustena voznja do 100-120 i kako se ponasa na duzim relacijama.
  4. Identican problem sam imao na hondi i ustanovilo se da mi ne valja regler.Verovatno mi je elektronika crpila dosta struje u toku voznje i desavalo mi se da se u toku voznje ugasi,pustim ga jedno sat vremena da se akumulator regenerise i kresne ko mina.Proveri punjenje i voltazu i amperazu.
  5. Ja sam svojevremeno napravio auspuh za kola od obicnog prohroma koji se koristi u prehrani i trajao mi je oko 6-7 god.Jedino sto sam vario obicnim elektrodama pa je pusta koroziju.Radi sa kojim imas slobodno i ako mozes sa CO2 i prohromskom zicom.
  6. Darko Isakovic-Darkan Radeta Kovacevica 10a Beograd 064/54-99-887
  7. Hvala bokilicu na savetu,lanac narucek preko 3T-RACING i stize za 10ak dan.Motor tenutno kod elektricara pa cekam da se ustanovi kvar.
  8. Hvala ti na informaciji.Ako brojke ne lazu pise PC20.Znaci da je ista mehanika kao za cbr600 f.Pogledao sam u Service Manual,sklopovi su isto poredjani sem lanca bregaste koji ide kroz sredinu motora.A sto se tice pikapa za paljenje ne verujem jer se i hladan gasio.
  9. Prvo da pozdravim sve pa da pocnem sa istorijom problema.Elem,znaci u pitanju je HONDA CBR500F iz "89".Pre 2 meseca je pocelo neko zveketanje sa desne strane motora,Nesto kao lanac bregaste kad je odpusten.U medju vremenu se desavalo da se u toku voznje pri stajanju ugasi i nece da vergla,kao da je istrosen akumulator.Sacekam 10ak minuta i vergla ko da nista nije bilo i upali ili ga upalim na gurku posle 2-3 metra guranja.E sad dolazi moja muka.Krenem u subotu u NS na motosusret na pola puta krene da gubi snagu.Drzim gas i kao kad bi skinuo dva kabla sa svecica.Dodam gas i posle par sekundi primi ko lud turu pa opet prekid.Tako se do NSa dovucem,odmorim motor,krenem na defile kroz grad ,ugasi se jednom.Na par metara ga upalim na gurku posto od kljuca nema vajde,ko da nema gram struje.pPosle 10 min isti problem i tu je kraj.Vise ni na gurku nece.Presedim neko vreme kod petrovaradinskog mosta dok mi ne stigne ortak,pa da ga odguram do njega.Medjutim upali na gurku i sve super do njegove kuce(nekih 5 km voznje),cak je i na kljuc upalio kad smo stigli kuci.Sutra polazak za BG,palim na kljuc i krecem.Usput opet isti simptomi.Danas rasturim motor,tj.desnu stranu gde je paljenje.Namotaji alternatora dobri,buksne koje povezuju alternator sa reglerom katastrofa zaribale.Ko da su pretrpele pozar.Nisu prespojile ali kontakt skoro nista.Sad trazim zveket u motoru.Skinem korpu i na njoj dve opruge labave,zveckaju.Odnesem na remont i ljudi mi na licu mesta nashprenguju te dve opruge da nebi napravili belaj prilikom nitovanja posto je kucishte od aluminijuma.Dodjem do lanca pumpe za ulje koji ima luft 1 cm levo desno po sredini.Po mom mehanicarskom rezonu to je veliki luft,pogotovu sto nema neki otpor pa predpodstavljam da on proizvodi takav zvuk.Lanac sa lancanicima nisam uspeo da nadjem.Trazim firme koje se bave proizvodnjom ili prodajom lanaca.pa ako naletim.Ako je neko u mogucnosti da mi kaze dali je to normalan luft i ako nije gde da potrazim makar polovan lanac jer se to u sustini nije desavalo pa bi i polovan sigurno bio bolji od mog.Dobio sam informaciju da je ISO oznaka 04C1,ali ga nemaju niti ce.Izvinjenje za ovoliko smaranje ako neko procita do kraja,ali glupo je da placam majstore pored mog mehanicarskog znanja.Struju ce mi pregledati majstor kad ga spakujem.Bice dobro ako su u pitanju bili kontakti na buksnama. U napred hvala!!!
  10. Ako ti nije problem posle nedelje da skoknes do Lestana blizu bubanj potoka,imam od 0.2 do 22 pa biraj ;D
  11. Ako nista ne uradis,javi mi se na pp.Sve moze da se napravi,a verovatno bi se kod mene u shteku nasao neki odgovarajuci.
  12. Pozz svim bajkerima.Zovem se Darko,iz Beograda.Vozim Hondu CBR500F.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja