Jump to content

Moto Zajednica

nikolapegaso

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu nikolapegaso

  • Rođendan 11.06.1993.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Sombor
  • Motocikl
    Pegaso 650

nikolapegaso's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Meni se jednom desilo da je izbacio ulje tuda, ali sam skontao da sam sipao previse, pa je normalno da izbaci visak. Probaj da ispustis svo ulje iz kartera i iz rame i izmeri tacno koliko ima. Trebalo bi 2.2 ako ne skidas uljni filter.
  2. Ne bih stvarno znao kako je na Yamahi, ali na Apriliji se samo skinu plasticni poklopci sa karburatora i jednostavno izvuku iglice zajedno sa siberom, i isto se tako i vrati (5 minuta posla). Nadam se da sam pomogao, pozz.
  3. Imao sam problem slican tvoj kada sam uzeo Pegasa (isti djavo, jedan cilindar, dva karba itd...). Naime, trosio mi je oko 9 litara, i izbacivao crni dim kroz auspuh kada se malo jace zavrne (lose sagorevanje). Problem sam resio tako sto sam pomerio iglice na karbovima za stepen ili dva i evo sada ne prelazi 5.5 u gradu, a napolju ispod 5.
  4. Svaka cast druze! Slike su super
  5. Reseno ljudi, hvala na pomoci. Propale gumice neke na karburatorima, pa je primao previse goriva...
  6. Bilo bi dosadno da je sve okej. Resim jedan problem - dodje drugi. Naime, resio sam prelivanje karburatora zbog kojeg je tesko palio, u medj vremenu je naravno sav taj benzin morao nekud da ode pa se pomesao sa benzinom. Promenio ulje i filter opet i sve okej. Vozio, navozao se bas ovih par dana, razboleo se, nisam palio motor 5-6 dana i danas da ga upalim, kresne, ali hoce da pukne iz air-boxa i ugasi se. Zna li neko kako dolazi do eksplozije u vazdusnom filteru i kako to resiti?
  7. Sve je meni jasno, ali do skoro je palio na zub, bio hladan ili vruc, sa sauhom ili bez. Oteran motor kod majstora, prelivaju karbovi, pa ce se srediti. Inace svestan sam za frajlauf, nazalost iz licnog iskustva, pa me zato i brine sto tesko pali, da ga ne bih opet sjebao. Promenjen je i on i alnaser pre mesec dana...
  8. S Aprilijom nikad dosadno... Naime, zimus sam morao menjati alnaser i frajlauf, reseno, dobro vergla, ali... Kada je hladan treba mu 2-3 verglanja da bi upalio, sa saugom ili bez, nebitno. Cim se malo samo ugreje pali na zub. Svecica bude mokra i crna. Sarafi za smesu odvrnuti 3 i po kruga, idle na 1400 obrtaja, lepo prima gas, lepo ide... doduse, zna nekad da puke u voznji kada pustim gas. Zna li neko sta bi moglo biti u pitanju?
  9. Ne verujem, jer on lepo vergla...
  10. Evo mene opet. Resio se problem gasenja motora, verovatno ciscenjem karburatora, i sada lepo ide, ima dobar ler i sve... Ali jaako tesko pali kada ja hladan (kada ga ne palim 4-5 sati), a kada je vruc pali na zub. Zna li neko sta bi moglo biti u pitanju?
  11. Proverio sam cep, kapicu svecice, i ostalo. Evo vec par dana je uredu, ici cu jedan dan van grada pa cemo videti. A sve se pocelo desavati kada sam sipao onaj Super98. Izvadio sam taj benzin, sipao obican i evo sad sve uredu, ali mislim da ne bi trebalo da je zbog toga?
  12. Pozdrav ljudi, vozim Apriliu Pegaso 650 ('95) od avgusta prosle godine i do sada nisam imao problema. No, neki dan mi je u voznji poceo stucati kao da nema goriva i ubrzo se ugasio. Mogao sam ga upaliti tek 15ak minuta kasnije i onda je sve bilo uredu. Juce isto tako, vozio sam po gradu nekih 10ak km i ugasio mi se opet isto tako i mogao sam ga upaliti tek kada se ohladio. Zamenio sam svecicu, ocistio filter vazduha, skinuo i ocistio karburatore, slavine i creva od goriva, ali opet po starom. I da, da napomenem, monitao sam bio maglenke (LED), koje trose max 3w svaka. Jeli moguce da one odvlace previse struje pa da motor nema dobru varnicu ili nesto slicno?
  13. Sad ce mene malo drzava da finansira...Upao na budzet :D

    1. Nadalina

      Nadalina

      Braaaaaaavo! :)

    2. Lug

      Lug

      a ti ćeš da joj vratiš tako što ćeš da zbrišeš!?

    3. sreten75

      sreten75

      ne finansira te drzava nego oni samofinansirajuci placaju i za sebe i za tebe

  14. Zasto se meni motor mora uvek pokvariti bas vikendom :/

    1. Lule Bumbar

      Lule Bumbar

      pa dobro meni ortak slupao motor pred sezonu prosle godine ...uglavnom nisi jedini baksuz

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja