Jump to content

Moto Zajednica

siki b

Članovi
  • Broj tema i poruka

    19
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

siki b's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. postoji resenje jednom zauvek. ima mala elektronika koja se ugradjuje tiristorski predvarac ja ga imam na apn, moze i spolja tako da platine ostaju vecne . Ne varnice vise, a bombina baca struju cak i do 3cm. Cena je simbolicna 800din.
  2. kupujem cdi za gore navedeni motor.
  3. Motor je radeo perfektno, naime pre nedelju dana jednostavno izgubio struju, podigo sam rezervoar i osrafio bombinu i maloa promrdao kablove pored nje, motor je upalio . Nedelju dana radeo bez problema jutros otiso na posao upalio iz prve. Kada da krenem kuci nije hteo da upali svecica opet nema struju digo rezervoar malo cacnuo po kablove primetio da kada bombina visi nekad da struju nekad nece, vratio bombinu na mestu,ali ovog puta bezuspesno. Naime ceo dan je bio na suncu, obicno ga drzim u hladovini. Na governalu ima dugme za gasenje motora prilikom pada, gledao i njega ali mala vajda. Dali moze neko da mi pomogne oko ovog problema. Najblizi majstor mi je 20 km, ai motor nije registrovan. hvala.
  4. problem sa freelaufom sam resio ima prodavnica moto delova u Beogradu novi kostaju 5500 din.
  5. reparaturhinweise mz 500 r - Dutch-Brothers evo naso sam nesto zanimljivo na sajtu u vezi aprilie tuareg.
  6. vido sam zupcanike oni su losiji od mog zato je cena 80e. dali neko zna kako se postavljaju rolnice kod freelaufa ima dva majstora kod mene jedan kaze da zeger osigurac na rolnama ide spolja drugi kaze unutra. dali neko zna pravi raspred.
  7. hvala druze, al cu da obradujem caleta.
  8. naime imam problem sa freelaufom, nabavio rolnice odradeo zupcanik koji je bio malo ostecen ( varenje obrada cementirannje pa kalenje) posle kaljenja pojavila se mala rupica majstor mi kaza da to nista nije strasno i ne utice na rad, medjutim pri prvom startovanju sve je bilo okej zavrteo ja par puta i od jednom nije hteo vise misleo sam slab akumulator, probao na kurblu i cuo kako se pokrece anaser.Otvorio dekli i vido da je freelauf zakovao rasturio medjutim u unutra sve okej nista nije slomljeno, kada rukom probam sada je okej ali neznam sta ga je blokiralo dali je nesto lose sklopljeno ili je ta mala rupica razlog. I gde se moze naci polovan 1 zupcanik prvi na freelaufu, za ceo polovan sklop mi je trazeno 80.,
  9. pozdrav druze, sada sam vido tvoj problem neznam dali si resio, sto se tice pregrevanja izduvnih grana treba prestelovati karburator nije dobra smesa goriva i vazduha, a sto se tice freelaufa hvataju se rolnice od pegasa 650 ili bmw f 650pozdrav druze, sada sam vido tvoj problem neznam dali si resio, sto se tice pregrevanja izduvnih grana treba prestelovati karburator nije dobra smesa goriva i vazduha, a sto se tice freelaufa hvataju se rolnice od pegasa 650 ili bmw f 650 samo sto one imaju manji kavez i manji broj rolnica mislim da imaju za 2 manje rolnice, ja sam stavio od pegasa 650 i dve sam najbolje od moga ostavio, obrati paznju na zupcanik gde one stoje mozda je malo ujeden pa mu je potrebna cementacija, pa kaljenje, ja to nameravam da uradim za neki dan.samo sto one imaju manji kavez i manji broj rolnica mislim da imaju za 2 manje rolnice, ja sam stavio od pegasa 650 i dve sam najbolje od moga ostavio, obrati paznju na zupcanik gde one stoje mozda je malo ujeden pa mu je potrebna cementacija, pa kaljenje, ja to nameravam da uradim za neki dan. pozdrav.
  10. nije imam filter vazduha, jedino ako je zaprljan, pogledacu. hvala.
  11. Naime imam 2 problema jedan je Freilauf poceo da otkazuje, naso sam iz inostranstva materijal od koga se prave rolnice ali nikako nemogu da nadjem promer tih rolnica, znam da ih ima 16 ili 17 kom. imam jednu polovnu ali od nje nemoza majstor da uzme dimenzije, nov je tesko naci a polovni tj. reparirani krecu se i do 100 e, nadjem nove od Aprilie Pegaso 650 ali su one vece i drugacije kod mene se nalaze sa leve strane, a na 650 sa desne kod magneta. Drug koji vozi isti takav motor iso na dovarivanje rolnica pa na obradu i to radi vec 2 god. Drugi problem mi se manifestuje na izduvnim granama mnogose greju toliko da nocu se vide kao kada izvadite gvozdje iz vatre, auspuh je cis je ima samo 1 veliku cev koja pri oduzimanju gasa izbacuje vatru po 10 cm tako je napravljen fabricki i tako uvezen iz svajcarske 2009 . Ja sada ga ne vozim iz straha da nenapravim vecu havariju, a da ima uljano hladjenje motora. Izvinite na poduzem pisanju, pokusavao sam da deteljnije objasnim moj problem. HVALA.
  12. delove za aprilie ima Sale 037 715 130, ako trenutno nema za par dana mu stizu i salje ih brzom postom. i mnogo je jeftiniji od ovih u Vojvodini.
  13. siki b

    Aprilia Pomoc

    pasuje od MZ 500 R ima isti motor ko aprilia.
  14. Imam problem sa Freilauf -om , sreo sam tipa koji ima isti motor ko moj i reko mi da je to zavarivanjem trajno resio problem.Kaze da je njegov majstor zavario prohromskim elektrodama i da vec godinu dana vozi bez problema. Nazalost majstor koji je to radeo je preminuo pa me zanima dali neko zana nesto vise o ovome sta treba zavariti , jer nove delove u Srbiji je tesko naci ima dosta polovnjaka koji ubrzo crkavaju jer sam pre 2 godine kupio dao 120e i evo isti problem.
  15. da dodam jos nesto korisno: kada skidas lamele od njenog stuba mozes na laki nacin da sabijes opruge, ovako kod ap4 ili neki drugi motor kada izvuces dekli od motora ti uzmi sravciger pa donju vuljusku kvacila pritisni prema gornjoj ona ce cim dodje u gornji polozaj zaglaviti i tako oslobadja ceo snop lamela a federi su sabibani ako hoces do maksimuma ti pritegni srtf kod lamela dokozvani sraf za druk lager nalazi se kod viljuska kvacila, tako ces lakse skidati zeger osigurac na lamelama. stose tice skidanja korpe lamele tj. osrafljivanje srafa koji ima kontra lozu mozes ovako to isto moze i za magnet: uzmi jednu staru svecici i polomijoj sve delove od kvarca samo da ostane onaj deo gdehvata ljuc i gde je loza. gde se nalazi loza sve povadis i u tom delu odozdgo kroz rupu nabijes jednu dobru sipku neka strci od loze jedno 5cm a gore neka bude ravna mozes je gore zavariti donji deo od loze lepo isturpijaj da bude ravno i glatko. kada skines svecicu ti usrafis to i ono ce blokirati klip da ne ide gore i tako ces lakse osrafljivati srafove na magnet ili korpu za lamele, ovo je neka vrsta mini radapcigera, to sam naucio u servisu kada sam isao u skolu. ako ti nebude nesto jasno napisi ja cu slikati taj mini radapciger. pozrav.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja