Jump to content

Moto Zajednica

ucesnik

Članovi
  • Broj tema i poruka

    56
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    BMW R 1200 GS

ucesnik's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. ucesnik

    Zlatni rat

    Momci, jedno pitanje. Planiram da u ovoj ili sledecoj nedelji idem do Braca na par dana. Idem da zavrsim neke privatne stvari. Tamo gde spavam nema parkinga i moracu da ostavim motor na seoskom trgu. Da li je bezbedno obzirom da imam BG table? Kako je u Splitu, mada cu tamo samo da prodjem? Mozda ima i Splicana ovde da mi kazu. Odavno nisam ucestvovao u forumu. Inace svaka cast za putopis!
  2. Polovna jakna, veoma ocuvana, broj 52 crno- plava full protektori (kicma, ramena, laktovi) postava Kostala 500 evra prodajem za 300 evra, ne bih spustao cenu Ponude na PP
  3. Imam i SG i RP i po mom misljenju streetguard je kompletnije odelo zato sto ne pusta vodu. Kad su vrucine nema sanse da te bilo koje odelo spase od znojenja. RP ima te otvore i mozes malo da se rashladis to je tacno. Kada je 35 stepeni onda se pretpostavlja da ne stavljas ulozak i tu je problem sa RP. Mene je na primer pri 30 ili vise stepeni zakacio neki oblak na putu BG-Zagreb, uleteo sam u 10 minuta grada a RP je bio totalno natopljen. To je ona situacija iznenadjenja, dok shvatis da je bolje da stavis ulozak vec si mokar. A gde ces na sred puta da skidas pantalone? Dok pljusti kisa.... Nego teras bar neko vreme pa sta ti bog da. Kada si natpoljen onda je lose po zdravlje da se susis pri 180 km/h. A to se meni desilo. SG ne bi pustilo vodu i to je razlika. Inace i jedno i drugo su super udobni, ne izgledaju lose itd. SG je skuplje i to opravdano. Sada kada bih kupovao RP ne bi kupio.
  4. Za Col d'Iseran svaka cast!
  5. Mislim da ideja o pisti nije losa, ali samo pod uslovom da i sa leve i desne strane bude bar po 50 kafica. Inace nista od dolaska tih bolida "sa viskom adrenalina" na nju. I sta to znaci da neko ima viska adrenalina? Da li je onda automatski dozvoljeno da ugrozavas druge ili ubijes kao sto se ovde desilo? Srecom da jos neko nije stradao.
  6. Moje iskustvo sa N-com je vrlo diskutabilno. Kada se povezem sa suvozacem veza zna prosto da pukne iz cista mira posle par minuta. Sa telefonom radi besprekorno a na zumo ne moze da se prikaci (provereno) vec mora da se ide preko kabla. Navodno 103 moze da radi. Ako se prikaci Ipod zvuk posle nekoliko minuta postane izoblicen. Kada se doda tezina od skoro 1,9 kg jasno je da je kaciga promasaj. Ma uopste ne znam zasto sam kupio flip up kada nikada ne vozim podignuto. Da bar mogu nekome da je uvalim nego niko nece 2 kila na glavi.
  7. Nikada nisam voleo da vozim nocu - svejedno da li je auto ili motor. Samo kad moram. Nedavno smo se vozikali po Grossglockeneru, prodje dan, dodje vece a mi naprasno odlucimo da ne spavamo u Sloveniji (sto je bio plan) nego da idemo za Beograd. Isli smo na autoput naravno, mislim da se nismo skidali ispod 180 km/h, pocetak jula, turci, nasi velika guzva. Za tako nesto je potrebna jaka koncentracija, iskljucis muziku, cist vizir i non stop ablendujes za svaki slucaj, jer ides samo levom trakom, velika brzina a neki umorni vozac moze da te ne vidi i krene u obilazak. I eto problema... E sada tacno je da smo ekspresno presli tu kilometrazu, ali sam bas bio umoran, ne samo sto sam vec ceo dan vozio nego i zbog toga sto nocu jaka koncentracija vise zamara. Bar mene.
  8. evo ovako, imao sam 1200 i u jednom trenutku sam skoro resio da ne vozim motor te ga prodao. onda ipak resio da ponovo kupim motor, nije bilo 1200 a 800 bio na lageru. vozio sam ga ove sezone, malo po gradu, malo na put (3000 km u cetiri dana) prvo za grad je generalno bolji od 1200 ali to je stvar navike. mislim za grad je najbolji skuter da se razumemo. ali okay 800 se pokazao dobro u gradu. na putu se isto pokazao dobro, vozio sam sa full opremom, top case, koferi i bilo je prilicno udobno. brzina je isto okay, znaci izvuce 160-170 bez problema, naravno isao sam i preko 200. problem nastupa vec preko 100-120 ako nemas veliki windshield jer vetar bije, dakle ako se 800 tera na put obavezno windshield.kod 1200 imas taj windshield i peglas 180-200 bez problema. ja bih kupio ipak 1200 ali bih onda za grad uzeo skuter. to i planiram da uradim da tapnem 800 dodam 5 soma za 1200 i kupim beverly 250 sa pokrivacem i windshieldom. steta je drkati 1200 ili 800 ujutru za posao, kratka relacija, hladan motor, tuga.... ako je samo jedan motor, opet bih 1200, ali ko nema toliko 800 mogu od srca da preporucim, odlican bajk
  9. Propisan nacin je da se odgovorom demantuje neistinita informacija. Nisam citao tekst/tesktove ali ako u tekstu pise da je na primer kriv onda se to demantuje i potkrepi dokazima. Ali ako se trazi da se objavi generalna ugrozenost motorciklista onda to nije predmet demanta jer nije bila predmet ni vesti. Od urednika se trazi da objavi odgovor na istom mestu gde je objavljena i informacija. To je po zakonu. Pisanje mejlova, protesta isto dolazi u obzir ako hoce da objave. Odgovor po zakonu moraju da objave jer se u protivnom moze da traziti tuzbom da se objavi. Postupak je hitan, ako se ide na sud sve je gotovo za mesec dva najduze. To sam hteo da kazem, nije mi ideja da omalovazavam bilo ciju akciju posebno zato sto je dobronamerna.
  10. Kakva protesna nota? Evo sta kaze Zakon o Javnom Informisanju: Član 47. Lice na koje se lično odnosi informacija podesna da povredi njegovo pravo ili interes može od odgovornog urednika zahtevati da, bez naknade, objavi odgovor u kome ono tvrdi da je informacija neistinita, nepotpuna ili netačno preneta. Ako odgovorni urednik ne objavi odgovor, a ne postoji neki od razloga za neobjavljivanje, određen ovim zakonom, kao i ako odgovor objavi na nepropisan način, imalac prava na odgovor može protiv odgovornog urednika podneti tužbu za objavljivanje odgovora. U parnici radi objavljivanja odgovora raspravlja se samo o činjenicama određenim ovim zakonom, od kojih zavisi obaveza odgovornog urednika da objavi odgovor. Lice čiji su pravo ili interes povređeni neistinitom, nepotpunom ili netačno prenetom informacijom može tužbom zahtevati da sud odgovornom uredniku naredi da, bez naknade, objavi njegovu ispravku te informacije kao neistinite, nepotpune ili netačno prenete. U parnici radi objavljivanja ispravke raspravlja se o neistinitosti, nepotpunosti ili netačnosti prenosa informacije, kao i o tome da li je informacijom povređeno pravo ili interes tužioca. Član 48. Ako je lice na koje se odnosi informacija umrlo, pravo na odgovor odnosno na ispravku imaju: bračni drug; deca; roditelji; pravno lice čiji je učesnik bio umrli, kada se informacija tiče njegovog učešća u pravnom licu; druga lica čiju uspomenu na umrlog može da povredi, odnosno povređuje objavljena informacija. Član 49. Zahtev za objavljivanje odgovora podnosi se odgovornom uredniku u roku od 30 dana od dana objavljivanja informacije u dnevnoj štampi ili dnevnoj radiodifuznoj emisiji, odnosno 60 dana od dana objavljivanja informacije u povremenoj štampi ili povremenoj radiodifuznoj emisiji.
  11. Najgore sto sam pazario i to sam se dva puta zajebao (na 800 GS i 1200 GS) je BMW top case: mali i nefunkcionalan. Givi V46 je zakon za njega. Drugo je BMW enduro helmet posto mi se posle dve nedelje odlepio deo na prednjoj maski. I dan danas ga nisam zalepio. (vec dve godine) Inace stoji i ovako ali malo seta. Btw ako neko ima neki tip cime da to uradim unapred sam zahvalan. (silikon, lepak....) Najbolje sto sam kupio je jakna RPro 2 kao i Streetguard pantalone koje meni vise prijaju od RPro. Dobre su i majice posto u njima nema znojenja - isti je princip kao kod biciklistickih. (a ja sam za bicilklisticku opremu spreman da trosim koliko i za moto opremu;D)
  12. Ima samo jedno mesto u Beogradu gde stalno prolazim na crveno - naravno ako nema pesaka. Kada se vracam sa posla idem ulicom Kralja Petra i skrecem desno kod Patrijarsije. Tamo ima semafor koji je stavljen zbog crkve i Patrijarsije i uglavnom nema nikog. Tek po koji pesak. Nikada ne cekam da se upali. Ali na raskrnicama ne samo da ne prolazim na crveno nego i kada je zeleno bacim pogled. To narocito vazi ako sam prvi na semaforu na uglu Srpskih Vladara i Kneza Milosa. Tu nikada nije iskljuceno da neka budala proleti iz Kneza Milosa na crveno.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja