Jump to content

Moto Zajednica

rogec

Članovi
  • Broj tema i poruka

    187
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu rogec

  • Rođendan 24.11.1976.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Ivanjica
  • Motocikl
    Suzuki Inzuma 250

Contact Methods

  • Skype
    dusan.rogovic

Poslednji posetioci profila

7218 profile views

rogec's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

112

Reputacija u zajednici

  1. rogec

    Suzuki Inazuma 250

    Letos sam proveravo na migavcima i stop svetlu stoje oznake EU homologacije, a koliko mi se čini jedina razlika je identifikaciona pločica, na kojoj ne piše broj evropskog odobrenja, odnosno homologacije. Kilometar sat je digitalni i može se prebacivati sa km na milje i obrnuto, migavci trepću samo kada su aktivirani, a ne kao na američkim da stalno svetle.
  2. rogec

    Suzuki Inazuma 250

    Posle dugo vremena oporavljam temu. Letos nabavim-dobijem baš Inzumu 250, 2013.godište, pređenih 12.000km, crna boja. Obzirom da dugo-dugo nisam seo na motor male kubikaže utisak je neočekivano dobar. Motor ima gabarite Kawasakija ER5, čak je i nešto širi, tako da sedište, rezervoar i far pružaju osećaj vožnje ozbiljnog motora. Zvuk iz dva auspuha takođe kao na motoru veće zapremine. Što se tiče vožnje, upravljivost čista petica, lak, okretan, pravi gradski motorić, za šta ima i sasvim dovoljno snage. Nisam ga puno vozio na otvorenom obzirom da još nije registrovan, ocarinjen je, ali pošto je uvoz iz USA ne može proći pregled Agencije za bezbednost saobraćaja (najavljeno je da će početkom godine regulisati i tu nelogičnost).
  3. Nikakve logike nema da za vozilo koje je utovareno na teretno motorno vučno ili priključno vozilo treba zeleni karton. Jednostavno, vozilo utovareno na drugo vozilo nije aktivni učesnik u saobraćaju i kao takav nije nosilac obaveznog osiguranja, a njegovo pasivno učestvovanje ne može biti osnov za bilo kakvo osiguranje. Neko pomenu da ukoliko spadne sa prikolice vozilo (motorcikl) može načiniti štetu trećem licu, ali to pokriva obavezno osiguranje od štete pričinjene trećem licu plaćeno za priključno vozilo koje je aktivni učesnik u saobraćaju, ukoliko se uviđajem ili istragom utvrdi da je priključno vozilo izazvalo saobraćajnu nezgodu sa pričinjenom štetom drugom učesniku u nezgodi. Tom logikom bi trebalo izvaditi ZK i za veš mašinu ili plakar koji utovarite na prikolicu, jer bi i oni mogli spasti sa prikolice i oštetiti druga vozila. Čest je slučaj da se prevozi neispravno motorno vozilo u svrhu servisa, popravke u drugoj državi, tako da ne stoji ni pretpostavka da ga možete koristiti u tranzitnoj državi. Vozilo aktivni učesnik u saobraćaju je vozilo koje vrši prevoz robe ili putnika, ali ne i vozilo koje se prevozi na teretnom vučnom ili priključnom vozilu. Ukoliko su nekome tražili i naplatili ZK za navedeni slučaj u pitanju je isključivo pogrešno tumačenje ili zloupotreba pojedinca, službenika pogranične policije i nije nemoguće da će i dalje tražiti i naplaćivati isti.
  4. Izvini na ometanju teme i u zdravlju kupio bolji.
  5. @Protulsr Bitno je da se slažemo: 1. godište ne postoji u evropskoj saobraćajnoj dozvoli, 2. da je god. proizvodnje nebitna za kasnije korišćenje vozila, 3. da naš zakon traži nebitne podatke. Iz ovog našeg slaganja možemo zaključiti da naš zakon nije usklađen sa savremenim saobraćajnim propisima EU, te kao takav nije svrsishodan i koristan za opšte dobro. No da nije tako ABS ne bi ni postojao, AMSS bi se bavio poslovima kontrole tehničke ispravnosti vozila i pomoći na putu, za šta su i oformljeni i osposobljeni, a prosečan srpski kupac bi sa tih pišljivih 100€ uštede mogao da kupi dve nove gume i na taj način pozitivno utiče na svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.
  6. Osnovna delatnost mi je uvoz polovnih vozila i pored višegodišnjeg iskustva vrlo često sam se susretao sa vozilima tzv. prelaznog godišta i u kupovini nikada ih nisam izbegavao. Zašto? U saobraćajnim dozvolama većine evropskih zemalja podatak o godini proizvodnje vozila uopšte ne postoji, jer je sam po sebi nebitan i nikako ne može uticati na radni vek vozila. Kao relevantan podatak je datum prve registracije, kao vreme početka eksploatacije vozila, koji se uglavnom poklapa sa datumom prodaje, odnosno datumom početka važenja garantnog roka, što je naravno najvažniji datum za korisnika, koga ne interesuje da li je auto juče ili pre četiri meseca sišao sa proizvodne trake, jer svoje potrošačko pravo ostvaruje u punom garantnom roku od dana kupovine vozila ili početka korišćenja, tj. datuma prve registracije. Godinu proizvodnje saznajem u Srbiji, jer je tu građanin na prvom mestu i tu nikakve nečasne radnje ispod žita ne mogu da prođu (osim ministara i peCednika sa falš diplomama), a tek po dobijanju potvrde, nezaobilazne i vrle nam Agencije za bezbednost saobraćaja, a nakon sofisticiranih stručnih "ispitivanja" foto aparatom Auto moto saveza, plaćenih oko 100€ po vozilu. I tako specijalni detektivi ABS-a i AMSS-a otkrivaju VELIKU prevaru nemačkih, francuskih, 'talijanskih i ostalih EU institucija i za pišljivih 100€ (samo trećinu prosečnog ličnog dohotka) spašavaju prosečnog srpskog kupca od pokušaja prosečnog srpskog prodavca da mu u saradnji sa institucijama zemalja EU i ovlašćenim registrima vozila EU proda ili "uvali" auto proizveden novembra 2010. kao da je januar 2011.godine. Cela dva meseca spašavaju za samo 100€
  7. Izgleda da je baš to taj motor o kome je nik_sa015 pisao prilično loše. Čini mi se da levi i desni kofer nemaju istu nijansu bele boje, (uspomena sa Kefalonije) inače je sasvim korektan, a i najjeftiniji je Norge na oglasima, ne samo u Srbiji. To što je motocikl bio u državnoj službi u ovom slučaju ne bi trebalo da predstavlja problem.
  8. Ili kupis novu prikolicu, registrujes je za 15 minuta i pravac Grcka. http://www.autoprikolica.com/prikolice/tpv-bockmann-mu2/
  9. Obavezno na sajtu gde ste izvrsili rezervaciju ostavite negativan komentar. Mada bih ja sad pristao da me duplo sisaju, samo da sam mogao da budem sa vama. Pozdrav i nastavite da bar uzivam uz racunar.
  10. Ivanjica-Mocioci, Jasenova odličan put, od planine Mucanj, pa sve do Jasenova relativno nov asfalt. Živopisni predeli, sa vrlo retkim saobracajem. Preporuka.
  11. Lepši Transalp odavno nisam video. Alal vera majstore i srećna prodaja.
  12. A, i ocenili su da je ovo sto su do sad sponzorisali Bike rock misiju, dovoljno da nam se oduže za to što smo im poklonili celu Naftnu Industriju Srbije. Ukoliko im sad poklonimo i EPS, mozda budemo zasluzili da opet sponzorisu nas patriotizam i rodoljublje, pa ne bi oni nas ostavili na cedilu (skoro) nikad. Isao sam na prvu Bike rock MIROVNU misiju i tada sam isao o svom trosku. Narednih godina odrzavanja ovog skupa, ovo "mirovna" je izbrisano, a ja zbog nejasne, a evidentne politicke konotacije skupa, na moju štetu nisam isao u K. Mitrovicu. Kazem na štetu zato sto je susret sa srpskim narodom iz juzne nam pokrajine, posebno te prve godine bio nezaboravan, nabijen jakim uzajamnim emocijama koje se protezu iz krajnosti u krajnost, izrazenim ponosom sto sam deo grupacije koja je prvi put posle '99. organizovano posetila svoju bracu i sestre na Kosovu i Metohiji. Ove godine, iako nemam svoj motor, ici cu ponovo u Mitrovicu, srecan sto iza tog odlaska ne stoje vise oni koji su nam u istoriji pomagali iskljucivo onda kada se to poklapa sa njihovim licnim odnosno drzavnim interesima.
  13. Osim sporadicnih odrona sitnog kamenja put je u redu, bar je tako bilo pre ove zime. Sada eventualno mozes naici na neku udarnu rupu, ukoliko nije okrpljena u prolecnom sredjivanju. Inace put nije za jurcanje, sto i nije neka mana obzirom da delom prolazu kroz Park prirode i Rezarvat biosfere Golija, pa treba malo i dodatno uzivati.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja