Jump to content

Moto Zajednica

Great ATuin

Članovi
  • Broj tema i poruka

    103
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Great ATuin

  • Rođendan 16.11.1982.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    cogito ergo Taurunum
  • Motocikl
    Suzuki GSX 600F Slingshot

Great ATuin's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

4

Reputacija u zajednici

  1. Spisak prekršaja i posledice koje potom slede..... LINK -- > Kazneni poeni, novčane i zatvorske kazne po novom ZOBS-u Ako je bili o ovome, nek admin pomazi 'delete'... ja nisam našao... a ne može da škodi, a ako ne škodi znači da koristi
  2. Taman tako. Godinu i po bez ikakvih problema.
  3. Ja sam stavio malo manje razređivača da bude gušća farba i vrteo u rukama 15-20 minuta lagano (sa pauzama naravno... i mi cigani imamo dušu). Tokom dana na svakih 2-3 sata samo izvrtim lagano po 5 minuta da se ne sakupi na jednom mestu. Lepo je ispalo gad se gvirne. Čak su i one cevčice što idu po sredini odozgo na dole uspele da se ofarbaju. Odradio tako 3 rezervoara bez problema sa farbom. Jedino je tamo gde je bila linija vode (jedan nisam mogao ceo da potopim) ostao u laku preliv boja kao nafta na vodi. Al nestalo je posle par pranja.
  4. Nije baš tako linearno... Xenonke daju više svetlosti po watu u odnosu na halogenke. *Mali off* Halogenke rade na principu užarene niti koja pod temperaturom počinje da sija... imaju efikasnost u proseku 9-10%... što znači da 90% energije koju utroše odaju u vidu toplote. Xenonke rade na prinipu jonizacije gasova unutar 'kapsule' koji potom odaju svetlost... imaju efikasnost oko 85%... znači 15% energije ode na grejanje.
  5. Pa računaj da sijalice koje se koriste sad vuku po 55W... Xenonke vuku 35W... Znači traže nešto više od pola snage u odnosu na halogenke... a daju skoro 4 puta više svetla... A i ne greju...
  6. Šti znači može da se urani paljenje mešavine... To znači da oni sa elektronikom mogu da osete neku razliku jer elektronika može da pomeri predpaljenje koji stepen bez preranog opaljivanja... Mašine sa karburatorima neće osetiti razliku jer je predpaljenje fixno. Jedino može da dođe do prestanka cvrkutanja ako je predpaljenje bilo loše podešeno.
  7. Uvek može da bude do karbova... Opali jedno dobro čistenije pa vidi šta kaže. Usput možeš i svećke da izmenjaš s obzirom da su relativno bagatela.
  8. Kod tebe je automatski španer. Verovatno se istrošila opruga, pa kuka da se menja. Kolko vidim, kod tebe je isti sklop kao kod mene... a za moj bajk kažu slobodno da se istegne malo opruga ručno kao quick-fix.
  9. komšinica je alergična na ujed pčele i uvek nosi presing sa sobom... pretpostavljam da je neka blaža reakcija jer joj pomaže bez injekcija...
  10. ja isto trošim motul za podmazivanje... super stvar. dosta je tečan kad se nanosi pa se lepo zavuče unutar lanca..., i posle par minuta postane nekako malko lepljiv tako da ne baca po motoru
  11. axa... vidi se da je kompozit od brda fotki... kao googleearth... što više zumiraš, učitava nove...
  12. Regler je el. sklop koji naizmeničnu struju iz alternatora pretvara u oko 14V jednosmernog napona za punjenje akumulatora i ostalih koještarija na motoru/autu. K&N je tip filtera. U stvari to su filteri (oni ljubičasti) koje proizvodi firma "K&N Engineering Inc" koja se specijalizovala za proizvodnju visokoprotočnih filtera (il kako se već kaže).
  13. UVEK mogu da te zaustave i UVEk mogu da ti nešto nakače. Nisu ni oni sisali vesla. Pa ogradili su se oni u zakonu da u svakoj situaciji mogu da uzmu pare... Setimo se dobre stare "Nisi prilagodio vožnju uslovima puta". Magična rečenica koja se uvek pretvori u bilo koji cifru. Još jedna stvar... Posle 20-og u mesecu su veće šanse da vas zaustave da otimaju pare, jer stižu plate. Ovo nije šala. Ko hoće može da se zajebava i nateže s njim šta sme šta ne sme, al kad se baci na papir, jeftinije ti da mu daš za pivo i da te pusti.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja