Jump to content

Moto Zajednica

drule

Članovi
  • Broj tema i poruka

    19
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: drule

  1. Bakarna traka je veoma savitljiva i oblikujes je vrlo lako. Gumeni zastitnik ne moze nikako da se stavi a i ne treba ti jer sama led sijalica ima dihtung na sebi pa ne moze da udje nikakva prasina u far.
  2. Ne mogu da nađem tačan model ali to o čemu sam pisao izgleda otprilike ovako:
  3. Ako hoćeš da imaš bolja svetla a da pri tome nikom ne smetaš u vožnji najbolje bi bilo da kupiš odgovarajuću led sijalicu za postojeći far na tvom motoru (ako koristiš neko od standardnih modela H4, H7, H9, H11...). Sa kojekakvim dodatnim spot reflektorima samo se prave problemi i bacaju pare). Kod izbora sijalice treba u startu da zaobiđeš jeftinije varijante (10-20USD)... Kvalitetna sijalica dolazi sa drajverom van samog kućišta sijalice (jako bitno pošto je drajver najosetljivija komponenta kod led svetiljki), bitno je da sam led svetlosni izvor bude što ve će svetlosne snage tj, što veća vrednost lumena po vatu lm/W (barem 130lm/W ili više) i da samo kućište sijalice bude aluminijumsko sa što boljim hladnjakom. Kod mene su se jako dobro pokazale sijalice sa trakastim bakarnim hladnjakom (snop od 6 bakarnih traka koje se lako razmeste u kućištu fara). Na tri motora sam namestio ovakav tip sijalica (H4, H9 i H11) i to sve radi jako dobro, na prvom motoru već tri godine H4 sijalica radi bez problema. Nadam se da sam bio od kakve takve pomoći :-)
  4. Da se nadovezem na temu posto mi zvuci neverovatno da u 21. veku ne postoje tehnicki uslovi za tag uredjaj za motore, a covecanstvo je uspelo da spusti robotsko vozilo na planetu Mars :-) Najveci problem je nedostatak ne strucnog, nego polustrucnog kadra u pomenutom drzavnom preduzecu. Razvoj tag uredjaja za motor i prilagodjavanje softvera je na nivou naprednijeg srednjoskolca ili prosecnog studenta odgovarajuce struke. Nazalost nesposobni kadar u Putevima Srbije, kao i u mnogim drugim drzavnim preduzecima, je veoma sposoban u nalazenju izgovora. Ja licno koristim tag iz putnickog vozila posto ne vozim motor casto auto putem, a veliko smaranje je skidanje rukavica i prevrtanje po dzepovima da bi platio putarinu.
  5. imao sam priliku da probam LUXURYLITE. jeste poskupo ali nista bolje do sada nisam probao. http://www.cascadedesigns.com/therm-a-rest/cots/luxurylite-ultralite-cot/product
  6. Prodajem Apriliu Pegaso Strada 2007 god. Minareli agregat, elektronsko ubrizgavanje, presao 21.000, nikad pao, izuzetno ocuvan. Dodatna oprema: - Kappa kofer - Centralni stender - Grejaci rukohvata - Poviseni vizir - Scotoiler - Alarm Cena: 3800eur
  7. veliki izbor led dioda i modula mozete naci na www.ledwork.net
  8. ja planiram da uzmem yamahu xvs1300. ako neko vozi ovo voleo bih da cujem iskustva. takodje ako ima neki link gde mogu da pogledam polovne.
  9. Evo da se ubacim sa savetom. ja sam u slicnoj situaciji kao ti, visok sam 190cm i zena se non stop vozi samnom po gradu, van grada. Vozim Apriliu Pegaso i prezadovoljan sam, po gradu joj nema ravna a i van grada, po krivinama ide super. Prvobitno sam hteo da uzmem nekog kruzera ali mi se zadesilo da probam Pegasa i odusevio se. Mislio sam da ga vozim ove godine samo pa da zamenim za neku Yamahu ali sad mi ne pada na pamet. Boze srece pa cu za dogodine da nabavim Yamahu XVS 1300 ali Pegaso ostaje. Ovu Yamahu cu koristiti iskljucivo za putovanja.
  10. drule

    Aprilia Caffe

    Zogu hvala na objasnjenu i slikama, sad bi trebalo da bude sve jasno. zasluzio si pice pa kad hoces izvoli :-) za par dana ce biti gotovi engine crash barovi pa ko bude zainteresovan postavicu par slika.
  11. drule

    Aprilia Caffe

    zogu, hvala na savetima. nasao filter za 350. hm nisam nikad menjao ulje do sada na motoru. mislio sam da ima samo jedan sraf negde ispod za ispustanje ulja. takodje sam mislio da prvo skinem zastitnu plastiku. valjda cu se snaci nekako. reci mi samo gde se nalazi taj sraf na ramu?
  12. drule

    Aprilia Caffe

    Drugari, hvala na savetima oko tog CO parametra. Od kada imam motor sipam u njega taj neki euro bezolovni i motor uvek ide dobro, tako da ja za sada nebih disrao nista oko tih podesavanja CO (sto bi rekli: nahrani svinje i nediraj nista :-)). Na auto putu sam probao max brzinu i dostigao 165km/h i to sa saputnikom (doduse sa devojkom koja ima 42kg i jos mojih 100kg), mada nije ovo motor za takve neke brzine, vozim ga uglavnom 120-130. E da uskoro cu trebati da promenim ulje i to cu uraditi sam posto sam zadnji put u jednom servisu na dorcolu za to dao 8000,00 a danas sam video da ulje i filter za ulje kostaju nesto ispod 4000,00 pa rekoh da se nebacaju pare za nista. Interesuje me samo da li je moguce ponistiti iz menija da se vise ne pojavljuje slicica kljuca na displeju (rekli su mi da se to upali kad dodje vreme da se menja ulje). Dodao bih jos da sam na ovom forumu video da ljudi tu i tamo kude apriliju i sudeci po mom iskustvu uopste mi nije jasno zasto tako. Moj pegaso (2007) je stvarno dobar. Zamenio sam samo sediste, tj. pretapacirao ga kod majstora Bobana tako da je sad u voznji veoma udoban. Po 3-4 sata ne silazim sa njega. Nadam se da ce uskoro biti gotovi engine bar-ovi i posle toga pegasu vise nista nece nedostajati. Ustvari nedosaju mi stitnici za ruke ali toga nema. Nasao sam neke za 80 funti u engleskoj al to je malo mnogo. Cuo sam da pasu neki od nekog BMW-a ali nezna niko da mi kaze od kog.
  13. drule

    Aprilia Caffe

    Podesio sam ler gas i rekao bih da je sad Ok, sto bi rekli u leru sad "prede" :-) Sta inace predstavlja taj CO parametar?
  14. drule

    Aprilia Caffe

    OK hvala sad cu da pokusam. Oko tog podesavanja CO neznam nista niti sam ista dirao oko toga. Sta bi trebalo tu da se pogleda?
  15. drule

    Aprilia Caffe

    Da li neko zna da mi kaze kako/gde da podesim ler gasu na pegasu 2007. god Kad stanem motor se ponekad ugasi, u leru je na nekih 700 ob/min.
  16. Da li neko zna da mi kaze kako/gde da podesim ler gas na pegasu 2007 god. Ponekad kad stanem motor se ugasi, ler gas je bas mali oko 700ob/min
  17. drule

    Aprilia Caffe

    video sam na leontinim slikama da ima bocne nosace i kofere pa ako procita ovu poruku molio bih ga da mi javi gde ih je nabavio. hepco-becker nisu bas jeftini. video sam da imaju kappa bocni koferi za nekih 23.000 din. ali u moto radnjama nemaju nosace za pegaso. mislim da nosac moze da se relativno jeftino napravi kod nas kad bih nasao drzace koji bi nosili kofere. ako neko ima ideju neka javi. ovi givi izgledaju bas dobro mada je verovatno i cena bas dobra. podesavajuci vetroban sam imao i nije nesto. napravio sam bolji i veci/funkcionalniji kod jednog momka koji se zove ivan i koji se sam tim bavi + nije skup. preporucijuem i scottoiler. na pegasu se moze ugraditi tako da se uopste ne primecuje. napravicu i crash bar koji je za ovaj motar jako koristan za ljude poput mene koji zaborave da spuste nozicu - trebalo bi da me kosta 3 puta jeftinije nego u hepco-beckeru.
  18. drule

    Aprilia Caffe

    ima li neko savet kako da napravim/nabavim nosace i kofere sa strane za pegaso strada 2007 god.
  19. drule

    Pegaso 650 Strada

    vozim pegasa 3 meseca (strada 2007). sjajan motor. mana je sto nema stitnike za ruke a naaaajveca mana je dosta skupa dodatna oprema, npr. koferi sa strane 450eur ......
  20. sjajan motor (2007) jedina mana je dodatna oprema - mnogo skupa
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja