Jump to content

Moto Zajednica

Vodonik

Članovi
  • Broj tema i poruka

    59
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Vodonik

  1. Bombona Ostro oko... Skrojena, ostalo sad samo da se vozi
  2. Ma da Ne znamo se preko foruma, al ja sam je odvezao za NS tog hladnog 29. decembra, sad vec davne, 2017.
  3. Nije to samo kod motora... I u kolima je prisutno, a i piloti vojnih aviona imaju 'omiljenu' stranu pri 'skretanju'.
  4. Najbolje (i najskuplje) je da ides postepeno dok ne stignes do zadovoljavajuce situacije. Smanji napred za jedan, pa vidi kako ti to odgovara. Ako nije dovoljno, onda dodajes nazad... jbg. kontam da tu ode kesa, ali to ti je sigurica da ces uraditi najbolje za sebe.
  5. Mhm, razumem... Recimo da posmatramo situaciju u voznji gde je motor preko 2k obrtaja i daje napon dovoljan da regler moze da ispegla na tih 14 - 14.5 V. Kakve su razlikuje u punjenju akumulatora u toj situaciji, punjenju punjacem za olovni aku i punjenju punjacem za li-ion aku? Tj. sta je specificno kod reglera da on radi i sa olovnim i sa litijumskim akumulatorom, a da za punjac moras da imas specijalni za Li-ion akumulatore?
  6. Imam poteskoca da nadjem definitivan odgovor na to pitanje. U glavnom nalazim da bi trebalo da je ok, verovatno se nece nista lose desiti, mozda ce i tako raditi... Po cemu se razlikuje punjenje akumulatora na punjacu i u motoru u toku voznje/rada motora?
  7. Pozdrav. Vadim malo ovu temu iz groba... Uzeo sam Li-ion akumulator za motor i zanima me da li obican regler na motoru moze da puni takav aku ili je potrebna nekakva prepravka? U sustini zanima me da li su Li-ion akumulatori 'Plug and Play', u prevodu ubodi i ne razmisljaj?
  8. Vodonik

    HONDA CB 500

    Ove spicaste crvene na retrovizorima i sa strane fara bi bolje legle da si ih uklopio sa linijama motora (kao na blatobranu). 'Prekockaste' su u odnosu na sve blage krive na motoru, bar sto se mog ukusa tice Bele, ove sto sire far... Pun pogodak! Generalno, lep utisak, super je hondica!
  9. Vodonik

    Kratke voznje

    Malo pivo u sebi sadrzi izmedju 10 i 20 grama alkohola... To uopste nije malo. Alkohol pocinje da deluje ubrzo nakon konzumacije, dugo pre nego sto covek primeti prisustvo alkohola u svom organizmu tj. osecaj opijenosti. Cak i te male doze produzavaju vreme reakcije za duplo, smanjuju koncentraciju, dovode do gubitka preciznosti u kretanju i ravnotezi i 'pojacavaju hrabrost'. Naravno, stoji da svako radi kako misli da je najbolje. Al ovo gore je razlog zasto ja kad je u opciji voznja (motor il auto) ne uzimam ni kap alkohola. I zasto razumem komentar @zemunac72
  10. Generalno se slazem sa ovom izjavom, za glavu... Ali ako pocetnik sedne na 175 konja i 'ima u glavi', ali slucajno u krivini malo jace zavrne gas (pocetnik, jelte), prokliza zadnja, iznenadi se pocetnik i eto ga dole... Ne moras da ludujes na motoru da bi se zajebao dovoljno da padnes. Umerenost u svemu
  11. U ovo boldovano sam se proteklih godina licno uverio na raznim mestima, nazalost...
  12. Vodonik

    HONDA CB 500

    Fabricki auspuh preglasan? Proveri da nije slucajno 'otvoren'... cb sa fabrikom ima bas nekako pitom zvuk...
  13. Jesam malo zbrda-zdola Planirani put startuje 26. aprila, ove godine. Gore sam opisao, kao uvod, avanturicu dovozenja motora kuci iz BG-a kad sam ga kupio (kraj decembra 2017. godine).
  14. @NotEqu Ne nosim šator, putujem lajt Nadam se tim vansezonskim cenama... @doktor Nije propuštena, al je neiskorišćena... Maltene sam se samo po lokalu vozao. Bolje receno vozikao... @Gajo Sevojno Malo duza ruta od prosecne planirane, ali nakon sto sam video slike... Predlog usvojen! Zahvaljujem! Izmenicu sutra rutu
  15. Nadgledacu ja, opusteno! ...ako ne budem sjebavao nesto drugo na motoru
  16. Beograd, 29. decembar 2017. Rešavam sa čovekom papirologiju za prebacivanje jednog super kul CB-a na moje ime. Čekanje u redu, kopiranje papira, deljenje autograma, ogroman pad moje kupovne moći i... moj je! Vraćamo se do motora uz diskusiju kako ćemo rešiti ostatak papira i ja se odlučujem se za agenciju. Bolje da se oni nerviraju nego ja. Vec je kasno popodne, sunce zalazi, mrak se sprema, temperatura: lažno prijatnih sedam stepeni. Oblačim za put malo (letnje) opreme što imam, sedam na motor i krećem put Novog Sada! Teram u početku autoputom, nije strasno... 80-90 km/h i kući sam taman dok nastane noć. Prc... Kod Inđije, taman što sam platio putarinu, silazim na regionalni put i zbog hladnoće i već mrklog mraka vozim lagano oko 50 km/h i posle skoro tri sata od polaska stižem u NS. Kako sam sišao s motora, krećem manijakalno da se tresem sledeća tri dana. Nažalost to je bila moja jedina moto avantura. Prva sezona, prvi motor... Ne smem da priznam koliko kilometara sam pretrčao. Možda ako kažem u metrima... Ovu dolazeću sezonu sam odlučio da započnem jednim krugom. Krugom koji bi trebao da nagovesti kakav će biti ostatak moje druge moto sezone! Vreme događanja je kraj aprila i pocetak maja tekuće godine. Lepo se potrefili praznici/neradni dani sa nekim drugim planovima i put je spreman! Putujem sam. Postavicu ovde slike po danima kako za sad izgleda isplanirana ruta. Ima jos tema na forumu o sličnim/istim rutama, pa sam pokupio trikove i preporuke za rutiranje. Dan 1: Novi Sad - Tijentište Komentar: Planiram što pre da pređem u bosnu radi jeftinijeg i kvalitetnijeg goriva Dan 2: Tijentište - Mostar - Trebinje Komentar: Pauze u Nevesinju (velika verovatnoća da ovde bude drugar u to vreme) i Mostaru Dan 3: Trebinje - Dubrovnik - Trebinje Komentar: Cura trči Dubrovački polumaraton, pa sam tu ceo taj dan, al idem okolo Dan 4: Trebinje - Boka kotorska - Trebinje Komentar: Već dugo želim da obiđem Kotor, pa jedan dan ruta oko zaliva Dan 5: Trebinje - Šibenik Komentar: Jagnjetina oko Neuma! Noćim oko Šibenika kako bih mogao provesti neko vreme na vodopadima Krke u blizini Dan 6: Šibenik - Rijeka Komentar: Noćenje ne nužno u Rijeci, ali nužno u blizini Dan 7: Obilazak Istre Komentar: Uzduž i popreko Dan 8: Rijeka - Trst - Ljubljana - Rijeka Komentar: Ovo da bih zakačio i Zapad malo Dan 9: Rijeka - Karlovac - Šid Komentar: Starom cestom do Karlovca i šibanje autoputem kući Dan 10: Šid - Novi Sad Komentar: Dobacivanje Novog Sada i priprema za posao sutradan... Još se dvoumim da li da noćim u Trebinju ili Dubrovniku dok sam u južnom delu rute... Ako imate neke predloge, sto možda nije već negde napisano, izvolite. Ceniću! Lep pozdrav bajkeraši!
  17. Svaka cast! Bas sam uzivao citajuci.
  18. Vodonik

    HONDA CB 500

    Ako ces da menjas svake godine, kako bi trebalo (), kontam bilo koji je ok. btw. disklejmer: Nisam strucnjak, samo svoja skromna misljenja iznosim Trenutno mi je na motoru MANN, a verovatno cu na prolece opet taj staviti.
  19. Vodonik

    HONDA CB 500

    On siluje tu hondu u svakom pogledu
  20. Vodonik

    HONDA CB 500

    U Novom Sadu u nekoj radnji gde se prodaju skuteri sam uzeo . Nisam imao ciljanu prodavnicu, vec sam samo setao temerinskom ulicom dok nisam nasao sve sto mi treba za servis Zanimljivo, sad sam se setio, da sam tad trazio bardahl, al su imali samo 1L i nesto mi pricala zena da je neka nestasica istog. Pa sam uzeo taj Motul
  21. Vodonik

    HONDA CB 500

    Kod mene motul 5100 10W40. Prvi mi motor/ulje pa ne mogu da ga uporedjujem, al ja sam zadovoljan
  22. Vodonik

    HONDA CB 500

    Dve godine... Ja bih to menjao.
  23. Vodonik

    HONDA CB 500

    "The Manual" (Haynes) za CB500 kaze da se ulje i filter menjaju na 12.000 predjenih kilometara ili na 12 meseci, sta god dodje ranije.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja