Jump to content

Moto Zajednica

Big Muzzy

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Big Muzzy

  • Rođendan 14.09.1974.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Zaječar
  • Motocikl
    Honda Transalp 600V '92

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Big Muzzy's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Druže, da li odgovaraju za stariji model, 600V?

  2. Caki, evo šeme automata za LED migavce.

    Ova prva je najjednostavnija da se sklopi i poveže jer ne treba ništa da se prepravlja u instalaciji ako ti je stari automat sa 2 izvoda.

    http://mastercircuits.blogspot.com/2010/05/universal-led-flasher-for-motorcycles.html

    Ovo "-" nije masa nego izlaz iz automata.

    Umesto 2N4403 može BC327 a umesto 2N4401 može BC33...

  3. Srećan ti rođendan,druže!

  4. Ufff, ovo ti malo konfuzno Kad prespojiš spoljne izvode tranzistora, rele bi trebao da se uključi-ako je ispravan i dobro povezan. To znači da tranzistor nije dobro okrenut(ne vidi se jasno na slici) ili je neispravan ili, najverovatnije, ne dobija pobudu. O kakvom signalu sa ploče se radi? Naime, ne možeš tek tako upotrebiti signal daljinskog - on je modulisan i takav praktično neupotrebljiv ako se ne obradi, što podrazumeva malo komplikovaniji sklop ili čak neki kontroler. To ćeš teško rešiti sam ako imaš malo ili nimalo iskustva pa je bolje da potražiš na netu gotovo rešenje. Samo ukucaj "remote operated switch" i izaberi šta ti najviše odgovara. Pozzz
  5. Mire, jesi ugrađivao možda druga svetla ili nešto slično? Ako je motor padao možda je neki kabl oštećen ili si ga pritisnuo sedištem ili poklopcem Takođe, možeš da proveriš regler ili bar vidi da se ne greje više nego obično (takođe i priključak iz reglera). U svakom slučaju, šta god radio NE STAVLJAJ JAČI OSIGURAČ !
  6. Od dostupnih hall senzora imaš i TLE 4935L (http://retam.co.rs/katalog#?NDkzNQ==) ili u M&G Electronic u Nišu, npr... Raspored pinova je isti, oba su bipolarna (važno!) a TLE 4935L je nešto manjih dimenzija ali to ne bi trebalo da predstavlja problem. E, sad... Originalni deo u sebi sadrži DVA senzora, tako da je očitavanje nešto drugačije U svakom slučaju, ako ne nađeš originalni , vredi da pokušaš sa ovim ili nekom drugom zamenom.Ukoliko je zamenski senzor tanji, podmetni nešto da bi ga približio magnetima.
  7. Ne meri pravilno! Kada meriš naizmenični napon između faza (žute žice) postavi instrument na AC merni opseg. Za merenje jednosmernog napona (akumulator) - DC opseg! Ovo što si merio nije merodavno, ali, čini mi se da između druge i treće žice nema napona Zato,UGASI MOTOR i izmeri otpor između namotaja (Ω >200R) i to :1-2, 1-3, 2-3.Trebalo bi da bude 0,5 i manje. Tamo gde je otpor preveliki verovatno je namotaj u prekidu pa proprati kabl dokle možeš. Možeš i da proveriš na proboj ka masi tako što meriš otpor između mase motora i svake od žutih žica ponaosob: trebalo bi da pokaže beskonačan otpor (ako isčupaš priključak sa reglera),u suprotnom - neki namotaj je u spoju sa masom. Takođe, možeš i da isčupaš priključak od reglera, upališ motor i meriš AC napon sa alternatora, tada bi trebao da bude znatno veći (>50V između faza).Ako je ovaj napon dobar, sigurno ti je neispravan regler. I, najvažnije, pre merenja napona DOBRO NAPUNI AKUMULATOR preko ispravljača.
  8. Visokonaponski namotaj možeš ispitati tako što skineš CDI i meriš naizmenični napon sa namotaja kada verglaš (kurblaš). BUDI OPREZAN: ovaj napon može biti i preko 100V !!! Ostalo (pick-up, CDI, bobinu) ne možeš ispitati tako jednostavno ali možeš utvrditi da nisu u prekidu. Kao što kaže Zogu, pick-up treba da ima otpor 200-500 oma, primar bobine 0,1-0,5 oma a sekundar oko 10koma. Ovo su, naravno, okvirne vrednosti Ne bih ti preporučio da probaš CDI koji nije originalan, to može, ali trebaš biti siguran da odgovara, da ćeš ga pravilno povezati itd, itd... Toliko od mene
  9. Deki, jel ti to napuštaš sektu il se samo hvališ
  10. Sve najbolje, puno bezbednih kilometara da odvoziš u zdravlju!

  11. Srecan rodjendan brate!

  12. ... probao i mogu slobodno da kažem motor je još bolji nego što izgleda a izgleda P.S. Jel to off ako napišem da bih prodao Transalpa, zelenog, '92, radi kupovine istog?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja