Jump to content

Moto Zajednica

Greifer

Članovi
  • Broj tema i poruka

    30
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Greifer's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

15

Reputacija u zajednici

  1. pozz druze,videh da vozis atlantic 500...upravo planiram da je kupim ovih dana..nesto sam se informisao ,ali me interesuje tvoje misljenje na sta treba da obratim paznju prilikom kupovine...pozzz

  2. K1600GT počinje od 19500 eura, GTL je oko 1500 skuplji u početnoj varijanti.
  3. Oprosti mi što se mešam. Rekao si da je varijator za beverly drugačijih dimenzija. Jel sa 6 ili sa 8 rolnica. Ako je osam rolnica sigurno je ovako, a ako je sa šest i različitih je dimenzija nisam siguran: koliko ja znam za beverlija ide nešto malo duži kaiš. E meni je na otvorenom do crne gore i nazad po računici trošio 3.8 - 3.9l. Zanimljiva stvar vezana za serijski auspuh. Znaš da na fabričkom auspuhu ima onaj kao čepić na sredini. Iz radoznalosti skinem ja taj čepić. Iza njega je kao žica koja se skuplja i izgleda kao u čvor da se skuplja. Otpletem je ja da bude protočna i rekoh da se provozam da vidim razliku. Zvuk - isti, performanse -iste. Jedino primetim da mi potrošnja nikako ne prelazi 19.5km/l. Skupim je ja nazad u čvorić resetujem potrošnju i ponovo napravim 20ak km istom vožnjom , potrošnja 25km/l.
  4. Bio sam nekoliko puta, od toga sam kupio dva puta po neku sitnicu, sve najbolje o radnji i osoblju.
  5. Vidis kako ne znas za ta trzista kada je u pitanju BMW. Svi motori osim G650GS se prave u Minhenu. Svaki motocikl pre pocetka proizvodnje dobija oreder broj. Niko ne zna gde taj motor ide dok ga neki diler ne rezervise. u ovom trenutku postoji puno motora koji su već proizvedeni i imaju taj broj a niko ih još uvek nije rezervisao. i onda dođe francuz i kaže ja ću uzeti ovih deset jer mi odgovara boja i oprema i tako dalje.... I ovde si pogrešio jer ne čitaš. Momak je kupio motor od dekija, jel treba on da mu poruči alatku. Deki je kupio motor od Mikulanca, da ne treba on da mu poruči alatku da ne bi bio besan možda na njega. A Mikulanac zna gde je tada kupio motore pa neka kaže dali treba biti ljut na deltu ili dilera koji je prodao motor. Neverovatno koliko si pogrešio. Motor nije u garanciji da bi dolazili da ga poprave, ovde ili u nemačkoj. Ne misliš valjda da to što su nekom prodali motor treba da znači da će ići po njega doživotno. Garancija pokriva troškove šlepanja do najbližeg ovlašćenog servisa. I moram da konstatujem. U Srbiji je afrika koliko vidim kao golf II. Uvek će koštati 2000 evra i to je neuništiva mašina najbolja ikada i ostaće neprevaziđena. Nisam probao ali ako svi kazu mora da je tako.
  6. Aco, Svaka čast Spavetu, honda je izuzetan motocikl moja omiljena marka i motora i automobila. Ne znam ko je Markone, a za red bul sam dao primer kao što je kolega dao primer za BMW - identičan. Sve je marketing. Ja ne znam Spaveta i nikad nisam video njegovu hondu, ali ti verujem da je tako ako ga ti znaš i kažeš da je tako. Kao što ti znaš za taj primer znam i ja jedan, moj dobar prijatelj i ponekad domaćin iz nemačke je prešao oko 115000 km sa njegovim motorom (GS) i osim po koje sijalice i grejača jedne ručice NIKAD ali nikad nije imao ni jedan problem. Takođe je moj drugar sa Apriliom pegazom (koju svi pljuju) prešao oko 30000 km bez ikakvih kvarova osim dihtunga pumpe za vodu. Sve su to idividualni slučajevi pa ja zato kažem da ako neko zna nek mi nabroji konkretno koliko ljudi zna da im je otkazao ležaj na gsu a ne da nagađa, (5 - 10) koliko? Po tvom izražavanju primaćujem negativni naboj a stvarno mi nije u cilju da tako komuniciramo. Lalajko, opet i na tvoj odgovor te pitam zašto bi to radili konkurencija postoji (mislim ne mogu da se ne načudim da stvarno misliš tako) i meni je od Miškovića pun k...c svuda se trti ali i ti kao i većina nagađaš, dali si ti nekada otišao tamo i ostavio svoj motor u servisu pa imas loše iskustvo. Mi jesmo Srbi siromasi ali u delti i kod radulovića je radni sat 42 eura a u nemačkoj je brale 133 eura pa ti razmisli dali je ovlašćeni serviser u srbiji skup. Ko ima iskustvo iz prve ruke prihvatamm.
  7. Totalno si u pravu. I meni nekako prođe da nemaju alat al da se toliko čeka na njega je bezveze. Nemogu reći nedopustivo jer decko sigurno moze da kaze uzimam motor sutra i odo na neko drugo mesto gde ga imaju. Pazi sigurno mogu da dobiju alat za nedelju dana ali namerno prckaju decka da bi ih on ofirao kod nemaca i na kraju posle četiri nedelje mu kazu stigao je alat a ustvari su ga imali sve vreme Ako traje toliko dugo sigurno traje sa nekim razlogom ne verujem da im je u interesu da namerno razvlače. Zbog čega bi to radili?
  8. Probaj kod Radulovića ili u Delti, kao što kaže kolega neki delovi su iznenađujući ne toliko skupi. Po broju šasije mogu da se poruče cilindri već narezani za tvoj ključ (pod uslovom da ključ i brave do sada nisu menjane). Isporuka za cilindre ni kod radulovića ni u delti nije za 7-10 dana kao što je već neko rekao već za nekih 15 dana jer deo ne postoji sa police već treba da se prepravi da odgovara samo tvom ključu. Za skidanje starih cilindara preporučujem razbušivanje. Proveri možda može i samo 1 cilindar da se poruči.
  9. Greifer

    BMW S 1000 RR

    Radi se programiranjem motocikla. Nije skupo, Ne moraš ako ne želiš u Deltu ili Radulović, S1000rr ima CAN magistralu i samo ovlašćeni servisi imaju mogućnost da programiraju motor, a sreća na Svetu ih ima mnogo. U bednoj Srbiji nemaš mnogo mogućnosti 3539-902 Delta, 20-80-180 Radulović. P.S. Brooka ti je motor i na ovoj maloj slici, zar nije najbolji
  10. Vrlo je prosto .. Za motocikl za koji stoji podatak da je prodat u 300.000 komada, moze se reci da je "popularan model" sa takodje "popularnom cenom" i zna se da mu je mozda i jedina "slaba tacka" taj jeb**i lager na kardanu, apsolutno je nedopustivo da ovlasceni servis uopste razmislja u teoriji da pokrene posao bez tog i bilo kog slicnog "specijalnog" alata Nemoj me shvatiti pogrešno vrlo prijateljski želim da odgovorim. Kako ti znaš da je slaba tačka možda i jedina lager na kardanu. Tako što se tebi desilo, tvom prijatelju i još jednom prijatelju? Ili si pročitao negde na internetu? Ako jesi na koliko si mesta pročitao? ali iskreno odgovori, 5 10, 50 100. Sta je sa svim onim ljudima koji voze GS a nije im se pokvario taj deo, ili sta je sa onima koji jesu imali taj problem ali se nisu oglasili o tome. Koliko je stvarno taj kvar ucestao u odnosu na ostale 5% 50% 99%? Ako znas tacno i baratas cinjenicama molim te reci mi da i ja znam. Dali je greška što je neko pokrenuo ovlašćeni servis i nema jedan alat (nema sigurno mnogo više od jednog) ali dali bolje i to ili da ne postoji u opšte, da je bar još 5 ovlašćenih servisa pa da možeš da biraš više. Svako ko želi može da pokrene ovlašćeni servis i ako treba kupi alat za diff. kao prvu stavku. Zelis li ti to da uradis? Ja iskreno nemam para za pokretanje takvog biznisa. Znači po tebi veća je šteta što servis postoji bez tog alata nego da ne postoji uopšte. Budi iskren. Hvala na odgovoru. Pokusajmo ovako. Ako kupis ducati, avgustu (spominjem ih jer se smatraju po cenovnom rangu sličnim) ili KTM i kreneš da ga vozis 200000 km za 2 godine i on se pokvari 10 x i provede koliko si naveo dana u servisu, dali će neko od drugih proizvođača drugačije nešto da uradi? Budi iskren. Dali znaš da REd Bull procentualno ulaže ogromnu količinu novca u reklamiranje (oko 90% ukupne zarade) Dali to utiče na cenu REd Bulla šta ti misliš? Dali red bull iako se reklamira kao najbolje od najboljeg šteti tvome telu isto kao i ostali slični proizvodi? Koliko bi koštala limenka red bulla da nema svog tog reklamiranja. Dali je to mehaničar iz Srbije ili neki drugi? I da je tako, i da je BMW najveće sranje na planeti, ti si odrastao čovek dali te neko tera da kupis nesto sto ne zelis. Ako ti se ne sviđa hvala lepo doviđenja. Dali te je ubedio sav taj blistavi marketing BMW-a da kupis nesto sto je apsolutno sranje. Dali si toliko povodljiv? Nemoj da mislis da zelim da se raspravljam, mogu ti reci vrlo jedno JA NISAM LJUBITELJ BMW-a.
  11. ...a ako u delti radite servis, na sve kupljene delove dobijate popust 20% 20% popusta ukoliko je motor stariji od 6 godina. 15% za 5 godina, 10% za 4 godine i 5% za motor koji je stariji od 3 godine. Mlađa vozila od 3 godine ne ostvaruju popust. Bez popusta u Delti su cene verovatno jeftinije od konkurencije. Delta i Radulović su ovlašćeni servisi i imaju podjednaka prava i mogućnosti, svaka reklamacija u garanciji i van nje može da se prijavi i u jednom i u drugom ovlašćenom servisu, a kao što rekoh mogućnosti su iste bez obzira gde je motocikl kupljen. To što neko ode kod Radulovića i prijavi kvar u garanciji ili van nje, a oni mu kažu idi u Deltu oni su glavni mi se ne pitamo za te stvari, to nije tačno. Na poziciji iznad ovlašćenih servisa nalazi se služba za garancije i oni odlučuju podjednako o pitanjima koja im prosledi ovlašćeni serviser bio to Radulović ili Delta. Na žalost ni Radulović ni Delta ne mogu uticati na kvalitet proizvoda. Kupac se kupovinom motocikla potpisom složio na uslove garancije. Ukoliko se nije slagao nije morao da potpiše garantni ugovor i u ostalom nije morao ni da kupi motocikl. Bmw se garantnim ugovorom obavezao da otkloni sve nedostatke na motociklu i kvarove koji nisu nastali fizičkim oštećenjem u periodu od 2 godine bez ograničenja kilometraže. Nisu rekli da se motor neće pokvariti ali ukoliko se desi nešto kvar će biti otklonjen bez troškova kupca. Garancija nije 2,5 godina ili sl. Garancija je 2 godine i to je to. Neko će za 2 godine preći 200000 km i neće mu se nijednom pokvariti ništa. Neko će preći za 2 godine 200000km i motor će mu se pokvariti 10 puta i tih 10 puta će kvar biti otklonjen bez troškova kupca. Neko će da za 2 godine pređe 15000 km i neće imati kvarova, dok će neko u tom periodu imati 3,4,5 kvarova i neće ništa platiti za njihovo otklanjanje. E sad dolazi zanimljivi deo. Neko će nakon 3 godine imati kvar na kilometraži od 200000km i reći će šta da se radi ipak sam prešao toliku kilometražu. Neko će na 3 godine imati kvar na 15000km. Biće jako ljut bez obzira na veličinu kvara. Nema sreće, garancija je 2 godine bez obzira na kilometražu i kupac se sa tim složio potpisivanjem garantnog ugovora. Nije ovo primer za BMW ista je situacija i kod dukatija, avguste, jamahe, uostalom ista je situacija i za veš mašinu, televizor, solarni panel na krovu od 50000 evra. Pa dobro zašto je kupac platio više u odnosu na japanku konkurenciju? Dali je BMW s1000rr najbolji motocikl u toj klasi na planeti? jeste zato što je najjači, najbrži, najbolje leži u krivinama, ima najsavremeniju tehnologiju... Ista je priča za k1600GTL u svemu je superiorniji u odnosu na konkurenciju u klasi. Šta je sa GS-om. Dali je to najbolji allaround motocikl na svetu, naravno da jeste, koji je bolji? Ko je vozio GS1200 dobro zna kako on leži u krivinama a kako konkurencija, sa kojom se lakoćom vozi GS, oni koji nisu probali ne mogu ni da predpostave. Jeste Ian MCgregor sahranio 5 ramova na putu kroz mongoliju ali šta bi se desilo da je vozio nešto drugo? Ja neću znati dok neko drugi ne proba, a da nagađam neću jer nisam išao na put kroz mongoliju pa ne znam, a prihvatam komentar samo od onga koji jeste. Šta je još dobio kupac za taj novac? Dali se vozači BMW-a, dukatija i avguste osećaju lepo kada na semaforu stanu pored drugih motora? Iako će možda većina reći ne odgovor je sigurno da, njihovi prijatelji i poslovni partneri ili uostalom obični prolaznici će u njima videti ljude koji nisu štedeli na novcu. A lepo je kad na samaforu dok sediš na k1300GT te pogleda ženska od nepoznatog kolege sa honde iz 91, lep, lepo . Šta još dobijaju za više novca? Dali moše da se poruči kožno sedište za bmw motocikl iz 1953 godine (ili bilo koji drugi deo)? Može. Za koliko dana je u Srbiji? 7 do 10. Kod koje druge marke motocikla može da se desi isto? Ok da se vratimo na specijalan alat koji nema u Delti. Delta sigurno nema dobar odgovor na to, treba da ima taj alat i veliki je minus što nemaju. Ali zašto svi pljujete servis. Servis postoji tek godinu dana i konstantno se oprema alatima, delovima i slično. Šteta je što ga drugi ovlašćeni servisi nemaju. To što je delta počela da radi motocikle je samo prednost jer kupac sada ima 50% više izbora nego pre dve godine kada odlučuje u koji ovlašćeni servis da ode. Velika je šteta i što u ovoj bednoj zemlji nema bar još petnaest mesta na koje bi čovek mogao da ode. Ajd sad svi možete da me nagruvate minusevima
  12. Malossi koji si dobio je dobar samo ne za tvoj motor. Tvoj je model 2001-2002 dok si dobio za 2003-2004. Razlikuju se. Za noviji model je nešto duži kaiš. Postoji razlika u dužini kao i u varijatoru. Ti i ja (to jest sada samo ja pošto si kupio J kosta) imamo varijator sa 6 rolnica dok model 2003-2004 ima varijator sa 8 rolnica. I ja kad mi je pukao kaiš sam kupio malossi pa sam uvideo da je predugacak i na kraju sam morao da se zadovoljim sa athenom koji je govno zivo jer se istegao evo posle 2500 km i sad klapara i zvuči kao da će motor da mi se raspadne. Ako neko zna gde ima da se kupi (znaci kupi a ne poruci) neki malo bolji kais otisao bih da kupim.
  13. Evo i mog skuterinja. Ovih dana sam ga islikao da ga stavim u prodaju al je toliko ispao lep da sam morao da podelim slike sa vama.
  14. necete gledati samo u sumljive gsx r-ove nego i aprilije mane, shiver i moto gucci
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja