Jump to content

Moto Zajednica

zoom-bull

Članovi
  • Broj tema i poruka

    74
  • Pridružio se

Sve što je postavio član: zoom-bull

  1. Resio mi je majstor Zika problem, jedan deo instalacije je bio los. Oba imobilizera rade, kao i oba kompa , taman imam rezervni deo ako nekad zaista crkne... @Satelis Hvala ti od srca, na pomoci i kontaktu sa Zikom
  2. Hvala na odgovoru 99% je kinesko, jer japanci ne bi pravili bilo koji budz, kad imas deo da kupis kod njih (nov kosta kao 70% celog skutera) Motoklinika nema set, pa em sto bih opet imao samo jedan kljuc, em sto bih stari kljuc morao da nosim za rezervoar posto nemaju tu bravu, zato sam se odlucio da probam ovu varijantu. Mene najvise brine da nije nesto drugo pokvareno a ja se usredsredio na bravu.
  3. Hvala na odgovoru ali vec sam "Zamenio komp i imobilizer sa prepravljenim- sa njim stalno sija kljuc,svejedno nema varnice " Inace nisam uspeo da nadjem polovan kompletan set kljuceva, brava, kompa i imoblizera, zato sam i uzeo ovaj prepravljeni jer sa njim bih trebao da zadrzim stari kljuc.
  4. Zdravo, Prvo da pohvalim ovaj skuter jer nisam imao nikakav problemcic od kad sam ga kupio (2 godine), a vozio sam ga i preko grane, po 600+km u danu, i za 125-icu odlicno ide,jako malo trosi i generalno je za mene prava masina za po gradu (Beogradu). E sad, jedno jutro pre mesec i po dana, odem ja do garaze, izguram ga napolje, dam kontakt, kad LED pored kljuca ne prestaje da blinka. Zaverglam par puta- nece da upali...rekoh mozda se istripovao. Sednem na teneru, zavrsim sta sam imao, izguglam malo i rekoh da probam sa najprostijim -raskaci akumulator i ostavi da prenoci. Sutradan-ista prica, ostavim ja njega jedno pet dana, dodjem do garaze i probam opet, kad ono ne treperi lampica-dam kontakt, on upali -ja presrecan. Posto nisam zaista planirao da idem skuterom u tom momentu,ostavim ja njega. Dodjem sutradan, opet nece da upali i lampica blinka...tu vec izgubim strpljenje i pocnem da skidam plastike. Proverio sam prednje osigurace i svaki dzek koji je u prednjem delu sam raskacio, isprskao kontakt sprejom, ocistio i udzekao opet. Dam kontakt, ne sija lampica-upali na dodir. Poucen predjasnjim iskustvom, jedno deset puta sam davao kontakt i nije se upalila lampica, ostavio da prenoci, izjutra opet sve ok-pali radi. Vratim ja sve one silne plastike (dok sam sklapao sam jos par puta probao kontakt i sve je bilo ok), prebrisem ga, izvoskiram, rekoh jos jednom da probam pre nego sto izjutra krenem na posao, kad ono opet sija kljuc, vergla ali ne pali... U narednom periodu sam koristio teneru ili auto za transport, pa nisam imao vremena da ga dalje testiram ali svaka 2-3 dana bih dao kontakt i blinkao bi kljuc. Cuo se majstorem, kaze najverovatnije je imobilajzer, znaci nov(citaj polovan) komp/kljuc/brave. Koliko sam gledao po italijanskim i britanskim forumima, vecina je imala slicnu dijagnozu. Nadjem deo,skupim pare, odem do njih medjutim imaju samo prepravljenu bravu da zaobidje imobilizer i komp za njega. Daj sta das, samo da radi...malopre probam-ne radi. Sad sam vec poceo da sirim vidike i da razmatram da nije mozda brava/kljuc u problemu, i primetih sablon u treperenju LED sijalice 5 dugih-6 kratkih. Primetio sam da zuji i cakce ovaj deo *vidi sliku* mozda je i pre to radio, ali stvarno ne znam vise sta da gledam I tu sam sad zaboo, i blago postajem ocajan, jer bih da osposobim skuter za zimu(vozim i zimi ako nema snega i leda na putevima, a to 80% vremena) U kratkim crtama: Simptomi: Treperi kljuc (5 dugih 6 kratkih) Ne baca varnicu (probao sa dve svecice) Sta sam pokusao do sada: Podigao copavu Zamenio svecicu Ocistio sve kontakte i osigurace u prednjem delu skutera Skinuo ga sa akumulatora na 24+ sata Raskacio sve dzekove oko motora koji su pristupacni, naprskao kontakt sprejom Zamenio komp i imobilizer sa prepravljenim- sa njim stalno sija kljuc,svejedno nema varnice Dajte molim vas bilo koje ideje ili u krajnjem slucaju br. dobrog majstora koji bi ovo mogao da mi resi
  5. Ne bih javno o ceni, mogu da ti posaljem u pp ako te zanima. Nadam se da razumes zasto...
  6. Onaj kanal kroz koji klizi siber je u losem stanju, siber je isto potrosen do metala. Dobio je rupu i stucanje na ubrzanju izmedju 3800-4300rpm. Zbudzio je majstor i sad nema rupe, ali vise trosi i po meni malo losije ide. Moze da se remontuje, ali ako uspem da nadjem neki pristojan polovan, lakse mi je tako.
  7. Hvala. Javljam sta sam uradio...
  8. Nisam, zvao sam Dekija, on nema. Imas broj od Elvisa?
  9. Trazim karburator za XTZ660 Tenere, 3YF masina, 1991-1999. Ako neko ima ili neko zna nekog ko ima... Kontakt na PP ili 064/800-14-05 Zika
  10. Taman skockam motor i odem na off u sumske lepote nase zemlje, kad tamo... spalim kvacilo Doduse, bilo je pri kraju zadnjih godinu dana. Nego, koji brend mislite da je najbolji od sledecih: Newfren , TRW ili EBC ? I, jel treba generalno i metalne diskove menjati? Pitam za misljenje koje nije tipa"otvori i pogledaj u kakvom su stanju", vec "najcesce se ..." Oprugice cu naravno promeniti jer nije veliki trosak, ali nisam siguran za metalne diskove a nije bas da su jeftini.
  11. Nista busenje. U MRG-u sam porucio ali vecina ljudi koja nabavlja delove moze da ti nabavi (Wossner i Prox su najaktuelniji) U maju prosle godine je kostao 168e, dihtung glave je kod njih bio 70e, dihtung cilindra 35e, Oring 10e, gumice ventila 11e kom, dihtunzi dekle...., ali posto planiram da je teram jos makar par godina, meni se isplati. Ne znam da li trosi ulje, jer kakva je tuzna sezona bila, razradjivao sam ga 1000km, kasnije odvozao jos max 2000 i nisam jos promenio to drugo ulje. Na stapu ne deluje kao da trosi nesto, a i pre mi je trosio vise ulja samo preko 5k obrtaja, tipa ako vozim 90-95kmh na 4000 obrtaja, skoro da nije trosio.
  12. Na oko 104000, karike su bile losije i trosio je malo ulja, menjao sam i lanac bregaste i klizace i jos neke sitnice. Menjao sam jer planiram da zadrzim teneru, nije da joj je ista falilo ili da je pravila problema. Wossner-ov klip sam uzeo u fabrickim dimenzijama, jer dolazi u paketu sa karikama, bolcnom, i osiguracem (sta cu, volim setove ☺)
  13. Apsolutno se slazem sa gornjim citatom, ali mi zaista ne pada na pamet da dam preko 150e za par lagera koji nisam ni planirao da menjam i iskocili su neplanirano. Stavicu neki brendirani set pa neka izgura par godina. p.s. Ja trenutno cekam gumice za kocione celjusti (slika 4) i jos neke sitnice, stizu sledece nedelje Isto kostaju ili su cak jeftiniji delovi u nasoj yamahi nego kad bi porucivao sa cmsnl.
  14. Da, naprave tender i kompanija koja ponudi najnizu cenu a ispunjava yamahine standarde dobije ugovor o partnerstvu i pravi delove na koje yamaha stavi svoj potpis. Ima i kod mene u komsiluku Astrid za lagere i semeringe, ali ako postoji varijanta da nabavim set, mnogo mi je zgodnije nego da rasturam i jurim te lezajeve. Nego, da li mozda neko ima neki link od set-a ili dimenzije lezajeva i semeringa? Ili da i ja pocnem da vam pricam koliko su delovi za teneru skuplji od delova za X-max, a opet su njegovi mnogo skuplji od delova za kineza (ekonomija masovne proizvodnje i kvaliteta)
  15. Ugradjujem original skoro uvek kada smatram da ima smisla i da je razlika u kvalitetu o veceg znacaja. Ovo je samo deo stvari koje sam zamenio originalima i trenutno cekam jos neke delove iz yamahe. Primer koliko "volim" original je da sam prvo kupio veliki set dihtunga od Athene ↓, a kad mi je majstor rekao da su kvalitetniji iz originala, kupio sam original ↑. Ali ako postoji set lezajeva koji je 5-6 puta jeftiniji, i sadrzi sve stvari koje su najverovatnije potrosene, pre cu njega izabrati nego da porucim sve iz originala.
  16. Mozda nisu 100% istog kvaliteta, ali je mnogo jeftinije i zgodnije za zamenu. Jedan iglicni lezaj iz originala kosta kao ceo set od krstenog proizvodjaca. Primera radi, prosle godine sam menjao solje volana, i uzeo set od moose racinga, u setu bilo makar 2-3 lagera i par semeringa. Da sam ih trazio licno ne znam kolike su sanse da nadjem sve na istom mestu. Takodje, morao bih prvo da rasturim i povadim sve i tek onda da se bacim u potragu. Da je original bolji, jeste verovatno ali ne u meri koliko je skuplji. A i ovo je meni skroz neplaniran trosak, tako da bih izabrao jeftiniju i komforniju varijantu.
  17. Mala privreda je bila pitanje za zadnju oprugu , A MSP mi je orijentir za cene i dostupnost, pa porucujem iz yamahe.
  18. Nije mi palo na pamet da ih prave u setu , ja pogledao cene na MSP i sledio se koliko ce da me kosta. Ekstra onda, da li znate mozda ko ih pravi i neki link (bacio sam pogled na allballs i mooseracing, ali bezuspesno), jedino sam nasao mali set na wemoto-u? @AnteK Gde si nabavio tvrdju zadnju oprugu, ja sam je trazio ali ne pravi je niko...jedino mala privreda? I koje su ti bile prednje opruge, ako se secas, jer slicno kostaju npr HiperPro, Wilbers ili Wirth.
  19. Ok, hvala na savetima i informacijama
  20. Hvala na odgovorima Posto ne ide bas glatko, sta vise ima fino otpora pa mi ocigledno ne gine zamena lezajeva, da li je neophodno kupiti lezajeve i semeringe iz originala ili moze npr SKF, FAG, Koyo i slicni? Pitam to jer sam menjao lezajeve na tockovima (stavio sam valjda FAG ili Koyo) pre vise od 25k i do sada nisam imao nikakvih problema sa njima a kostali su me mnoogo manje nego da sam kupio iz originala.
  21. Zdravo, Da li neko zna koliko glatko treba da se krece zadnja viljuska, nakon sto izvadis amortizer i skines tocak? Skinuo sam zadnji amortizer i poslao ga na servis, pa mi je usput da i to proverim. Jasno mi je da ne sme da se pomera horizontalno, ali koliko glatko treba da se pomera vertikalno?
  22. Ukoliko bi ti placao majstoru da ucis, ne bi valjda zeleo da za svoje pare peres tudje delove ceo dan ili tih par sati koliko si tu, vec bi hteo da naucis odma` nesto "konkretno", a tu po mom misljenju nastaje problem. Druga stvar je segrt koji je tu za dzabe ili ga majstor placa. Najcesce je dobar mastor sam svoj gazda i neretko ima luksuz da bira sta ce da radi, a sta ne, a da mu se u jeku sezone neko stalno mota iza ledja i zapitkuje "kako ovo-kako ono, cemu to sluzi i uz to i ne radi", mislim da mu se ne isplati. Jedino mozda neka grupa (5-6+ ljudi) u zimskim mesecima, pa nabavi neki krs i da vama da ga rastavljate i sastavljate dok vam objasnjava sta i kako da radite.
  23. Ako su Topola tablice, prosle nedelje sam pricao sa kolegom na dva-tri semafora. Bas sam mu cestitao sto ima zivce da litrom ide kroz grad i guzvu, pricali o gumama i sl. Nadam se da nije ozbiljnije povredjen, jer se secam da je nosio opremu (kornjacu ili pojas, plavo-crnu jaknu preko...)
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja