Jump to content

Moto Zajednica

zekarodger

Članovi
  • Broj tema i poruka

    51
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu zekarodger

  • Rođendan 21.08.1982.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    BG
  • Motocikl
    Suzuki Bandit 600N Suzie-Q

Poslednji posetioci profila

1253 profile views

zekarodger's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

35

Reputacija u zajednici

  1. Klinac je pao sa skutera na autopranju i izlomio mi plastike na Majestyju125 noviji model. Da li neko ima da ih proda? Bitno mi je stanje tj da su cele sa svim žabicama a boju ću ja rešiti 3M folijom. 0603388298 Nenad Beograd
  2. Protočni karbonski top, led žmigavci, mali retrovizori na krajevima kormana, štitnik za ruke od vetra sa integrisanim dnevnim svetlima i žmigavcima, držač na rezervoaru za suvozača, dodatna svetla, preklapajuće produžive ručice za kvačilo i kočnicu, fuzasteri za suvozača u boji motora, pancirna kočiona creva, dodat mini vizir pošto je N verzija, nosači bisaga i zadnjeg kofera pravljeni, skinuti fabrički držači za suvozača sa repe i zatvorene rupe na plastici za njih. Teško da bi iko ovo sve provukao na tehničkom... 🏍
  3. Da li nako iznajmljuje fabrički top auspuha, žmigavce i retrovizore za Bandita 600? Hteo bih da ga registrujem, a ne bih sve ovo kupovao pa ponovo skidao sa motora.
  4. Kada naviknes da kocis sa dva prsta onda je ogroman problem kociti sa cetri. Rizicna situacija, potrebno maksimalno kocenje a ti stiskas sa dva prsta... Dok prebacis na celu saku vec je kasno... Ranije nisam imao poverenja u kocnice i to se odrazavalo na voznju. Sada znam da koci ko blesav i mnogo sam opusteniji u voznji. Jos mi je samo ostalo cudno sto su mi vile mekanije nego sto sam navikao, ali to je F varijanta. Ovo necu da diram, nego cu videti da li cu se navici do kraja sezone. Ne kazem da je sve ovo mana ili vrlina. Motor radim za sebe, po svom ukusu i stilu voznje. Bitno je da se meni dopada i da mi lezi posto ga ne sredjujem za prodaju. Na kraju krajeva svestan sam da necu vratiti ulozene pare kada ga budem prodavao, ali samo saznanje da je odradjen kako sam zeleo, onaj osecaj da je sve kako tebi odgovara dok ga vozis vredi mnogo vise...
  5. Hvala svima na savetima. Da podelim resenje i sa drugima koji mozda dodju u istu situaciju. Stavio sam pancirna kociona creva za 50e i dobio jos tih 20 posto jacu kocnicu sto mi je i nedostajalo. Sada mi je potreban isti stisak kao na r motoru i skace na prednji. Samo je malo drugaciji osecaj zbog mekoce i hoda vila, ali tu je vezba dok se ne naviknem. Kada se potrose plocice stavicu neke kvalitetnije.
  6. Моје искуство је и више него позитивно са Шубом. Штеловање вентила, чишћењење, вакумирање и штеловање карбова на Бандиту 600 је код њега било 80€ док ми је други мајстор тражио 20000. Машину нисам могао да препознам колико боље ради. Дао ми је бесплатно приколицу да превезем мотор и рекао да могу да је узмем кад год ми затреба БЕСПЛАТНО. Средио ми је славину горива која је пуштала бесплатно. Хтео је да ми ради још пар ствари бесплатно али му ја нисам дао јер све то знам и сам па ми је било глупо да искориштавам човека. Звао сам га за пар савета током рада и увек ми је помогао бесплатно. Рекао је да кад ме нешто мучи или запне током рада увек позовем или донесем део и он ће ми помоћи бесплатно. Добио сам другарске савете да не сахрањујем превише пара у мотор неким буџевинама о којима сам размишљао уместо да ме потапше по рамену и узме паре за те преправке... Као човек ми је баш легао и могу рећи да се према мени понео као да се знамо годинама. Рекао ми је да ако случајно буде неки проблем да се јавим и средиће. Немам разлога да га рекламирам и није ми то намера. Само износим своје ИСКУСТВО са човеком, што би овде и требала да буде поента.
  7. Hvala na odgovorima. Probaću prvo sa drugim pločicama, a ako to ne pomogne tražiću druge čeljusti i klip.
  8. Хвала. То ме је и инетересовало. Да ли је проблем у самом моделу или да идем са другим плочицама, или главним кочионим цилиндром са неког Р-а 1000цц. Кљешта ћу тешко наћи да пасују.
  9. Плочице су KYOTO. Све горе поменуто сам већ одрадио, још ми само преостаје да пробам други цилиндар.... Хвала на савету.
  10. Није ми до фолирања, него просто ми се чини да би оне могле и боље да раде. Дешавало ми се све и свашта и просто хоћу да извучем максимум из њих, јер некад и та мала разлика спашава главу. Нпр. на Yamaha FZR 1000 ми је ово спасило главу кад ми је излетео трактор близу Панчева... Нисам ни клинац ни почетник да се глупирам већ само хоћу максимално кочење за злу не требало. Зато сам и радио све ово.
  11. Pozdrav. Upravo sam rasklopio prednje kočnice na Banditu. Ispolirao klipove, očistio kućište klipova, žljebove za gumice, gumice, glavni cilindar, creva, sipao novo ulje, dobro ozračio... Ali i dalje nisam skroz zadovoljan prednjom kočnicom. Mnogo je jača ali i dalje neće da se digne na prednji kada kočim do maximuma. Da li je ovo normalno za njega jer ipak ima dva diska i četri klipa? Ako vaš hoće da skoči na prednji da probam neke druge pločice?
  12. Pomagajte!!! Drugar koji mi je pomagao da ocistimo karbove na CBR-u je u toku demontaze istih sa motora uspeo da polomi racvu za napajanje gorivom. Motor sada pusta gorivo na njoj i ne moze vise da se vozi. Pokusavao sam da je varim (plastika), stavljao cak i teflon traku, bakarnu cevcicu sa unutrasnje strane na mestu gde je pukla... ali ocigledno mora da se kupi drugi deo posto nista drugo ne pomaze. :'( Da li neko ima ideju gde da je nabavim s'obzirom da je to mator motor, kao i gde da uzmem O ringove za nju posto ima po jedan sa obe strane koje ulaze u karburator? Ukoliko neko slucajno ima ovaj deo sa drugog motora mogao bih da proverim dimenzije tako da bi i to resilo problem.
  13. Ovo bi trebao da bude u stanju da izvede svako ko radi varenje auspuha posto je u pitanji 2x kruzni var i ne bi trebalo da kosta bise od 1k dinara. Licno idem kod lika u Tabanovackoj ulici 50-100m od autokomande posto mi je sve do sad radio korektno i za male pare.
  14. Cuo sam da je Antirost, Beorost, Antikorozin... los za ciscenje rezervoara jer posle njega ostaje prah i tanak sloj tzv. masnoce. Ovo mi ima logike jer kasnije sve to ide u karbove a ciscenje i stelovanje istih nije naivan posao. Da li se nekome mozda zapusio odusak na rezervoaru nakon nanosenja zastite? Ukoliko jeste mozda bi resenje bilo da pre nego sto se Tankplast osusi uzme sajlica, stavi na busilicu i okretanjem u pravcu pletenja sajle iscisti kanal od viska sredstva. Ako bi se odusak ostavio zapusen to moze da napravi problem pri paljenju motora ako je duze bio na suncu. Inace sve ostalo je ekstra odradjeno. Svaka cast za trud i hvala za podeljeno iskustvo.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja