Jump to content

Moto Zajednica

zika56

Članovi
  • Broj tema i poruka

    3496
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

7 Pratilaca

O članu zika56

  • Rođendan 03.04.1956.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Niš / Donji Adrovac
  • Interests
    Vazduhoplovni sportovi (padobranstvo, paraglajding, .... ), elektronika, motori, fotografija, .....
  • Motocikl
    BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Poslednji posetioci profila

15453 profile views

zika56's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

15,6k

Reputacija u zajednici

  1. Naruči da ti naprave po meri.
  2. Dobro učiš. Biće (možda) nešto od tebe, (za koju deceniju).
  3. Kako da ne! A jel se kaže pečenje ili pekenje.
  4. Bio bih zadovoljan da me ubuduće zdravlje služi kao što me ovaj motor služi, (a i sa zdravljem sam prilično zadovoljan za sada).
  5. Nemam nikakvo iznenađenje, sve je na "izvolite". Inače nikada nisam zaključivao ni auto, ni kuću, ni stan (i kada sam odsutan više dana), kacigu i jaknu ostavljam na motoru kad odem negde, kofer takođe nezatvoren, tank torba neobezbeđena. Jednom mi (u Boru) maznuli auto i jednom mi (na skupu u Paraćinu) s motora ukrali vreću za spavanje.
  6. Verovatno suvozač ne prati ispravno put ispred sebe i "nepripremljen" stiže u manevar koji sledi Pokušaj sa "mekšom" vožnjom (bez naglih promena pravca i naglih ubrzanja). Velika je verovatnoća da će sa vremenom provedenim na motoru ovaj problem da se smanji (ili da nestane).
  7. Može, ali nikom ne pada na pamet da može. A i motor mi ne izgleda nešto reprezentativno da bi se neko zamajavao oko njega.
  8. Ja sam problem sa ključem rešio tako što sam ugradio prekidač (od kvarcne peći) i instalaciju sa brave prebacio na njega.
  9. Pa zajeb je u tome što sa takvom tablicom neko može da napravi bilo kakvo sranje nekom drugom i da zbriše. Predprošle godine moja snaha na bankomatu podigla svoju platu i penziju za moju majku, dvojica "kolega" sedeli na motoru (moguće je i da je bio skuter) dvadesetak metara dalje, kada je prolazila pored njih jedan je oborio, oteo torbicu i lepo odmaglili (na motoru ili nije bilo tablice ili je bila sakrivena). Izašla policija i do dana današnjeg nikom ništa. Skrivena tablica podrazumeva da taj planira da da radi nešto što nije dozvoljeno, (a pojma nemamo šta to može da bude).
  10. Moja je filozofija da onog što nema to ne može ni da se pokvari. ABS i ubrizgavanje sasvim dovoljno, a mislim i da većina obaveštenja na displeju odvlače pažnju.
  11. Nije kod Nemaca u pitanju kultura, nego je u pitanju dresura, (ali mi u svakom slučaju manje stresno da provezem motor kroz Minheh ili kroz Beč, nego kroz Beograd ili Niš).
  12. Da malo uprostimo stvar: Neki vozači (ne odnosi se isključivo na motoriste) su spremni da učine bilo šta da bi izbegli sankcije za ono što su učinili i to često čine i da bi izbegli kazne od 5-10.000 dinara. E sad zamislimo šta je taj spreman da učini da bi izbegao sankcije za nešto što je učinio, a za šta može da dobije nekoliko godina robije. I onda se čudimo (i osuđujemo) što poslednjih godina vozači, nakon što udare pešaka, biciklistu, motoristu, ..., gotovo redovno beže sa mesta udesa. Jel stvarno mislite da će onaj koji se na svaki način trudi da pobegne od moguće kazne od nekoliko hiljada dinara, da bude spreman da prihvati kaznu od nekoliko godina robije? Taj će ladno da te ostavi polomljenog na putu i da uhvati šišnjavu.
  13. Meni nije jasno šta si ovim komentarom hteo da kažeš (ili da postigneš). Jel ovo otvoreni poziv motoristima da kršimo sve propise u saobraćaju (a koji su uglavnom napravljeni da se ovakve stvari izbegnu), a pri tome zaboravljaš da po toj logici i vozači automobila imaju prava da krše sve propise. Ili možda misliš da su motoristi neki viši stalež? A problem je u tome što smo svi podjednako učesnici u saobraćaju i još pri tome zakoni fizike važe za sve podjednako.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja