Jump to content

Moto Zajednica

AlNik

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

AlNik's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. U ovakvim slucajevima ne treba eliminisati ni mogucnost stvaranja ugruska u nozi ili smanjene prokrvljenosti. Kod lekara na pregled.
  2. http://www.kurir-info.rs/clanak/stars/kurir-16-07-2009/dvesta-na-sat Bez obzira na to što je Vlada Srbije donela predlog novog, mnogo oštrijeg zakona o saobraćaju i uputila ga Narodnoj skupštini na usvajanje, to očito neće mnogo pogoditi naše poznate ličnosti, bar ako je suditi po svežem primeru pevačice Jelene Karleuše. Kako Kurir saznaje, ona je pre dva dana projurila oko 13 časova zaustavnom trakom autoputa na potezu od Sava centra prema Tošinom bunaru, u svom besnom automobilu BMNJ Z-4, koji je nedavno dobila na poklon od supruga Duška Tošića. - Vozač belog BMNJ nemačkih tablica je kao od šale pretekao sva druga vozila, a onda se prestrojio u zaustavnu traku i nastavio brzo da vozi - priča naš izvor, jedan od vozača automobila koji su se zatekli na licu mesta, i dodaje: - Saobraćajni policajac na motoru uočio je ovaj automobil i krenuo u poteru za njim sa uključenom sirenom. Jurio je nekoliko kilometara, da bi konačno zaustavio taj BMNJ kod isključenja za Tošin bunar. Kad je krenuo da legitimiše vozača, shvatio je da je to pevačica Jelena Karleuša - završava naš izvor. Prema priči očevidaca, policajac je izvadio blok da napiše kaznu, ali je nakon ubeđivanja ipak odustao od kažnjavanja i rešio da oprosti prekršaj pevačici, koja je trenutno u poodmakloj trudnoći. Da li je pao na njen šarm ili na činjenicu da je trudna, tek Jelena ga je kao od šale obrlatila, sela u svoj automobil i nastavila da vozi. U želji da proverimo naše navode, pozvali smo Jelenu Karleušu, koja nam je potvrdila da je prekjuče napravila prekršaj i da je prošla bez kazne. - Jeste, zaustavio me je policajac na motoru. Zamalo da ga oborim, jer ga uopšte nisam videla, ali se nije ljutio. Bio je jako ljubazan, ispričali smo se, ismejali se i oprostio mi je prekršaj - rekla je Jelena za Kurir.
  3. Naravno, nije bilo namere da se iko uvredi. Mozda sam umesto "coporski" trebao da napisem "grupna psihologija", naravno da nije bilo zle namere. Izneo sam svoje utiske i ostavio prostor za diskusiju, i drago mi je da cujem svako misljenje. Svi primeri koje sam naveo su 100% istiniti i dozivljeni. @Abdula - Da postoji taksi forum, bio bih prvi koji bi napisao pokoju. I verovatno nisam jedini ovde.
  4. @NikolaCruss: Moje misljenje je da su zene u saobracaju cesto bezobzirnije i bezobraznije od muskaraca, pa sumnjam da bi i samar uradio posao u ovom slucaju. Sta vise, mozda bi posle cisto iz obesti bila jos bezobraznija. Cudna su to bica. Jedna od retkih generalizacija u koju stvarno verujem. Ipak, ne znam bas koliko to "on je slabiji jer motor ima 200 kila" pije vodu. Mislim da je cesce uzrok jednostavno nepaznja (negledanje).
  5. Prokletstvo stranog obrazovanja - preuzeo sam neke fraze iz engleskog koje gube smisao na srpskom.
  6. @dzigorius Ako ne mogu da ga izbegnem (a uspeo sam jedva) i udarim ga jer je radio to sto je radio, ja sam sa svoje strane uradio sve sto sam mogao, i od tog trenutka, ako je fizicki prosao dobro, ne da mi ne bi bilo zao. Pa nije bre saobracaj sala, pa da se igramo. Ako je klinac, neka djuska Sony Playstation i vozi motore.
  7. @BusMan Kao sto rekoh pre, nije problem uopste da ja shvatim probleme motorista u saobracaju. Objasnio sam to jedno 5 puta na ovoj temi. Moj problem je ta vestacka podela na dobre bajkere i zle vozace koja se stvara. Kao sto rekoh, ja bih prvi stao da pomognem bajkeru (medicinski sam obrazovan), pazim u saobracaju na bajkere, i sam razmisljam da jednom kupim motor. Dakle, nisam neko koga po tom pitanju treba ubedjivati. Medjutim, kada kazes da niko sa ovog foruma ne bi potpao pod "coporativnu" psihologiju, nisam bas siguran. Ima ovde dosta i klinaca koji citaju savete o unistavanju tudjih kola, razbijanju retrovizora itd, pa jedva cekaju da to probaju u praksi. Jednom im mozda prodje, a drugi put ce neko izaci iz kola (kao onaj iz Audi A3). To je, da oprostis, glupavo i ne treba da se tolerise. Mene bahatost nekih vozaca i nekih bikera nervira podjednako. To da li si na 2 ili na 4 tocka nimalo ne menja da li je neko bolid ili nije.
  8. Sve sam se s tobom slozio, ali ovo ne razumem. Oprostio si mu jer se sve dobro zavrsilo. U Kneza Milosa gde je velika frekvencija saobracaja moglo je jako lose da se zavrsi. Mogao sam, izbegavajuci bahatog motoristu, da isecem nekog normalnog motoristu i da on pogine. To sto se to pukom srecom nije desilo ne znaci da treba da oprostim bahatom jer je slabija strana u prici. Pa ako je slabiji - zasto vozi kao da je u tenku koju ti pominjes u svojim zeljama? Ne treba bas uvek biti slab prema kolegama, nije dobro ni za njih ni za tebe.
  9. Acime, pa sve se slazem sto si napisao. Samim tim, na ovom forumu bi bar bio red da se deo vas pobuni protiv "ajmo da se organizujemo, pa da mu odemo na gajbu" postova. Kao sto rekoh, bio sam svedok kako vise bajkera jako bahato blokira saobracaj iako moze da propusta jednu traku. I to je slicno onom taksistickom bahatom "iznad zakona" ponasanju. Neko ovde me napade sto sam rekao da mi ne bi bilo zao ludog bajkera koji je uleteo u suprotnu traku u Kneza Milosa. Lik je usao u moju traku, ja sam ga jedva izbegao, a u tom izbegavanju sam mogao da ubijem i sebe i nekoga u drugim kolima. Bahatost je na sve strane, generalizacija tipa "braca po motoru", "braca po taxi-u" uvek vodi u nasilje i neracionalnost. Kao sto neko rece, svuda ima kukolja.
  10. Ja pre svega ne razumem zasto se meni skrece paznja da su bajkeri cesto zrtve "nisam te video" slucajeva. Ako procitate moj uvodni post, lepo se vidi da sam od vozaca koji, bas iz simpatija ka motorima i znanja o problemu, 2 puta vise gleda u retrovizor. Cak i sa tom paznjom, desi se da pored mene suludom brzinom proleti motor, ali ja ne pravim nikada nagle i neproracunate pokrete u gradu, pa samim tim nemam ni problem. Moje zamerke su drugacije, i svode se na moj prvi post.
  11. Pa upravo ta tema je ono o cemu ja pricam ovde (coporizacija). Dakle, objavljena je samo stura vest o tome sta se desilo. Prvo su bajker i Mercedes zamalo imali sudar i onda je naisao vozac Audi A3 i istukao bajkera. Da li znamo cija je krivica taj zamalo sudar? Mozda je vozaca Mercedesa, mozda nije. Mozda je posle toga bajker krenuo da napada vozaca Mercedesa, a vozac Audi A3 ga je samo odbranio, a na temi koju kvotujes se bukvalno organizuje linc pre bilo kakve detaljne informacije sta se desilo. Zamisli sledecu situaciju - ti vozis motor i vidis vozaca automobila kako pegla nekog bajkera. Odmah pomislis - idem da branim kolegu (upravo ono sto ja pricam na ovoj temi - automatska odbrana vozaca motora, podrazumevanje da je on u pravu zato sto vozi motor). Kasnije se ispostavi da je bajker skrivio nesto gadno i da si ti napao coveka bez razloga. Nemojte da se ponasate kao taksisti - oni se organizuju u copor, bahati su nevidjeno i smatraju da su iznad zakona, a u saobracaju su najgori od svih.
  12. Prvo da se ogradim - nisam biker, nemam jos uvek motor, ali imam simpatije za motore (najbolji ortak mi je zaljubljenik u iste, a ja uz njega naucih ponesto). Uclanio sam se na ovaj forum da malo ponesto naucim i mozda jednog dana i odlucim da se pridruzim na 2 tocka.. Takodje, da odmah kazem da sam svestan problematike "nisam te video" i jedan sam od vozaca koji 2 puta cesce i pazljivije gleda retrovizore trazeci motoriste, za svaki slucaj. U svako prestrojavanje idem polako jer vozim velika kola i svaki nagli pokret bi mogao da bude koban za motoriste koji se provlace izmedju kolona.U tom smislu cesto savetujem i druge da paze na motoriste. Medjutim, citajuci ovaj forum, ali i gledajuci motoriste u saobracaju, video sam par stvari koje mi se ne svidjaju: 1) Coporski mentalitet -Bio sam licno svedok kada je par motorista blokiralo ulicu jer se njihov drugar zaglavio sa strane puta. Mogli su da regulisu i da propustaju kola jednom trakom, ali su u svojoj bahatosti resili da malo demonstriraju silu. Jako bezobrazno. Takvi primeri i cesti komentari na ovom podforumu tipa "mi treba da se udruzimo i da X osobi je*emo kevu" opet ne idu na cast celoj prici. Pre neki dan u Kneza Milosa motorista ulazi u suprotan smer i ja ga jedva izbegavam. Da sam ga zveknuo, ne bi mi bilo zao jer je vozio kao bolid, ali verovatno bih ja na ovom forumu ispao zlocinac. 2) Kolega je (skoro) uvek u pravu - Cesto se smatra da je kolega motorista bio u pravu sta god da se desilo dok se ne dokaze suprotno. Ja taj stav ne razumem jer ja prvi necu nekoga da gotivmi jer vozi slicna kola kao ja - ne znaci da nije bolid. Taksisti se drze zajedno, pa cesto to zavrsi kobno za onoga ko im se suprotstavi, pa makar i oni bili u krivu. Motore u ovom gradu voze i normalni ljudi, ali je ogroman broj kretena koji prave gluposti. Cesto vidjam i junake kako voze ribu na zadnjem sedistu, oni imaju kacigu, ribe nemaju. "Mozgovi". Ne znam da li bas treba za takve da zalegnete, ali dobro. --------- Sta sam ja ovim hteo da kazem? Podrzavam ja vasu cestu ogorcenost nepaznjom vozaca (mada smatram da se to resava time sto defanzivno vozite i tako bar smanjite sansu da vam se nesto lose desi), ali gledajte obe strane novcica.
  13. http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=71397&sectionId=39 Gastosi, ili kako ih ja zovem - peraci go*ana, ubijaju ljude. Ovaj put turski gastos. Da ne bude da sam neki nacista - nerviraju me turski isto kao i nasi.
  14. Nemam motor, ali kontempliram nabavku istog. Vise od godinu dana pasivno pratim ovaj forum, pa je red da se i registrujem.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja