Jump to content

Moto Zajednica

KILEbg

Članovi
  • Broj tema i poruka

    534
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Singidunum
  • Interests
    Motori, fotografija, putovanja, Krav Maga...
  • Motocikl
    Suzuki GSF 650 S Bandit

Poslednji posetioci profila

21146 profile views

KILEbg's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

1,2k

Reputacija u zajednici

  1. Opasna raga... neunistiv motor. Ja se mnogo lepo navozao sa njim.
  2. Vratih se iz cetvorodnevnog proputovanja Transilvanijom. Ruta mi je bila Beograd - Golubac - D. Milanovac - Turn Severin - Craiova - Sinaia - Bran - Brasov - Sigisoara - Salina Turda - Hunedoara - Temisvar - Jasa Tomic - Pancevo - Beograd. Ukupno oko 1500km, 3 spavanja. Prvo spavanje u Sinai, drugo u Sigisoari i poslednje u Hunedoari. Ko nije bio u Rumuniji mora da zna par stvari! Menjacnice nisu bas tako cesta pojava i ne postoje menjacnice ili aparati koji rade 24h. Rumuni nisu na nekom zavidnom nivou po pitanju turizma i ugostiteljstva. Nama se desilo da smo na uslugu u kaficu cekali po 15', da smo dobili potpuno iste kafe iako smo narucili kapucino i late. U jednom od restorana nam je naglaseno da cemo hranu cekati min. 1,5h!!! Jedan od domacina nam se nije ni javio iako smo prethodno rezervisali smestaj preko Booking-a. Sreca pa smo nasli sobu u hotelu na licu mesta i to po vrlo povoljnoj ceni. Na drugom mestu nas je domacin zaboravio tako da su radnici bili u cudu kada smo se pojavili. Internet po smestajima ume da bude nepostojeci, tj. postoji ali je neupotrebljiv. Rumuni u 90% slucajeva ne govore engleski. E sad... ono sto je za svaku pohvalu je odrzavanje puteva...putevi su prosto receno fenomenalni. Saobracajna kultura takodje... nema sirena, blicanja, divljanja. Priroda je fenomenalna i sto je najvaznije cuva se... uz put necete videti djubre. Turisticke atrakcije se takodje odrzavaju i sve je u besprekornom redu. Put od Turn Severina do Sinaie je prilicno dosadan jer je ravnica a i tu oko granice kao da je slepo crevo Rumunije... tu su putevi dosta losi, intenzivan je teski saobracaj a i prodavacice noci kraj puta nisu retka pojava. Siania je "mondensko" mesto i smesteno je u podnozju Bucegi planine. Pogled na planinu je fenomenalan!!! Sinaia je lepuskasto mesto najpoznatije po manastiru, zamcima Peles i Pelisor. U Branu je cuveni Drakulin dvorac i voznja do tamo je sjajna... krivudavi putevi kroz sumu. Brasov je gradic koji se meni licno najvise dopao, puno starih zgrada, ocuvane arhitekture. Interesantno da nigde, ali nigde nismo videli ni najmanji grafit!!! Sigisoara je poznata po starom gradskom jezgru i rodnoj kuci Vlada Tepesa. Do Saline Turde vodi blago zatalasani teren pun zelenih livada. Rudnik soli je lepo iskustvo i preporucujem da se poseti. Hunedoara je klasican socijalisticki gradic cija je najznacajnija atrakcija Korvinov zamak. Povratak u Beograd preko Temisvara je prilicno dosadan jer je teren ravan. U Temisvaru smo posetili Julius Mall koji je mega konfuzan. Sve u svemu sjajna 4 dana i napunjene baterije!!!
  3. Nisi lepo slikao... ne vidi se mrlja od ulja :PPPPP Saaaaalim se;) Odlicna ti je fotka!
  4. Planiram oko 1.5. da malo prospartam Rumunijom. Interesuje me ima li neko preporuke za restorane u Hunedoari, Brasovu, Sigisoari, Sinai, Craiovi i Turn Severinu?
  5. jos ako ukljuci na blinkanje...epi napad zagarantovan
  6. Kad smo kod kulinarskih carolija;) Poslastica morbidnog izgleda ali sjajnog ukusa... VESTICIJI PRSTI. Made by me;)
  7. Sa 180 i 200km/h ti je glava u torbi a ne u kacigi
  8. Sagrada Familia... Ganci gastarbeiter version
  9. Razumem ja da ne moze covek zbog obaveza ali saceka pogodan trenutak pa onda ide lepo kao covek. Ovako nit uziva nit se opusti... ode i kaze da je bio. Meni licno to nije gust. Sta znam... svi smo razliciti.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja