Jump to content

Moto Zajednica

PremieRacing

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1098
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

2 Pratilaca

O članu PremieRacing

  • Rođendan 21.04.1979.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    New Now
  • Motocikl
    Uly

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

PremieRacing's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

2,6k

Reputacija u zajednici

  1. Da. Nažalost, nema bonusa (ali sigurno da ima malusa) kada se osiguranje uzme na kraći period. Naravno da su nešto morali da smisle i ostave kako bi obesmislili zakonom dozvoljenu periodičnu registraciju. Generalno, mnogi su već lepo zaključili zato što je matematika prosta, finansijski se isplati samo i jedino za velike kubikaže i za nas koji nemamo niti jurimo premijske stepene (bonuse). A meni se isplati zato što sam debil i borim se sa vetrenjačama pa mi je lična satisfakcija ogromna i kad nema finansijskog opravdanja. Ja periodično registrujem motore od kad je to postalo moguće. Prve godine sam čak uspeo da SVE uplatnice prepolovim i prošlo je bez da su mi tražili doplatu, a mnogima jesu. Pretili su ukidanjem važenja registracije ako se ne izvrši doplata svih taksi i poreza do punog iznosa. Sada je zvanično ovako kako sam napisao pa manje kubikaže i vi koji imate bonuse na osiguranje nemojte ni da razmišljate o periodičnoj registraciji.
  2. Po isteku periodične registracije, tablice važe 12 meseci. Dakle imamo godinu dana da produžimo registraciju. A po isteku redovne registracije, tablice važe 60 dana kao i za automobile... Auto Rad u Ilirskoj, ali veruj da sam im prvi koji je to uradio kod njih i zajedno smo učili i gledali opcije u programu koji koriste... Ali može, sad im je omogućeno a godinama unazad nije bilo pa sam morao sam da idem u osiguranje i u MUP. Ako ne možeš u agenciji, uradi sve sam. Samo im platiš tehnički a osiguranje odeš i kupiš u osiguravajućoj kući koju izabereš. Može sigurno. I sam biraš period u mesecima. Može i 1 a može i 11. Vidiš sam sa sobom koliko ti odgovara pa tako i uradiš. Porez na upotrebu motornog vozila takođe deliš sa brojem meseci a sve ostale takse plaćaš u celosti. Onda sa papirima odeš sam u MUP i izdaju ti nalepnicu na period plaćenog osiguranja.
  3. Uspešno periodično na 1/2 godine registrovao motor. 1203ccm, prva registracija, dakle sa novim tablicama, saobraćajnom i početnim premijskim stepenom, 25.000,- sve ukupno. Polisa 9.800,- umesto 19.800,- a porez 5.000,- umesto 10.000,- sve ostalo kao i za punu godišnju registraciju.
  4. Sad strepim šta će da kaže za Buell kad dođe vreme...
  5. Ne, ne, ne žurim, sorry što smaram. Pitao reda radi, znam da kad najviš to bude tako...
  6. Od svih Ferodo najviše volim EBC
  7. Bravo, izgleda da jeste.... Nalazimo se u delu foruma za oglase, podforum "kupujem"
  8. Veruj i meni, kupi šta ti se sviđa.
  9. Meni je isto tako rekao da ne radi KTM
  10. Poštujem. Aj' javi kad bude.
  11. Ja bi probao. Parkiraš, provozaš se sa njim dole-gore i vidiš. Niko ti ne može ništa bolje reći od toga što ćeš sam ustanoviti na licu mesta, sa konkretno tom platformom, sa konkretno tvojim skuterom. edit: jao, pa ti nemaš svoj skuter
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja