Jump to content

Moto Zajednica

winger

Članovi
  • Broj tema i poruka

    184
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu winger

  • Rođendan 15.12.1988.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    Gold Wing 1000

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

winger's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

15

Reputacija u zajednici

  1. Uzeo sam pre mesec dana GL 1000 od Pece iz Inđije,trenutno rešavam neke probleme na njemu,voleo bi da se čujemo,Bane NS 0641240243,poz.

  2. winger

    JawaMania

    Vecina JAWA/CZ motora iz tog vremena ima problem sa startovanjem na hladno cak i kada je predpaljenje dobro. Jedan od brzih lekova je da povuces malo buzir sajle gasa na gore da oslobodi rupu na karburatoru kroz koju prolazi sajla i spricem ili nekom podesnom bocicom ubrizgas malo benzina pored sajle kroz rupu. Pali kao mina i na -10.
  3. Sad sam saznao da je nasa drzava od pre tri nedelje pocela da naplacuje porez na promet za uvezenu robu bez obzira na vrednost (do sada je bilo samo za preko 50 evra) sto bi povecalo cenu svecica, tako da cu ipak sansu dati Denso svecicama za sada. Hvala svima, tema moze pod kljuc sto se mene tice.
  4. Znam za denso, ima u batajnici i salju aksom a nisu ni skupe. To jeste plan b ako ne bude nista od americkih, ali ni one vise nisu sto su bile, bile su bolje nekad dok su se zvale Nipon Denso mada i sad vaze za bolje od NGK. Misljenja sam da Japan vise nije sto je bio i da im se kvalitet polako priblizava susednoj dobro nam poznatoj drzavi Ipak je USA USA....mada ako ne upali ovo sa manjom postarinom onda ide denso.
  5. Bude i toga, dosta sam stvari popravljao i stelovao u zadnje vreme pa su svecice trpele probne voznje gde uslovi nisu bili idealni ali NGK mi se globalno pokazao kao jako osetljiv, nisam jedini koji je to primetio i zahteva idealne uslove da bi dugo trajale a to je tesko obezbediti na motoru starom 35 godina. Zato i hocu neke robustnije da uzmem, a ove su otprilike kao nasa Super Bosna sto je nekad bila, prakticno neunistive.
  6. Pozdrav svima, treba da menjam svecice na Hondi, do sada sam stavljao NGK ali su se pokazale jako lose iako sam kupovao originalne crkavale su posle par meseci. Malo sam trazio sta bi drugo mogao da probam pa sam na Ebay-u nasao americke Autolite, to su kod nas slabo poznate svecice ali su vrhunske, mnoga americka vozila ih koriste za prvu ugradnju. Nasao sam odgovarajuci model za moj motor i hocu da porucim komplet koji je dosta jeftin ($ 8.00), medjutim postarina je dosta skupa a ako se poruce dva kompleta onda je puno jeftinija ukupna postarina, dakle mislio sam ako jos nekom trebaju da porucim dva kompleta, izaslo bi po kompletu ukupno oko 15 evra sa postarinom. Podaci navedeni dole su za svecice koje meni trebaju, medjutim ako nekom treba drugi tip verovatno mogu da se dogovorim sa prodavcem da posalje dva razlicita kompleta, dakle ako neko hoce neka se javi na PP. AUTOLITE 4132 (odgovarajuce NGK D8EA)
  7. A sta je tacno taj projektor, jeli to kompletan far mora da se menja ili se ubaci nesto u vec postojeci far?
  8. Nesto sam sada citao kako je navodno za duga svetla kod klasicnih H4 farova jace osvetljenje puta sa standardnim halogenim sijalicama nego sa HID-om, kada se samo ubaci u staro kuciste bez sociva. Ima li u ovome istine?
  9. Izgleda sam ja malo zastareo sa informacijama....kada sam zadnji put slusao o tim kitovima ovde a to je bilo pre par godina kostali su puuuuno vise i onda kad sam na ebay video za ove pare ucinilo mi se dzabe i nisam ni trazio kod nas....a eto ovaj tvoj na kupindu jos kaze da je proizveden u Nemackoj ako je verovati a kosta manje nego ovaj iz Kine! Elem, moja ideja ostaje pa ako neko hoce po pola....osim ako ne ispadne da imaju posebno za motore da se kupe po jeftinijoj ceni nego pola od ovoga, ipak bi bilo previse Ajde jos par pitanja kad smo vec tu, rekoh da nisam bas u korak sa novim tehnologijama, prvo ta oznaka boje valjda (6000K, 10000K itd.) jeli to oznacava samo nijansu boje (zuto-belo-plavo) ili i jacinu svetla? Drugim recima, dali ce sijalica od recimo 12000K emitovati jacu svetlost od one od 6000K ili je razlika samo u boji? Druga stvar, u vezi ovih balasta, vidim da uglavnom figuriraju 35 i 55W. Dali ce taj od 55W obezbedjivati jacu svetlost nego od 35W sa istom sijalicom? I trece, dali je ta nazivna snaga (35 ili 55W) istovremeno i stvarna snaga koja opterecuje napajanje ili je zapravo napajanje optereceno vise? U stvari zapravo od ovih informacija zavisi dali se uopste vredi baktati sa tim HID-om ili staviti obicnu sijalicu sa povecanim emitovanjem, kao na primer Philips Xtreme Vision ili tako nesto. Hvala.
  10. Evo ovako, posto sam vrlo nezadovoljan fabrickim farom na hondi posle malo razmisljanja o raznim opcijama kako popraviti situaciju najbolja mi se ucinila ugradnja HID (High Density Discharge) xenon fara. Da se razumemo, ne pricam o imitacijama xenona koje se ugradjuju kao obicna sijalica, nego o pravim xenonkama koje imaju citav elektronski sklop koji ih napaja (to su sijalice bez vlakna). Glavna prednost im je sto daju prilicno jako svetlo uz malu potrosnju struje pa ne opterecuju alternator. Na motocikle uglavnom ugradjuju komplete od 35W medjutim po meni je bolja automobilska opcija od 55W jer je to i fabricki predvidjena snaga fara za vecinu motocikala a daje bolje osvetljenje nego ove od 35W. Elem, na ebay-u sam nasao automobilski HID kit (znaci ima delove za dva fara a meni treba za jedan) koji kosta 34 evra sa postarinom. Posto mi kao sto rekoh treba samo za jedan far hteo sam da vidim dali je neko ovde zainteresovan da uradi ovu prepravku na svom motoru pa da podelimo trosak (po 17 evra) i kad stigne kit obojica uzmemo po pola (za po jedan far)? Sto se tice narucivanja to je moja briga jer sam puno puta kupovao delove sa ebaya bez problema. Ipak, posto mi elektronika nija bas jaca strana ovo je za sada samo u fazi ideje, pa ako je neko zainteresovan neka se javi a onda cemo da utvrdimo dali je ovo sve izvodljivo sto se tice ugradnje na motocikl, snage, vrste sijalice (ovaj nudi razne vrste) i kada sve utvrdimo tako da obojici odgovara tek onda bi realizovali. Evo i opisa kita: http://www.ebay.com/itm/180956916554?var=480187741614&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
  11. Ugovor se moze overiti u sudu, opstini ili bilo kojoj mesnoj zajednici (ovo zadnje je najjeftinije i najbrze). Isto vazi za sva mesta u zemlji.
  12. Pricaj mi o tome Ja lepo porucio ove fabricke i cekao ih mesec dana da bi tek kad su stigli i kad sam poskidao viljuske imao sta da vidim, neki "majstor" pre mene nabudzio tanje stapove - i to bas 35! Da ironija bude veca kvalitetni obicni semerinzi 35x48 sa sve ugradjenim brisacem mogu da se nadju u svakoj prodavnici lezajeva (za razliku od 37x48 kojih nema nigde) i kostaju 150din/kom. Tako da sam otisao danas na najlon i resio problem za dva sata (sto i tebi preporucujem) ali ostade mi ovaj originalni kit i sad ne znam sta cu sa njim....
  13. Prodajem neraspakovan komplet zaptivaca prednje viljuske za Hondu Gold Wing GL1000 ali odgovara i za pojedine druge motore, zato dajem dimenzije pa moze da se proveri. Vrhunski kvalitet. Proizvodjac "Pyramid Parts", kupljeno iz Velike Britanije. Dimenzije semeringa su 37x48x10.5mm. Uz njih idu brisaci istih dimenzija. Kit sadrzi dva semeringa, dva brisaca i specijalnu mast za ugradnju. Visak mi je pa ga dajem ispod nabavne cene. Cena 20 evra. Telefon: 063/7730-581 Aco
  14. winger

    JawaMania

    @ Sinisa 7 I ja mislim da bi nesto u toj varijanti bilo kao IMT. Moj deda je imao Gorenje Muta, slicna stvar, prvobitno sa benzinskim motorom a posle je ubacio dizela, mislim da ga je nov dizel kostao oko 500evra i koliko se secam bio je oko 300ccm zapremine, rebrasti cilindar sa prinudnim vazdusnim hladjenjem (ventilator) a koliko mi je ostalo u pamcenju masina bi po dimenzijama mogla nekako da se uglavi u Jawin ram kada se skinu njeni cilindri. @karbi Ovaj sa slike koliko vidim kompletan blok drugaciji, mada ne vidi se najbolje ali tako mi izgleda. Ja sam mislio da ostane Jawin menjac i ceo prenos a samo masina da se ubaci napred i veze lancem sa (fabrickom) korpom kvacila (dobijes razdvojen blok motora od bloka menjaca). Cini mi se da je tako nekako uradio covek sto je radio tu prepravku. Ako budemo imali srece mozda i on nabasa na ovu temu pa nam da podatke iz prve ruke. Hvala na odgovorima, i ja ako nesto vise saznam napisacu pa ko zna mozda bude neki projekat na ovu temu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja