Jump to content

Moto Zajednica

mcm-racing

Članovi
  • Broj tema i poruka

    647
  • Pridružio se

7 Pratilaca

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.mcm-racing.rs/

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    TEMERIN
  • Interests
    0631088888
  • Motocikl
    ZXR 750 R

Poslednji posetioci profila

4864 profile views

mcm-racing's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

184

Reputacija u zajednici

  1. mcm-racing

    Каћ

    U petak bio kod mene po tablicu od motora...2 godine mu je stajala ovde...motor verovatno nije bio registrovan.
  2. Nije do slavine ...da je mali protok imao bi i na vecim obrtajima problem usled nedostatka goriva.
  3. Da li prima normalno gas tj. da li kad dignes obrtaje na npr. 2000 motor radi normalno / ravnomerno? ...ili samo na leru ne radi?
  4. cb900fc i cb900f2c = 1982 cb900fd i cb900f2d `= 1983 opruga 564mm .... min 553mm Nivo oko 130mm
  5. Deaktiviram ga mehanički i tako ostane ...elektomagnetni ventil ostaje da računar ne prijavi grešku. Ne sme da mi propušta čist vazduh u izduv tokom merenja.
  6. ""Poželjno, a neobavezno je isključivanje PAIR i EXUP ventila"" Ja kad mapiram na stolu i merim tok mešavine moram da gasim / deaktiviram Pair ... lažira mi AFR ""Mislim da ovo nije tačno, ugasio sam lično na par motora sve živo, i pored ostalog i O2, i nema nikakvog cimanja Ne mislimo na isto (ili se ja nisam dobro izrazio) ....sa tim Fuel Cut-om si u pravu i to isključujem uglavnom trkačima jer jako nervira (verovatno i puno njih koji ne voze samo na stazi ...uostalom i mene na mom serijskom motoru) nagli prekidi kod oduzimanja / davanja gasa na manjim obrtajima (prolazak krivine i sl. motor postane nestabilan). Mislio sam na cimanje tokom konstantne brzine kretanja (lagane vožnje 2500 - 3500 rpm) i sa malo gasa ...slaba je mešavina pošto je u closed loop a veliko opterećenje i motoru treba više goriva ...na to sam mislio pod closed loop manom... Kad sve deaktiviraš i pogasis to cimanje pri davanju / oduzimanju gasa nestane.
  7. Nije obavezno ali poželjno i može da se "isključi" tj. može se softverski deaktivirati sonda ili "nakačiti" o2 eliminator/ simulator umesto sonde... closed loop odrzava AFR na oko 14,7 :1 (ušteda goriva , manje štetih izduvnih gasova ,zaštita životne sredine, o2 norme itd.)... u zavisnosti od proizvodjača u funkciji je oko 16-33% otvorenosti klapne i ispod 4500 obrtaja....nakon toga računar radi po "čvrsto" zadatim vrednostima.Mana je što najviše pravi problem prelaženjem iz closed loop u open loop ... tu se u 80% šlučajeva kod motora pojavljuje "cimanje" tokom konstantne vožnje tj. položja gasa.
  8. Drage volje ... ali je kod Plattnera ostao tj. predpostavljam ...pošto čoveka nisam pitao da li su mu vratili stari...ali čisto sumnjam pošto je bio pod garancijom
  9. Vama za rad , trud i hrabrost svaka čast . Samo napred ... ima tu dosta toga da se uči i proba. Jedino što je malo rizično i odgovornost je velika. Nama se desilo pre nekoliko godina da je jedna mušterija iz amerike donela FTEcu uredjaj. MT-07 je kupljen nov u Plattner-u i imao oko 150 km na satu. Na svu srecu je covek bio prisutan tokom ulaznog merenja. Izmerili motor na stolu propratili AFR. Nakačili uredjaj ali nije hteo da isčita file...kontaktirali FTEcu podršku. Kažu oni to je taj i taj "ftm file" za evropsko tržište (file-ovi,mape im se skidaju kroz njihov software ,kao kod Woolicha sa neta) doradite i ubacite je i onda će moći.Skinuli, ubacili i .... laku noć. Motor upali normalno ali kako se pipne gas odmah se ugasi...znači 1mm i gasi se. Podrška kaže probajte ovaj file...onaj file...da skratim ...motor sa tim računarem nikada više nije upalio.Kod Plattnera bio 2 meseca i na kraju su mu ugradili pod garancijom računar,ključ itd. Naravno nije im rečeno da je bilo šta radjeno. Od tada flashovanje radim isključivo sa Woolichom a samo mapiranje sa PC 3,4,5,6 Bazzaz itd. Suzuki do 2015 dozvoljava preko dijagnostike manje korekcije podešavanje vremena otvaranja dizni goriva i / u raznim režimima rada ...malo,srednje i visoko opterećenje motora.To uglavnom služi za doradu ako su sitne izmene na motoru kao filter vazduha , auspuh / top , klapne itd.
  10. ECU flasch = mnogo vise mogućnosti programiranje se vrši direktno na računaru .... mogu se menjati mape goriva,palenja itd + aktiviranje deaktiviranje raznih funkcija + povecavanje / smanjenje broj obrtaja , lera , itd. Svi proizvodjači koji imaju / prodaju svoje "remap filove" su na osnovu 10-20 motora jednog modela npr. GSXR 1000 uzeli neku srednju vrednost i napravili tu zamensku mapu...znaci nije specifično radjena za taj motor ( ne postoje 2 ista motora) što ne znači da vlasnik neće osetiti negde neku promenu ali to je opet samo "okvirno odradjeno. Retko ko od Tunera preko voli da radi flashovanje na probnom stolu pošto oduzima dosta vremena ... za jednu promen mora u zavisnosti od proizvodjača i nekoliko minuta da čeka da se učita program u računar + Gubi se fabrička garancija Samo mapiranje = vrši se pomocu dodatnog uredjaja kao Powercommander,bazzaz, itd. Podrazumeva pravljenje idealne mape goriva koja odgovara tom motoru sa konfiguracijom koju trenutno ima...auspuh,filter,bregaste itd. Uzme se jedna mapa koja je slična konfiguraciji motora koji treba da se radi i ona se onda doradjuje uz merenje AFR-a tokom tokom rada na valjcima.Svaka promena se ubacuje u uredjaj za svega nekoliko sekundi. Naravno ... ako želi da bude siguran da mu motor ima odgovarajući AFR ...mape kod PC takodje su napravljene samo iz proseka nekoliko motor. I ja sam uložio u opremu i dalje ulažem i naravno da ću naplatiti ...sem toga ljudi većinom žele i da vide na papiru ili uživo za šta plaćaju i koje su im promene. Što se autotuna tiče ...dobra stvar ... ali je u praksi bolje uraditi osnovnu mapu na probnom stolu gde će kasnije autotune u voznji sam vršiti sitne korekcije. AT treba zadati vrednosti koje on treba da "izdejstvuje" za to mu treba vremena (ms) i lakše / brže mu je da vrši korekcije kad su mu osnovne vrednosti na mapi "bliže". Možete pitati kolegu "Makija" (ili nek se priključi ako čita) sa foruma kakva su njegova iskustva sa AT. On ga je medju prvima kupio ... pa smo ipak pravili za njegov motor "Custom mapu" samo ne mogu da se setim šta je bio problem sa AT.
  11. "Samo osnovnu definiciju + bin" Sorry...greška ....sve je uzeo .... copy - paste greška ....ćorav sam malo.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja