Jump to content

Moto Zajednica

DeepDrunk

Članovi
  • Broj tema i poruka

    197
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu DeepDrunk

  • Rođendan 27.01.1966.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    BG
  • Motocikl
    MaxSym 400i

Poslednji posetioci profila

1954 profile views

DeepDrunk's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

171

Reputacija u zajednici

  1. Ne znam za MaxSym 508 ali za MaxSym 400i u Nemackoj,Portugaliji,mislim i u jos nekoliko drzava Eu da je garancija 5 godina i 100 000km na motor.Da li to daje fabrika ili dileri ne znam ali ovo kod nas je smesno,kao i sve drugo uostalom. Postujem dva cilindra,sigurno je bolje nego jedan a da li vredi razlike u parama u odnosu na taj MaxSym 400i poredeci snagu,OM,brzinu ... veliko je pitanje. Da li bih dodao 3000+ EUR za taj jaci dvocilindras ne znam,mozda ako bas ne znam sta cu sa lovom jer taj cenovni rang vec ulazi u opseg ozbiljnijih masina koje nisu skuteri, barem na papiru Ovako razmisljajuci izgleda kao da su sami sebi napravili konkurenciju,sad koji ce model isplivati a koji ce potonuti ostaje da se vidi.
  2. Sreca pa je prednji desni pa i nije velika opasnost.Da je levi ili neki zadnji ne bi valjalo.Ne znam koliko to kosta da se poruci iz IT ili Gr ali je slanje papreno.Iz italije da porucim vetrobran shiping mi je skoro 50 EUR ?!
  3. Bez migavca vozilo nije tehnicki ispravno za upotrebu. Ima li smisla konsultovati advokata jer je skuter u garanciji pa neka izvole neka ti daju zamesko vozilo ili neka se snadju kako umeju. Meni je prijatelj koji je u poslu sa delovima i servisima odavno rekao da je Suzuki najbolji auto na svetu.Na pitanje zasto,kaze pa ko ih odrzava oni su izgleda neunistivi jer ti serviseri niti ista znaju niti znaju da poruce deo po katalogu.Bilo je tu mnogo detaljnijih prica koje nisam zapamtio. Izgleda da je u pravu. Probaj mozda u Trio Motor u NS,oni nisu uvoznici, prodaju SYM skutere ali mozda delove sami nabavljaju a daleko su profesionalniji (opet po prici tog mog prijatelja a nemam razloga da mu ne verujem).
  4. Meni 5 do 5.5 ali strogi centar grada i Vozdovac,gore dole.Ako je drugar na NBGD onda je to isto. Ja sam prvo probao CruiseSym i ok,lepo i onda slucajno reko daj da pobam i ovog od 400 ocekujuci da ce to biti pretesko,da nije za grad....kako sam seo tako sam ostao bez teksta sto kazes lego mi ko budali samar.Kao bicikl. E posle kupovine malo problemcici sa mojom visinom i zastitom od vetra ali vredelo je te muke jer zbog visine sedista su dobili prostor ispod da stane pola pijace.
  5. Nek je sa srecom i da te lepo sluzi! Za grad je dovoljno i 150..... Ne bilo ti tesko pitaj komsiju koliko mu trosi po gradu da uporedim. Neko pomenu da je CruiseSym mali za visoke ljude,ja sam 191 visok i bolju zastitu i sedenje sam imao na Cruise nego na MaxSym koji sam kupio.Razlog je nize sediste pa si zaklonjeniji vizirom sto kod ovoga nije slucaj ali sve se da resiti. Za neke utiske posle nekih dve hiljade km. ,odlican motor,jako povozan i stabilan.Presao sam sa Geopolisa koji ima 16 cola gume na ovaj sa 15-14 i tezi je dobrih 30 ili 40 kg ali je jako nisko teziste i osetno se lakse vozi po gradu od Geopolisa tj Beva.Pezoa sam terao do 130 na autoputu,jako dobar osecaj stabilnosti,sa ovim sam probao par puta i u pocetku mi nije ulivao poverenje medjutim stvar je navike,kada sam se oslobodio to je to.Nisam terao preko 120 zbog kratke relacije a znam da moze mnogo vise.Takodje odusevljen sam gumama na njemu,neki Maxsys.Jesam malo oprezniji nego na starom sa kojim sam bio srastao ali nijedno proklizavanje ni bilo kakav problem da ne ureknem.E sad koliko ce trajati gume ostaje da vidimo. Sto se tice servisa prosto ne mogu da verujem da nisu bili u stanju da nabave makar migavce za 5 modela koje prodaju.Znam da je to LED sa elektronikom ali majku mu ako treba da im pozajmimo makar za osnovne potrosne delove. I pitanje,jel normalno da kad je motor potpuno hladan pri paljenju cujem neko kratko jaukanje verovatno kaisa a to je pocelo sa hladnijim vremenom samo ujutro? Nemam vremena da ga ostavljam u servis bez neke potrebe.
  6. Nemaju sijalicu na lageru ? Ili je crko automat,mada meni po tom ubrzanom radu deluje da je samo sijalica.
  7. Gradska voznja je sirok pojam.Ako je Novi Beograd onda je potrosnja manja i do litar a grad,uzbrdo-nizbrdo,kreni stani...meni opasno loce u tim uslovima dok recimo kada sam imao ukombinovano jednom do aerodroma i par puta autoputem do NB padne potrosnja za 0.5L. Danas sam vozio do Baba,malo ga odvrnuo na autoputu,resto avalskim i cini mi se da na nekih 105 km nije popio ni 3 L a sramota me da sipam toliko na pumpi da proverim U svakom slucaju 3.5 po gradu je odlicno za tu kubikazu a ja bih bio srecan da izadjem na ispod 4.5 sa 400ccm.
  8. Ajde sto ce da propisa ali koliko sam ja shvatio citajuci i gledajuci po netu meksi preload pozadi uzrokuje slabiji kontakt prednjeg tocka a to sam i sam ustanovio.Ne znam koliko moze biti opasno ali meni se takvo podesavanje ne svidja tj nelagodno je u voznji. Za udobnost se stavljaju drugacije opruge,koje imaju drugaciju matematiku sabijanja odnosno ne sabijaju se linerano vec su u jednom delu gusce u drugom redje...nauka u pm. Ili kako Dare rece tapaciras pod guzicu i dobijes udobnost. Za nase puteve jedino normalno resenje je enduro(XADV ? )a sve ostalo je mazohizam pa izvolte
  9. Malo se zezam posto je SYM ovde poprilicno nepoznat i ljudi su skepticni. BTW u Nemackoj a mislim i u ostatku EU dileri daju garanciju 100 000km na motor i 5 godina garanciju a ovi ovde nas vacare po obicaju.
  10. Zasto tek na prolece,ko zna oce li nam masine biti ispravne do tada
  11. Pitanje,ako me na tehnickom nateraju da skidam nosac jel su ova dva srafa dole sa nekom maticom otpozadi ili samo odrvnem spolja ?
  12. Ja sam kao sto znas na MaxSymu pa evo neka iskustva jer sam u slicnim aj da kazemo slatkim problemima. Pogledaj malo po internetu a ja cu probati da prepricam sta sam naucio oko "preloada". Izmeris raspon amortizera od neke tacke na sasiji do donjeg kacenja ili od donjeg kacenja do vrha amortizera kada je motor prazan(mora neko da ga drzi za korman).To zapisi pa onda isto izmeri kada sednes na motor,tj neko drugi neka izmeri.Razlika mora da bude u rasponu nekih 25-30 mm,ako je veca onda se pritegnu amortizeri i obratno...ili sve kontra.Probacu da nadjem link gde sam gledao da ne lupam.. Bitna stvar je ako olabavis preload dobijes vecu stabilnost ali i manju upravljivost tj prijanjanje prednjeg tocka i obrnuto.Isti efekat je kada vozis nekoga a ne stegnes preload a nije bas dobro gubiti prednji tocak. Koliko sam ja ukapirao preload ne utice na mekocu ili mu to nije namena,za to sluze drugacije opruge,mozda gresim. Evo jednog linka,ima dosta toga po netu.. I jos jedan Sto se tice vizira da li si ga podigao u gornji polozaj? Na CruiSym mora da radi srafciger ali ja kada sam ga probao drugi put trazio sam da ga podignu i sa mojih 190 cm sam bio lepo zaklonjen. Na mom MaxSymu imam taj problem,u gornjem polozaju mi je vetar tukao direkt u oci i pravio buku kada zatvorim kacigu,otisao do Ivana i napravio mi je deflaktor.Sada ne bije direktno u oci,prebacuje iznad i nema buke ali imam bocne udare opet u oci tako da mora ili vizir za sunce ili zatvaranje kacige.Moze i neki sa Alija ali ovako ti napravi kao da je fabricki,prati linije original vizira. Givijev vizir mi je i preskup i preveliki,kao sofersajbna.Ima jos nekih modela ali ako je verovati Ivanu koji ima mnogo iskustva sa tim stvarima sta god uradis nesto dobijes a nesto izgubis pa je kockanje kupovati napamet.
  13. Bacih pogled,izgleda da ih MaxSym sve dere na ubrzanju a ponegde je slabiji na kocenju,ipak je tezak iako se to ne oseca u voznji.
  14. Evo da se i ja zapljunem ovde iako se dobrih 13 godina opirem tome da sam skuteras a vozim Peugeot Geopolis 250 pa se iz tog razloga nisam previse ni oglasavao u ovim temama. On je dosao nekako slucajno, nisam ni pomisljao na skuter tada, a zelju da se promeni u neki NC 750 sa DCT je pojelo vreme (sada je zelja Honda Forza 750 ) tako da je sada, opet nekako slucajno, Sym Maxsym 400i dospeo u garazu i ostadoh skuteras. Posle dosta razmisljanja shvatih da je za moje potrebe skuter ipak bolja opcija,95% grad sa povremenim izletima u okolinu i po neki odlazak na duzi put zbog cega sam i gadjao malo jacu masinu. O novom ljubimcu ne znam previse,mogu reci da je preudoban i lak za voznju i pored zavidne tezine,sa 34 KS bi trebalo da bez napora drzi neku putnu brzinu oko 120 a moracu da kupim veci vizir jer zbog moje visine me vetar bije direkt u lice... navikao sam na Geopolisu na visoki vizir gde si skoro kao u kolima. Oko saveta u vezi vizira svaka pomoc je dobrodosla,da li kupiti extender negde ovde ako ima ili da kupim ceo turing vizir od preko za nekih 120+ EUR. Takodje i savet za nosac tj konstrukciju za nosenje kofera,pravi li to neko ovde ili da porucujem namenski ? Geopolis ide na prodaju i bice oglasen uskoro.Za sada da kazem samo da mora da se otvara masina(ista kao u Beverliju) ali i dalje radi lepo i ide ali ga ne vozim da ne bi otislo nesto ozbiljno.Cena ce biti takva da se isplati uloziti u sredjivanje a koliko je to videcemo. Evo i par fotki novog skutercica
  15. Ostalo im je nekoliko Cruisym 300,mnogo lepo motorce mozda i nesto drugih modela. Mene drug nagovarao da kupim kao njegov Kymco 400,malo jaca cena od Sym ali prostor ispod sedista neuporedivo manji. Navala na Sym jer niko od ovih renomiranih nema nista na lageru a niko izgleda ne garantuje ni cene da rezervises za prolece.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja