Jump to content

Moto Zajednica

dragovicv

Članovi
  • Broj tema i poruka

    18
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu dragovicv

  • Rođendan 20.11.1984.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd

dragovicv's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Da li bih mogao da zamolim nekoga za Bokilićev telefon? Pleaseeeee...
  2. @Brm brm: Rešio problem sa nekim silen blokovima koje sam našao na Bubanj potoku. Malo tocilo, malo mast, malo presa i za sad je sve utegnuto.
  3. @ zidar: Jurio sam i slike po netu, video sam mnogo solidnih ideja, ali neznam... Na kraju mi je sinula ideja kako sam da ga napravim za male pare a da realno izgleda zanimljivo i naravno da bude funkcionalan. Aluminijumski U profil i 2mm traka (bar komad od 20cm) za nosace. Chelenger na primer nema zakrivljen lancobran (oko zadnjeg lancanika) kao vecina motora, vec je ravan. Samo je bitno da je bovoljno izbacen u nazad bar 3cm iza lancanika. A kako aluminijum ne rdja, a bruseni aluminijum sa dobro slaze sa hromom, mislim da ce to biti zanimljivo resenje. Trebao bi da se sa tim pozabavim sledeceg meseca. Za sad sam jedva cekao da sednem i malo se vozim. Zahvaljujuci vremenu , imao sam samo 4 normalna dana (bez kise) i sad bleji pod ciradom, a ja rezim na nebo . Nema veze, svanuce suunce ponovo...
  4. Evo, već 3 dana testiram i lanac je definitivno čistiji (a i dalje podmazan) a točak je suv. Pa skoro suv, kad sam podmazivao lanac, moguće je da sam naprskao mnogo više nago što je trebalo, pa je ipak malo prsnulo po felni. Na kraju se ispostavilo da su bili u pitanju semerinzi iza pogonskog lančanika, ili možda guma od koje sam pokušao da napravim klizač za lanac, u koju se lanac ukopao, jer sam je nepromišljeno napravio. Sad je zamenjen i klizač (napravio novi i od druge vrste gume), pa će da vidimo kako će se pokazati.
  5. Za Goluba: Dečko je Afriku odradio za medalju. Svaka cast i dobra ideja. Za Zidara: Ja stalno lanac očistim da se sija ko nov pa ga podmazujem sa Motul Road sprejem. Bilo mi je čudno kako prska kad je lapljiv do zla boga. Ali mi neko reče da hoće toliko da prska ako je otišao semering iza pogonskog lančanika. I onako sam hteo da ga menjam jer motor ostavlja baricu ispod tog dela (tačno tamo gde je prednji lančanik), ali vrlo malu. Možda 2-3cm u prečniku i to nekad da nekad ne. A što se tiče Princovog, on se kači iza zadnjeg lančanika, a kod mene ispred. Ali zato Princov pokriva bar 10cm iza lančanika dok kod Rebela ide tik uz lančanik tako da može da se desi i da paše. Sad se trenutno mlatim sa pravljenjem silen blokova zadnjih amortizera. Skoro sve prodavnice sam zvao i niko nemože ni da ga poruči (iako je isti kao za rebela). Kažu ili ceo amortizer ili ništa. Hvala za ideje. Će da probam. Javljam šta sam uradio.
  6. Poštovanje, Jel možda neko zna gde bi mogao da nabavim štitnik lanca za AJS Raptor Dadyw, to je isti kao Honda Rebel samo sto je vodeno hladjenje. Ceo zadnji točak je zamašćen i dojadilo mi više da ga ribam sa axelom. Smiley Hvala unapred...
  7. Tako sam i mislio da kacim, vec sad je nakacen alternator od keca ali drnda me do ludila. Mora da idem do Gedze da pogledam sta ima na otpadu. Hvala puno na podatci.
  8. Treba mi kompletan alternator od MZ 250-ice. (Stator, rotor, kuciste, diodna ploca...). Ocu da ga montiram na BMW R25/3. Dal neko zna gde ima i sto je jos vaznije, kolko para? Svaki odgovor znaci. Hvala.
  9. Gosin Krce, Ako može savet bio bih vrlo zahvalan. Naime, vozim r 25 preradjen u copera i sve sljaka kako treba ali me struja zeza za medalju. Neko je mnogo pre mene tu nabudzio alternator od keca i namestio da radi na platine. Sjajna zamisao ali prvo su me platine zezale do ludila pa je sad to reseno sa "kvalitetnijim" platinama i kondenzatorom. Sad me zeza nesto u samom alternatoru. Moje pitanje je gde i da li je uopste moguce nabaviti njegovo originalno paljenje na 6v ili neki savet kako da se to resi drugacije na 12v. Unapred hvala.
  10. Da l ineko zna koliko okvirno trosi Honda Cb 750 K? Godiste '81. I ako neko ima iskustva, da li se isplati uzimati nesto tako staro? Koje su mane? Kakva je dostupnost delova? i da, koja je cena registracije sad po novom? Bilo kakva informacije je dobro dosla. Hvala unapred.
  11. Wice, pod kojim uglom stoji taj karb od yamahe?
  12. Ako neko ima iskustva sa karburatorima, treba mi savet. Trenutno je kod mene na motoru od 250 kubika 4T, karburator sa nekog tomosa ili tako neceg, neki BING. Grlo mu je 20 a ja sam mislio da mu treba minimun 28 do 30. Motor dobija vise goriva nego vazduha i non-stop garavi svecicu kao posledica prebogate smese i takodje puca na auspuhu. Iglica unutar karburatora stoji na trecem podeoku umesto na drugom kako bi trebalo za normalnu smesu. Kad stavim na drugi podeok, nema dovoljno goriva i nece ni da upali. E sad, da li moze da se stavi karburator i od dvotaktnog motora ili mora samo od cetvorotaktnog? Jel 2T pravi smesu unutar karburatora ili u motoru? Po sistemu kacenja mislim da mi odgovara od ETZ 250, ali on je 2T masina. Sta da stavim?
  13. Da. Dobro si razumeo. Meni je to isto palo napamet, ali nigde nemogu da nadjem pinjon. Nije mi palo na pamet da ga napravim. Jel znas ko bi to mogao da napravi?
  14. U pravu si zvernjak. Slazem se. Moracu da nadjem neki koji meri digitalno. Valjda ima neki sa skazaljkom. Nesto mi se nestavlja digitalni sat, totalno bi odstupao od motora. Ako neko zna gde bi mogao da pogledam, nek mi napise. Hvala unapred.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja