Jump to content

Moto Zajednica

kd23se4

Članovi
  • Broj tema i poruka

    12
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    BG
  • Motocikl
    XJ 600 S

Poslednji posetioci profila

351 profile views

kd23se4's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Jos jedna napomena za ovo skretanje prema aerodromu sto postavi Robin Hood - kada se skrece, posto nisu ostavili dovoljno mesta mora da se ulazi skoro pod uglom od 90 stepeni - prvi put u zivotu koristio to skretanje prosle nedelje (zatvorili izlaz za Surcin na obilaznici zbog radova) - stvarno svetski primer kako ne treba da se radi skretanje!
  2. Znam da su za Yamahu Diversion apsolutna preporuka i da ko je kupio ima samo reci hvale.
  3. Motor ce teze da pali sa 100% sauha, narocito kad je toplije. Ja palim sa 50% sauha leti i mozda 80% kad je ispod 20 stepeni - moj je iz 1993 i nema elektropumpu pa pre starta stavim na PRI. Posle 30 sekundi korigujem obrtaje na 1200-1500 i pustim ga da radi 2-3 minuta (dok navucem kacigu, zakopcam rukavice, proverim motor i sl.)- onda moze da se vozi, najlakse se prepozna po tome sto ga davanje gasa vise ne gusi. To cimanje ako postoji verovatno da i ne primecujem jer nemam iskustva sa motorima sa ubrizgavanjem, ja gledam da ne vozim ispod 3000-4000 obrtaja, jer mnogo je lepsi/meksi odaziv na gas.......kad se vozi na 2000 ili manje pa se naglo doda gas grokce kao prasac i trza - vidi se da mu ne prija. Meni je prosecna potrosnja oko 5 (ima profil na Spritmonitoru koji redovno azuriram - isti nick)
  4. Nazad imam TRW organic (zadovoljan) - ima kod www.lucassrbija.5mp.eu Za prednje bolje sinter
  5. Odgovara na mailove. Mislim da sam dovoljno rekao.....
  6. Da se prikljcim zalopoljkama. Ispalili su mene tj. moje roditelje rekli da imaju odredjene ATE plocice (pre par godina), posle se ispostavilo da nema (dosli sa NBG-a samo zbog njih)........jednom hteo da porucim NGK komplet kablova za kola ne zanima me koliko se ceka, placam 100% avansno.......ovi me gledali kao budalu "ne radimo mi to", telefonom uvek tradicionalno neljubazni............za kola ima hvala bogu drugih radnji, a za motor i tu cu se snaci. Plus pocinje mi se ciniti da ovo sto stize u Srbiju od NGK nije bas 1 klasa - verovatno prelazim na Denso (kazu da je NGK konstrukcija svecice, a kvalitet bolji + made in Japan)
  7. Kao vlasnik Xj600S se slazem sa svime navedenim. Kad ga poredim sa ovim novi/modernijim i po nekima boljim masinama pitam se cemu sve komplikacije sa tolikom elektronikom? Proverena jednostavna tehnika, 4 karburatora, 60ks - pametnome dosta. Jedino bi prednja kocnica na modelima do 1998 (jedan disk) mogla da bude bolja i bilo bi lepo da ima plovak kao XJ900. Krajem prosle sezone sam stavio pancirno kociono napred i sinter oblogu (na pocetku sezone stavio novu organsku TRW), jer se tesko dozirala kocnica (koci ili sa 30% ili sa 100%) - nisam puno vozio, ali vec kod prvih kilometara osetna razlika.
  8. Sigurno nije toliko skupo, tada nisi u Srbiji (pardon Jugoslaviji/Srbiji i Crnoj Gori kako se vec zvalo) imao da kupis KN filter, a kamoli ulje i deterdzent. Filter sam prao sa sredstvom za pranje svile i nekih osetljivih materijala i podmazivao WD-om......presao sam sigurno 50-60.000km sa filterom dok nisam prodao kola s njim.
  9. Ja sam nekada davno imao KN na kolima i koristio sam WD sprej bez problema. Uloga ulja je da spreci da se slepe pamucne membrane jedna za drugu i umanji protok, tako da ce jedan tanak sloj WD-a sasvim lepo da obavi taj posao
  10. Na zalost ovo je samo jedna mera koju osecamo direktno po nasoj kozi, ali to nasa drzava radi godinama na drugim nivoima. Npr. kad neka firma uvozi elektricne uredjaje, bilo sta, moze da bude toster ili akcelerator cestica moralo da se radi kobajagi ispitivanje, sto moze samo kod drzavnih instituta, od kojih je glavni u Nisu, koji su parazitirali i rade to dan danas na tudjoj muci. Imas CE sertifikat? Ma nemoj, nismo mi ti ovde EU pa da to prihvatimo - moramo mi to da ispitamo. Sada su kao ukinuli iluziju da se zaista vrsi neko ispitivanje (jer nikad i nije, samo su naplacivali) pa se samo ispituje saobraznost sertifikata, ali su se setili da traze izvestaj o ispitivanju koji postoji za taj CE sertifikat. A vi sad sami zakljucite koliko jednog giganta kao npr. Samsung, Sony i sl. briga - tj. sada ce ceo koncern da se uzbuni sto nekom uvozniku u "kako se ponovo zvase ta zemlja?" treba izvestaj o ispitivanju. Onda uvoznik mora ponovo da radi ispitivanje ovde, a posto vazi samo za jedan model, koji ce biti u prodaji par meseci, vi onda vidite koliko to utice na finalnu cenu. Oni to rade na svim nivoima i guse ne samo malog coveka, vec i celu privredu - zato nam je lose, a ne zbog raznih zavera, cia, kgbova, priznanja/nepriznanja......
  11. Ni meni nije logicno, ali ovaj zvuk nisam nikad cuo iz transformatora - 3-4 srafa pa vidi - sta te kosta?
  12. Kada se izvuce iz struje treba mu neko vreme da utihne, da je struja u pitanju bilo bi momentalno, pa cak i da ima neki dzinovski kondenzator (a nema ga sigurno) ne bi mu trebalo toliko vremena. Moja sugestija, ako nije pod garancijom, otvori pa pogledaj - jer zvuci kao da je u pitanju pokretan deo - u tom slucaju ces lako uociti problem.
  13. Meni ovo vise zvuci kao mehanicki zvuk nego elektricni. Da nema neki ventilator koji sluzi za hladjenje koji je mozda prljav ili zapinje?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja