Jump to content

Moto Zajednica

spredrag

Članovi
  • Broj tema i poruka

    914
  • Pridružio se

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Motocikl
    BMW R50/5

Poslednji posetioci profila

6197 profile views

spredrag's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

1,1k

Reputacija u zajednici

  1. Motor nisam prodao. Malo se olinjao nakon 150,000km, ali jos je tu. Samo ja nisam tu.
  2. Bas mi nedostaje taj motor. Da ublazim bol nabavio sam ovaj RT
  3. Polozi tamo. Jednostavnije i jeftinije nego kod kuce
  4. spredrag

    Regleri 6V

    Jel ostao jos jedan? Ja bih
  5. Vizir na mojoj kacigi je postao nekako zamagljen. Uobicajeno pranje mlakom vodom i sapunom nije pomoglo. Za pranje kaciga nikada nisam koristio nista agresivnije od meriminog baby sapuna. Posto mi je ova kaciga vec prilicno stara uzeo sam pastu za poliranje farova koja mi je bila pri ruci . Njome sam pre toga uspesno uklonio fleke nastale od isprskanog benzina po viziru motora. To je prilicno fina sitnozrna pasta i posle poliranja od par minuta vizir od kacige je bio kao nov. Ne znam kog su porekla i koje dubine tackice koje pominjes na svom viziru, pa ne znam da li bi ovo pomoglo u tvom slucaju.
  6. Putopis kao i uvek na visokom samozadatom nivou. Mozda je i bolje tako. Samotraki je malo ostrvo, oko 30km u precniku. Postoji asfaltni put po obodu, ali ne zatvara krug. Omogucuje da se obidju skoro sve plaze za jedan dan, a ima par lepih. Pored izvora tople vode i par pesackih staza to je skoro sve. Ah, tu je svetiliste antickih bogova i nezaobilazna Nike, ako su zavrsili rekonstrukciju. Tri dana dosta. Pozdrav za Vesnu
  7. Uporedio sam podatke sa svog motora i screen shot-ova real time values koje sam nasao na internetu i stvari se odvijaju istovetno. Po startovanju broj obrtaja je na 1400-1450 i glatko opada kako raste t motora i na oko 60 stepeni je postojanih 1150-1200, odnosno ECU preko vremena paljenja i stepera uspostavlja zadati broj obrtaja. Prvih pola minuta smesa je bogata a onda napon O2 senzora pocne da oscilira i sistem prelazi u zatvoreni krug rada na svakom cilindru posebno. Ako se gledaju vrednosti Lambda Control Factor vidi se da se na dalje radi o vrlo malim podesavanjima. Steper motori pocinju od 204 (mislim da je to maksimum) i relativno brzo padaju na 160, a u narednih par minuta dalje postepeno i simultano (gotovo u brojku ako su TB sinhronizovani) kako temperatura raste, do oko 100 (kod RT-a) . Posle toga na leru oscilacije su +- 5 koraka. E, ako sada uzmes da odvrces-zavrces sraf leptira (menjas kolicinu vazduha i time smesu) ECU pokusava da odrzi zadati RPM i "idealni" odnos gorivo: vazduh preko stepera, pa se vrednosti IAP znacajno menjaju. Pri polasku i dodavanju "gasa" se stvari odvijaju drugacije jer se menja vrednost TPS-a i opterecenje motora. Meni je jedini problem sto su ti drugi podaci uglavnom sa 1200RT-ova (nemam za GS-a) a nisam siguran da su masine bas potpuno iste. Ne marim za to "no -no" jer iako sam veliki decko to je ipak samo igracka.
  8. Al' ja volim za sebe da mislim da nisam Tuta Bugarin iz tog vica . Ajde da budem jos kraci i precizniji. Preko ovog broja se moze dosta precizno utvrditi koliko leptir treba da bude otvoren na leru, a preko stop srafa na TB-u koji se jel da ne dira. Pa ako je neko voljan da ga iznese (broj koraka aktuatora) neka se ne ustrucava Doduse prezivecu i bez njega i zavrsicu to sto sam naumio samo ce mi trebati mnogo vise vremena.
  9. Duga prica. Pri hladnom motoru je 204 i kako se motor zagreva tako broj opada i pri postignutoj radnoj temperaturi ostaje stabilan na odredjenoj vrednosti. Ako zanemarimo atmosferski pritisak i pretpostavimo da sistem ubrizgavanja i razvoda rade ispravno taj broj je konstantan i zato uporediv na razlicitim motorima. Zavisi jos samo od otvorenosti leptira. Pricam sve vreme o radu na leru.
  10. Ima li neko podatak ili ga ne mrzi da ocita sa GS-911 broj koraka steper motora pri potpuno zagrejanom motoru (oko 100 stepeni C), posle voznje? Ocitava se u "Realtime values" pod "Idle actuator position (cylinder 1) i (cylinder 2)". PS Hexhead je u pitanju
  11. Vidi, u temi u kojoj covek opisuje svoje putovanje, uglavnom autoputem, javljas se sa komentarom da bi put Meteora - Leptokaria preko Olimpa bio Bingo. Kazem da to nije tacno jer poznajem taj put, kao i bar pet drugih, istog tipa a lepsih. A ti odgovaras da se o ukusima ne raspravlja???!! Mogu da se slozim samo sa poslednjom recenicom, da u Grckoj svako moze da nadje nesto za sebe.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja