Jump to content

Moto Zajednica

Usamljeni jahač

Članovi
  • Broj tema i poruka

    501
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Usamljeni jahač

  • Rođendan 31.05.1965.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    BMW R 1250 GSA

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Usamljeni jahač's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

1,1k

Reputacija u zajednici

  1. Bravo Sale, kao i uvek vrhunski prikaz putovanja. Sada čekam filmić da se izmontira. Dobro došao kući !
  2. Daj fotke iz restorana, sigurno si jeo nešto zanimljivo.
  3. Žao mi da ne vidimo tako nasmejane carinike, samo to mi je bilo na umu.
  4. Nisi se slikao sa carinicima ?
  5. Idemo Sale, uvek je milina čitati tvoje putopise. Kako su te javaili, expert za duga putovanja! Jedva čekam prve utiske. Znaš da odavde uvek imaš podršku za sve tvoje akcije. Pun gas i polako!
  6. Juče poseta tri Doma, danas Sremčica, nema lepšeg završetka godine. Toliko ova akcija znači deci, korisnicima da to nije normalno. U jednom Domu su okačili slike po zidovima sa prethodnih dolazaka bajkera dedamrazova. Malo je falilo da pustim suzu ali Deda Mraz je ostao čvrst, podelio poklone i spreman čeka Sremčicu. Kiša.....sneg, nema tih prepreka za toliko radovanje dece i korisnika.
  7. Na putu za Vraćevšnica manastir. Lep dan, malo i istorije da vidimo. Dobro dosli!
  8. Nedelja, jutro za poželeti! Bilo bi lepo da smo danas išli. Za sledeću godinu iskustvo više. Jedan dan ne znači ništa, posebno kada je vikend.
  9. Biće Ostrvica i sledeće godine, dolazimo na proslavu!
  10. Odlična vožnja danas u grupi. Svi su se pridržavali dobro poznatih BjB pravila i onda nema nikakvih problema. Uživajte noćas, sjajno iskustvo.
  11. Eto i mene kod Ikee oko 9 h. da vas vidim i provozam se tokom dana. Nažalost moram do večeras da se vratim u Bg ali sjajna ideja sa kampovanjem. Sećam se početaka BjB, beše sjajno, može isto tako i da se nastavi.
  12. Ajde putniče, sve prođi i svojoj kući dođi. Čekamo te na lokaciji.
  13. Ево мало историје за млађе: Српска војска у Бизерти је био део српске војске који је током Првог светског рата био смештен у француску базу у Бизерти у Тунису. Бизерта је најсевернији град у Тунису и због свог стратешког положаја Француска је 1880. године ту саградила поморску базу. После повлачења српске војске преко Албаније 1915. највећи део војске је упућен на острво Крф. Један део војника евакуисан је у француске војне базе и болнице у Северној Африци. Поред војника, ту су боравили и малобројни цивили. Вицеадмирал Емил Гепрат одликује српског пуковника Михаила Ђорђевића, једног од чланова Команде резервних трупа и Команде подофицирских школа у Бизерти 7. маја 1916. Срби су у Бизерту долазили у три наврата: децембра 1915. и почетком 1916. након повлачења кроз Албанију, затим после првих великих сукоба на Солунском фронту исте године и на крају од почетка 1917. године када су почели да пристижу контингенти добровољаца. Током целог рата транспорти су превозили војнике из Бизерте на Солунски фронт, док су рањени и болесни слати у Бизерту. Кроз логор Лазуаз прошло је преко 60.000 војника. У Бизерти је организована је обука добровољаца, реедукација инвалида и културни садржаји. Француски војници, грађани и администрација били су веома предусретљиви према српским војницима. У томе се нарочито истакао вицеадмирал и гувернер Бизерте Емил Гепрат. Његова брига за Србе била је свакодневна, почев од свечаног дочека бродова са војницима. Приликом првог доласка адмирала Гепрата у Београд 1930. године Срби су га на рукама носили од железничке станице до Славије, а улица којом су га носили носи његово име. У Бизерти је 1917. штампан француско-српски речник чији су аутори Веселин Чајкановић и Албер Офор.[1] Последњи контингент Срба напустио је Бизерту 18. августа 1919. године бродом Црвеног крста Digetrouen.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja