Jump to content

Moto Zajednica

pajaxsg

Članovi
  • Broj tema i poruka

    32
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

pajaxsg's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav svima, da li neko poznaje put preko Golije od Novog Pazara do Ivanjice, da li ima makadama? Takodje me zanima alternativni pravac Novi Pazar - Raska - Ivanjica (ovaj dio od Raske do spajanja sa ucrtanom rutom) da li je zanimljiv, vrijedi li ici preko Raske i takodje da li ima makadama?
  2. NIsam jos nista uzeo ali kontam 10 jer je tako po specifikacijama.
  3. cc ili ti ccm dodje skracenica za cubic centimetre t.j. cm3 Pa tako sam i kontao, znam da je ccm=cm3 ali nisam vidjao nigdje do sad cc
  4. Hvala! Zavisi od modela, za moj pise da ide 377 ml, dok za neke druge modele stoji 382 ml, i ne rece mi da li je to za jedan stap ili se polovi (u sta sumnjam)?
  5. Doslo vrijeme da se mijenjaju semerinzi i ulje u viljusci. Nadjoh u user manualu da ide 377 cc ulja, sto bi bilo jednako 377 ml? ( ne znam sta mu dodje ovo cc) E sad, nije mi bas jasno da li je ta kolicina za jedan stap ili za oba? Kako to nisam nikada radio, tj. rastavljao sam jednu staru viljusku od gs-a i vidio sta kako otprilike ali nisam nikada sastavljao (lakse je pokvariti nego popraviti ) pa sam gledao ovaj video i nije mi bas sve jasno. Pogotovo dio od 10:00 sa ovim uduvavanjem vazduha. Pa kad bi mogao neko ko je to vec radio da napise detaljnije sta i kako i na sta treba posebno paziti bio bih mu veoma zahvalan...
  6. Da li se moze podesavati zadnji amortizer i kakva je procedura otprilike? Previse mi ovaj moj opusten, kad se voze dvoje dosta se sabije i skakuce.
  7. Ja imam rezervne vile sa drugog gs-a, pa sam ih rastavljao i sasvim lako odvrnuo imbus sa donje strane, uopste nije bio zategnut pa mi je i to bilo cudno a i ovo da se bas mora pneumatskim odvrtati.
  8. I ja bih trebao mijenjati ulje i semeringe, ali mi nije jasno zasto nositi vulkanizeru da odvrne pneumatskim?
  9. Danas upalih motor(iz prve ) nakon 3 mjeseca zimskog sna ali ne radi kako treba. Gusi se, cim pustim gas ugasi se. Odvrnem svjecice, vidim garave potpuno ocistim, vratim, isto. Stavim druge ista prica...Kontam prejaka smjesa, skinem karbove, nastelujem po fabrici na 2.25 i na leru radi prilicno dobro ali u voznji trokira, kontam da je i zbog svjecica i loseg goriva. Nego me zanima ovo, da li se daljim odvijanjem vijka smjesa obogacuje ili osiromasuje?
  10. I meni je curkalo tu, gumica se okrutila. ako ti je postalo hrapavo tu gde nalaze slavina, izglacaj vodenom smirglom da bude lepo ravno i udari tanak sloja syntelan. Nema da susne Sredio sam to, napravio sam "gumice" od crijeva za gorivo.
  11. Meni je jednom izbacio samo gorivo jer nije valjala slavina pa stalno bio na prime, prelili karburatori valjda, dio goriva otsilo i u masinu pa sam morao mijenjati ulje.
  12. Od cega napraviti gumice za sarafe koji drze slavinu sto izlazi iz rezervoara, pravio sam ih od 3-4 razlicite vrste guma ali drze dan-dva i procuri mi gorivo opet? pozz
  13. Jutros sam imao probnu voznju, napravio par kilometara, pomela me kisa, sve je bilo potpuno uredno. Izgleda ipak da je prljavstina u karuburatoru bila uzrok problema, moram ga testirati jos pa cemo vidjati sta ce biti. Pozdrav!
  14. Provjerio sam kompletnu elektroniku, od svjecica koje su nove NGK, kupljene preko ebay, dosle iz Britanije, pa do bobina, takodje sve konektore, kupio juce i nov akumulator, samo nisam taj davac pozicije radilice, moracu i to vidjeti, nisam znao za to. A gasi se samo desni klip. Sutra vracam karburator, palim ga pa cu vidjeti kakvi su rezultati. Hvala na savjetima, pozdrav!
  15. Nije mi se gasio samo u leru vec i u voznji, ne vjerujem da je sinhronizacija, jer kad radi, radi fino, potpuno ujednaceno, ne moze se primjetiti nista, ali kad se ugasi klip to se naravno osjeti i na zvuku i na snazi i onda naravno dodje potpuno do gasenja. Majstor koji mi je cistio karburator kaze da mozda nije problem u njemu vec u ventilima, trebalo bi ih nastelovati mozda...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja