Jump to content

Moto Zajednica

Alien

Članovi
  • Broj tema i poruka

    863
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    R1200GSA

Poslednji posetioci profila

15465 profile views

Alien's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

603

Reputacija u zajednici

  1. Šator "Nordkap Easy Up 400" Namenjen za 3 osobe, lako se podiže i spušta jer ima mehanizam za rasklapanje. Nikad nije korišćen ni postavljen na zemlju. Otvorio sam ga jednom u dnevnoj sobi da vidim dimenzije. Ima poseban gornji sloj i prostor ispred, kao na slikama ovde http://ilievmoto.bg/item-NORDKAP-EASY-UP-400.html. ==> Cena 70 EUR Podloška za šator (PRODATO) (Louis kod 10009058) Nikad nije korišćena. ==> Cena 30 EUR Vreća za spavanje "Nordkap Askim" (Louis kod: 10009049) Nikad nije korišćena. ==> Cena 55 eur Vreća za spavanje McKinely X-treme Light 600 Kupljena u Intersportu, korišćena 3 puta kao jorgan i savršeno očuvana. Veličina vrece je 220cm (za osobu do 195 cm kako piše na deklaraciji). ==> Cena 35 EUR Može lično preuzimanje u BG-u, ili slanje po nekoj od kurirskih službi. Kontakt na inbox.
  2. Na prodaju gume za r1200gs - Metzeler karoo (zadnja) 150/70 R17 - Metzeler karoo 2 (prednja) 110/80/ R19. Vozene su samo na Tari prosle godine i u odlicnom su stanju, na prednjoj se cak i vide neke cupkice. Za razliku od karoo 3 ovo su gume iskljucivo za offroad. Cena 90e Informacije na telefon 061/2032205
  3. Kupljen Nov u Srbiji u BG-u. Drugi vlasnik. Registrovan do Jula 2016, ocuvan i garazairan, nikad padano sa motora, presao pravih 24K, svi servisi radjeni na vreme i u servisu. Za sva pitanja i dodatne informacije pozvati:0607126964 (Ivan) Za informacije o ceni takodje zvati na ovaj broj.
  4. Samo jedna stvar a propo "prangijanja". Posebno obratite paznju na asfalt u Francuskim Alpima. Na nekim mestima/prevojima koje planirate - je asfalt vrlo los za prangijanje u krivinama. Prepoznacete ga po crvenkastoj boji (kao cigla), los je snimak, ali pauziraj na 0:7sec vidi se kako otprilike izgleda.
  5. Imao sam prilike da ga provozam oko 100km. Motor je fenomenalan, premasio je SVA moja ocekivanja. Kocnice na novom Stromu su sjajne. Upravljanje je lakse nego na starom Stromu 650 (ne znam kako su to uspeli, vrovatno nesto oko raspodele tezine). Amortizeri su odlicni, upija rupe, sto je vazno za nase puteve. ABS radi odlicno. Traction control radi perfektno. Ima vise modova rada, zanimljiv je onaj "polu-mod" gde dozvoljava po malo proklizavanja za one koji hoce da se zezaju na makadamu. U "full modu" (za touring) ne dozvoljava proklizavanje zadnjeg. Najbolja stvar novog Stroma je agregat koji prede u niskim obritajima kao dizel. Na primer vozis 85 kmh, a on je na 3000 obrtaja - odakle sjajno ubrzava sto je idealno za preticanje u saobracaju. Jedina mana po meni mu je tvrdo sediste, meni je udobnije na GS-u. Sa druge strane neka aftermarket sedista su tvrdja od fabrickih, tako da ne znam, mozda bih se navikao nakon nekog vremena.
  6. @Koki, srdjan1987, arpads001 - hvala momci. Sto se Dolomita tice, ja nisam imao problem sa guzvom u avgustu. Vise me je smarala kisa na Stelviu (link).
  7. Procitaj jos jednom, naravno da nije omalovazavajuc, vec konstatujem da bi bilo mnogo bolje da svi imamo toliko love da kupimo i drndamo po offu novije i bolje motore i da mozemo sve to da finansiramo. Tad Afrika stara 20 god ne bi bila tako dobra, jer bi iskusili bolje.
  8. Sad ti kao branis nekog od mene recima "to su divni ljudi" (gde sam ja rekao suprotno, da ne pominjemo sto neke znam i licno)? :) Izvini ako sam te nekako uvredio, mislio sam da su offroaderi manje osetljivi.
  9. Kakav offroad sa motorima od 200+ kg, kakvi bakraci, to ima smisla voziti po makadamu, i eventualno odvrnuti gas na istom, ali neko "lomatanje" po offu, narocito ako ste daleko od servisa ne dolazi u obzir. To su motori "za lose puteve" pre nego za neko akanje po vukojebinama, a to sto BMW, KTM i Honda snime promotivni materijal sa profi vozacima (iz 200 pokusaja) sluzi da se narod lozi kako je to "adventure" prica. Ljudi idu na xcross sa motorima koje mogu da si priuste i koje im nije zao da drndaju i sa njima padaju, nema to veze sa tim sto je Afrika stara 20god dobra ili ne. Svi bi oni najradije vozili neke skuplje (najbolje tudje ) motore. P.S. Meni i drugaru je trebalo oko sat vremena da zamenimo oba amortizera na GS-u i stavimo aftermarket. Sve sto je potrebno za mali servis staje u tool tube na motoru. Dok vi dodjete do svecice na Africi, ja sam uradio pola malog servisa na GSu.
  10. Ako ti trebaju jos neke informacije, pisi slobodno na inbox.
  11. Prosao sam vrlo slicnu rutu 2014, i sto se smestaja tice ukupno smo (za nas dvoje) potrosili oko 730 eur. Neke detalje mozes naci ovde: https://sites.google.com/site/motoputopisi/2014-07---alpi (ako je smestaj bio bas dobar, napisao sam preporuku i kontakt).
  12. Vozio sam novog DL1000 i mislim da si odlicno odabrao. Motor/agregat je fenomenalan kako poteze cak i na malim obrtajima. Amortizeri su za klasu iznad starog Stroma. Kocnice su fantasticne i za dve klase bolje.
  13. Ja to mazem sa Honda Moly na svakih 20.000km kad i promenim ulje u kardanu. Postoji i original BMW mast za to, mislim da cu je uzeti sledeci put. p.s. Ne zaboravi da zamenis novu (!) maticu koja drzi gornji krak kardana nakon rasklapanja.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja