Jump to content

Moto Zajednica

sasa.speednet

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

    Never

O članu sasa.speednet

  • Rođendan 30.08.1979.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Vrsac

sasa.speednet's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Eureka!!! Posle mnogo neodlucnosti resio sam da karb skinem sam i proverim sta je. I kao sto ste svi i predpostavili karb je bio pun na moje zaprepascenje SILIKONA. Silikon je sluzio kao dodatak za dihtung. Sve sam to lepo skinuo, oprao, izduvao kompresorom, skinuo diznu pa i to izduvao i vratio sve nazad po redu. Uz to sam otvorio sve sto je vezano za dovod goriva. Razdelnik = Nemam pojma koji je to princip jer mi je tu sve nekako izmesano. Pumpu = I to mi je malo nejasno ali sam u principu shvatio. Karb = Tu mi je sve jasno(samo je bio extra pun tog jadnog silikona) Nakon svega toga sipao sam gorivo i verglao jedno minut, dva i poceo je da pali. I onda na moje zaprepascenje poceo je da prima GAS. ;D ;D ;D Tako da je metoda sam svoj majstor ili uradi sam urodila plodom. Sad mogu da ga konacno furam bez problema. Hvala svima na pomoci, pomogli ste mi EXTRA!
  2. UUUU, extra covece! Aj bas reci sta mu je bilo. Nego moj odma zeza cim se upali. :-\
  3. Evo sad sam prebacio slike sa fona kad je motor stigao. Shot with K800i at 2007-08-12
  4. Pozdrav svima, ja sam Sasa Novakov iz Vrsca, vlasnik sam Yamahe Virago 250. Ovo mi je prvi motor, a nadam se da cu u blizoj buducnosti preci na neku R masinu. Pored ove masine kod mene se nalazi i jedan Harley Davidson 883 koji je od prijatelja iz inostranstva pa cu verujem i njega malo da vozim kad steknem iskustva sa Yamahom. Toliko od mene... Kad budem prebacio slike na komp saljem da vidite makine.
  5. Sutra, na prikolicu i kod majstora, pa cemo videti sta je. Nadam se da je samo karburator. :-\ Javicu vam sta je bilo!
  6. Skinuo (nasao) sam poklopac filtera za vazduh. I kada sam skinuo filter jedino sto sam primetio je da je filter mokar od benzina. Neznam da li to tako treba da bude, ali i bez njega motor se gusi kada mu dajem gas. Tako da filter, ako nije nikakav problem to sto je mokar od benzina nije problem. E sad...
  7. Uradi cu to sigrno. Drugo, bio sam tamo i radio je ok. Mada!!!! I ovde je u pocetku, prvih dva sata u dvoristu radio ok. I kada mu dajes pun gas i svakako drugacije. E kad sam ga provozao jedno 5min poceo je da se gasi na raskrsnicama. Pa nakon toga samo je u toku voznje poceo da se gusi. I vise nije hteo da ide kada dajem gas na rucici. Mada sam bio na 1,5km od kuce. Do kuce sam stigao davajuci gas na choku i tako je radio skroz ok. Nije se gusio. Kada bih znao gde stoji skinuo bih ga!!! Pocetnik sam u svemu ovome, mada sam na automobilima radio svasta. Skidao sam karburator od Kadeta Suze i u njemu sam nasao kilo plave boje koja se tada koristila za farbanje benzina i vratio sam nazad i na moje zaprepastenje sve je radilo kako treba. Mada danas vozim Fiata stila pa tu nema sta da se cacka. Jedino neznam koliki nivo ikustva treba da bi se uradio takav zahvat kao sto je ciscenje karburatora. Da ne zeznem nesto. Pozdrav!!!
  8. Ovako, Motor sam kupio pre 10 dana u Nemackoj. Godiste je 95, a presao je 1000km. Motor je od nekog mog prijatelja koji je kupio Harleya pa ovoga nije vise vozio. E sad, motor je tamo radio extra, a da nista nije menjao 12 godina, a kad smo ga doterali na prikolici zajedno sa harleyem i provozali jedan krug, poceo je cudno da se ponasa. Pali odlicno i u leru i sa chokom i bez radi extra, znaci bez ikakvih smetnji. Ali cim dam gas na rucici on se gusi. Jedino sto sam uradio je to da sam mu zamenio svecice ali nema poboljsanja. Stanje je isto. Nov sam u svemu ovome pa ako neko zna sta je neka se oglasi, da ga ne nosim dzabe kod majstora. Thanx!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja