Jump to content

Moto Zajednica

doda

Članovi
  • Broj tema i poruka

    599
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu doda

  • Rođendan 16.12.1966.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Mladenovac

Poslednji posetioci profila

4505 profile views

doda's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

122

Reputacija u zajednici

  1. doda

    Led sijalice

    Ovde nije tema dodatna svetla. Tema su zamenske Led sijalice u fabričkim farovima.
  2. Dosadašnja iskustva sa zamenom konvencionalnih sijalica sa Led sijalicama nisu se nešto pokazala. Rasipanje svetlosti,nepostojanje linije, slabija vidljivost u odnosu na bljestavilo,itd. Ovo je posledica nepostojanje centra izvora svetlosti...Led diodice su svuda ,a samim tim nema zizne daljine i pravilnog prelamanja svetlosti o ogledalo fara. Međutim, Osram izbacio Night breaker Led sa obecavajucim 260% jačeg svetla,dužeg snopa,itd. Naravno da je fabrika uradila sijalicu kako treba,sa izvorom svetlosti sa pravilnom ziznom daljinom,nema bljeska ila,pravilna linija,nema zaslepljivanja vozača,... E sad, moje pitanje je ima li ko iskustva sa ovim sijalicama u vožnji, na tehničkom pregledu, i što je najvažnije piše da te sijalice nemaju legalitet za upotrebu u svim zemljama, čak postoji katalog kompatibilnost u odnosu na modele automobila i motora. Neka vaša iskustva, ako ih ima ?
  3. doda

    Kozni kombinezon

    Kozni dvodelni kombinezon,nigde oguljen,savrseno ocuvan...imao 5-6 voznji u njemu,velicina 52. Kupljen u Italiji preko njihovog ebay,inace je pakistanska firma. Cena 100€,da ne stoji u ormanu. 063318284 Zoran
  4. doda

    VETROBRAN

    Kupujem Vunderlicht Maraton vetrobran za BMW RT 1200, 2010.
  5. doda

    Shark Spartan RS

    Zao mi je sto ne videh temu ranije. Kupio zimus Spartan preko cf moto na nevidjeno posto nosim stalno Sark kacige, odgovara mi za oblik glave i znam da mi L odgovara. E,kada je dosla kaciga i prvo stavljanj na glavu....sundjeri na obrazu previse stezu,ostatak udoban. Vizir...prijatno iznenadjenje,debela plastika,priprema za foliju protiv maglenja,pinlockovi na mestu,Tamni vizir je bas prijatno iznenadjenje,suncana svetlost dobija neku prijatnu nijansu sa produbljenjem ostrine slike,duzina tamnih naocara najvec do sada,upada iza deflektora za nos. Prijatan zvuk otvaranja i zatvaranja glavnog vizira....nema onog KLANG efekta. Zamerke kada je pocela voznja....Otvor za vazduh na temenu ne moze da se fiksira sa nekim zubicem,jednostavno seta iz otvoreno u zatvoreno kako on hoce. Polugica za spustanje tamnog vizira je na temenu,lose i zastarelo resenje. To im je korak unazad u odnosu na neke ranije modele. Postaje iritirajuce pritiskanje bocnih jastucica na obraze. Posle 2 sata voznje ostanu tupi bolovi u gornjoj vilici. Hajde de, ja imam pozamasne obrascice pa da ne uzimamo to za zamerku. Najveca zamerka je uvlacenje hladnog vazduha kod potiljka,uvlaci se hladnoca pod kacigu u tom predelu ,toliko da sam morao da stavim okovratnik da to sprecim. Jos jedna zamerka koja iritira.... kada skinete kacigu posle 2 sata voznje frizura vam je ...trostruki irokez. U kacigi gde dolazi teme postoje tri uzduznakanala u stiroporu za prolaz vazduha. Jastucici i tekstil prate te kanale i kosa upada u iste i formira se tripl irokez. Bio sam smesan sam sebi kada su me drugi slikali.... Ne verujem da kaciga leluja na vecim brzinama jer ima dva stabilizatora pozadi bas radi sprecavanja te pojave. Moj vizir na motoru je visok tako da nisam osetio to lelujanje. Eto,ako sam pomogao drago mi je !
  6. doda

    Kupujem dizel agregat

    Da,u pravu si. Tu mogucnost razmatram kada sam video koliko su dizeli skuplji i koliko su benzinci prostiji za odrzavanje. Naravno, radio bi povremeno,mozda nikada, tako da se ne isplati neko veliko ulaganje.
  7. doda

    Kupujem dizel agregat

    Nije tajna, imam stomatolosku ord., pravio sam poseban objekat za tu namenu,ostavio prikljucak za agregat i danas-sutra (lenjost druze sudija)....oduzi se nabavka agregata. Naravno,okolnosti zivota te nateraju da se vratis prvobitnoj zamisli... Ideja je da ceo objekat bude pod ,,naponom,, kada je agregat ukljucen.
  8. doda

    Kupujem dizel agregat

    Hvala na trudu,uzgred ovakav agregat sa 1500 radnih sati se prodaje u USA za 6000 dolara, u evropi jos skuplje. Inace je strasno redka zvercica. Pravi-kvalitetni su jako skupi. Na kupujemprodajem su kineske varijante sa razlicitim nalepnicama,ima polovnih originala ali im je po pravilu dusa izvadjena na nekom zapadnom gradilistu.
  9. Kupio bih dizel agregat od 6 do 10 KW, ispravan,paljenje na kljuc. Ako je tih,tj oklopljen jos bolje. Ako nekome skuplja prasinu (znam da ce i meni) izvolite,javite se. DODA 063 318 284
  10. doda

    BMW RT delovi

    Kupujem prosirenje copave za BMW 1200 RT 2006.
  11. Malopredjasnji citat kolege....greska,ne moze komentar da se ubaci,pa moram novi post. Drage kolege ,u pravu ste za sve ! Nego,pokajah se sto sam uopste otvorio temu i nesto podelio sa vama koji vozite 60-80 na sat sa vasih 100--150 KS. Kada sam pisao nisam ocekivao pljuvanje po vozacu traktora (lud,pijan,sta god,taj bi izleteo tako i ispred porodicnog automobila koji ide 50 na sat ,ali i ispred slepera koji bi ga samleo) ,ali nisam ocekivao ni takve komentare vas koji vozite isto ili priblizno kao sto sam ja vozio. Imam 56 godina,vozim od 14. Video i doziveo sve i svasta na dva tocka. Nista me vise ne iznenadjuje u saobracaju i zivotu. Jedino nisam imun na licemerstva pojedinaca. E,vama zelim od srca da nikada,nigde i ni pod kojim uslovima ne predjete ogranicenje brzine. Stvarno,od srca ! Srecan put kolege bajkeri i neka Vas ludaci zaobilaze u sirokom luku !
  12. Kao sto je u naslovu naznaceno,samo za taj motor,mislim da samo BMW original torba odgovara onom drzacu koji ide preko celog rezervoara. Doda 063318284
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja