Jump to content

Moto Zajednica

bulka

Članovi
  • Broj tema i poruka

    14
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu bulka

  • Rođendan 21.04.1970.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Zvezdara
  • Motocikl
    Honda VFR V-tec; Malaguti SM 500 RS

bulka's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Daki

    A,da, evo ti moj tel, ako zatreba 0600289667

  2. Daki

    A,da, evo ti moj tel, ako zatreba 0600289667

  3. Daki

    Ah, izvini, sad tek videh. Ova prepiska odavde mi ne stize kao obavestenje. Steta za zurku, bilo dobro, ali vidimo se za Dedamrazijadu.

  4. Daki

    Ah, izvini, sad tek videh. Ova prepiska odavde mi ne stize kao obavestenje. Steta za zurku, bilo dobro, ali vidimo se za Dedamrazijadu.

  5. Ja idem sutra za Hrvatsku (sluzbeno) i vracam se u petak, trebalo bi u toku dana. Ako se odigra ovako, vidimo se, ako zaglavim tamo u ofisu ili na grani - zavisi kad' stignem. Pusti mi neki broj na koji mogu da ti pustim SMS kada budem znao sigurno. Inace moj broj je 069 3530 820 ili 063 227 888. Pozdrav, Ljuba.

  6. Daki

    Jel se vidimo na zurci u Petak?

  7. Misliš termodavač koji pali ventilator na nekih 90-tak stepeni? Znam da za Transalpa taj isti termodavač može da se nađe od Micubišija u prodavnicama delova za japanske automobile. Najbolje da skineš davač pa u prvu dobro snabdevenu prodavnicu Kod mene radi termodavac odnosno pali ventilator kada se motor zagreje do odredjene temperature. Jedino se tesko zagreje (kada se zagreje, kazaljka ide normalno do pola skale na primer u voznji po gradu, kreni-stani) a brzo ohladi motor (cim se malo vozi bez stajanja) kao da je stalno otvoren sistem za hladjenje (zato mislim da nema termostata ili da isti drzi stalno otvorenu cirkulaciju u celom sistemu za hladjenje). @ Busman (obzirom da ne baratam ovim funcijama "citat" ): Hvala za info.
  8. Na mojoj Africi fali termostat (predpostavljam da je izvadjen namerno - to je jedno vreme bilo popularno, ja sam je takvu uvezao) a zeleo bih da ga vratim. Zna li mozda neko gde se moze kupiti termostat za Afriku 1998 godiste to je valjda rd07)? Hvala unapred i pozdrav.
  9. Momci hvala puno, bas ovakvi saveti/informacije su mi trebali. @ pronto: garancija jeste 2 god, ali kazu da je regler elektricni deo pa ce da vide dal' vazi i za njega (nasa posla) @ ratboy: zao mi je zbog crkavanja, valjda ce ovaj moj preziveti.
  10. Hvala ljudi na pomoci, izgleda da ipak krecem od reglera pa dokle stignem (da li neko zna na koliko treba da puni na ovom modelu motora - da li stvarno na 14,2A max) ili su druge vrednosti.
  11. Da, nema karburator; problem je sto na dijagnostici ne prijavljuje nikakvu gresku pa niko nije siguran sta je u pitanju. I ovo sto majstor predpostavlja da je regler (jer jace puni) je predpostavka, a meni se ne menja regler (ne svrbe me nesto pare u poslednje vreme) ako nije on u pitanju i ako mi to nece resiti problem.
  12. Cao drugari, imam Malaguti Spider Max 500 RS (trebalo bi da je Piaggio 500 masina unutra) star (mlad) 18 meseci i u principu sam jako zadovoljan kako me sluzi, ali imam jedan problem koji me sve vise i vise nervira (kako vreme odmice). Naime, desava se da se motor u voznji ugasi i to kada mu pustim gas, odnosno na onom prelazu iz brzine u ler. Dakle, kada pustim gas on ne spusti ravnomerno broj obrtaja na 1500 vec kao da ima neku "knedlu" koja dodatno spusti broj obrtaja u samom trenutku prelaska na ler i tada se motor ugasi. Ukoliko se u toj sekundi kada prelazi u ler ne ugasi, nastavlja da radi u leru normalno (1400-1500 obrataja). Kada se i ugasi, pali odmah bez problema kao da se nista nije desilo. Ovo se ne desava cesto (mozda jednom u dve nedelje), ali jako iritira i unosi onaj odvratan osecaj nesigurnosti kada svaki put razmisljas da li ce se motor ugasiti kada oduzmes gas. Prosle nedelje sam krenuo uvece do grada, motor se ugasio pa sam ga ja upalio a on se opet ugasio cim sam upalio svetla (i tako 5-6 puta). Nakon toga sam se vratio kuci sa ugasenim svetlima. Sutradan je radio normalno... (dakle gasi se na par dana). Bio sam u servisu, i na "dijagnostici" motor ne prijavljuje nikakav kvar (error), ali mi je majstor rekao da regler "prepunjava" odnosno da pravi napon od 14,8 A a treba maksimalno 14,2 A pa da mozda zbog toga ceo sistem "brlja' i povremeno se ugasi. Ja se u mehaniku/elektroniku ne razumem, ali mi po logici pre pada na pamet kao problem rad u leru te Vas molim za misljenje (ako i Vi smatrate da je ovo - kako nastelovati, znam da ovde ima extra poznavalaca ove materije). Ako smatrate da je nesto drugo, molim za savet/misljenje. Izvinjavam se na obimnom opisu problema, ali mnogo me muci...
  13. Kupujem centralni stender za Honda Afrika Twin 1998 god. (mislim da je rd 07 ili 07a). Ako neko ima - neka javi... Hvala.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja