Jump to content

Moto Zajednica

Djurkan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    87
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Djurkan

  • Rođendan 24.10.1974.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Yamaha YBR 125

Djurkan's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

279

Reputacija u zajednici

  1. Ti brate pricas bajke za medalju. Jesi razmisljao da objavis neku zbirku ili nesto?
  2. Isto vazi i za tvoj Transalp, cim bude 500, kupujem
  3. Jesi prestelovao ventile, i jesi proverio u kakvom je stanju glava?
  4. Ima ovde: GY6 karburator, ali nije 30 EUR
  5. Aha, ok, nisam te shvatio, ako je vec razlokano telo karburatora, onda ti nema druge nego da menjas.
  6. Nov kineski kosta 30 EUR, garnitura za reparaciju karburatora ne kosta vise od 20 EUR, izmedju ova dva resenja, ja bih radije popravljao stari. I to ne zbog razlike u ceni, nego zato sto onda znas sta imas i sta si uradio. Nisam bas siguran koliko ces da se usrecis sa kineskim kopijama, ni kako ce da radi, ni dokle.
  7. Ako planiras da mucis masinu, a planiras, bolje ne diraj prednji, samo ces da napravis stetu, menjaces lezaj svaki cas, a moze i veci karambol da napravi. Tri zuba vise pozadi zavrsava posao A sta je konkretno kod karba problem, jesi ga rastavio?
  8. Sta planiras sa lancanicima, ja prednji ne bih uopste dirao, samo bih zadnji povecao za 3 zuba, mislim da je vise nego dovoljno?
  9. Djurkan

    prvi motor

    Za pocetak, ne kupuj nista jace od 50KS (ako je jedan cilindar onda i znatno slabije), dok zaista ne polozis voznju, jer kategorija u knjizici ne znaci nista. Mislim na bar 10.000km na motociklu, u kombinovanim uslovima voznje. Za tip motora ces morati sam da se opredelis, to se proba, umesto da se gleda i razmatra, nista pametniji neces biti nakon tudjih saveta
  10. Poredite babe i zabe, kakve veze uopste ima VN sa R1100, potpuno razliciti tipovi motocikala su u pitanju. Ako ti odgovara polozaj za voznju, BMW je bolji izbor za stalna putovanja. Ima bolju zastitu od vetra, stabilniji je u krivinama, bolje koci, bolje ubrzava, ima daleko vecu krstarecu brzinu, bolje se tovari. Treba da pogledas taj motor, mislim da je dobar R1100 RT ipak vise na ceni nego VN, carinjen - necarinjen, i tri godine je mladji. Ako je u dobrom stanju, napravices solidan dil i dobices dobar prevoz.
  11. Nema na cemu i drugi put, pratim radove
  12. Ja mislim da je ta gumica tu u funkciji dihtunga, inace bi ulje prstalo na spoju sa poklopcem glave. Stavljena je kao stopl da bi zatvorila granu uljne magistrale, i sprovela ulje na donju rupicu, kako bi se obezbedilo podmazivanje bregaste. Zasto kanal nisu masinski zatvorili sa gornje strane, ne znam, moguce je da ovaj agregat ima i neke drugacije primene, i drugacije konstruisane glave motora za te druge namene. U svakom slucaju, gumica treba da bude tu, problem resen
  13. Ne bio lenj pa nasao, deo pod brojem 5, 12271383000 RUBBER OIL SEAL:
  14. Ja ti rekoh da je gumica tu fabricki, vise puta sam rasturao i popravljao ovaj agregat. Mrzi me sad da trazim manual po netu, ali znam da gumica treba da bude tu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja