Jump to content

Moto Zajednica

Gvozden

Članovi
  • Broj tema i poruka

    751
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Gvozden

  • Rođendan 02.05.1973.

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Kikinda
  • Motocikl
    projekat rinfuz ;)

Poslednji posetioci profila

10794 profile views

Gvozden's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

584

Reputacija u zajednici

  1. Vozio sam C model, ali i prosao sve bolesti sa njim. Samo ulje do vrha i nema problema. Tebi je cak i citava plastika oko zadnjeg stopa Jel motor u Kikindi?
  2. Pozz, jel neko probao ovo na svom motoru? Imam sacuvano na wish listi na aliju i dvoumim se da porucim. Sad je nesto na popustu oko 26e+7e postarine. Da mi neko to ovde struze, ne bi jeftinije izaslo sigurno. No pitanje, da li ima stvarnog efekta na vilama. Trebalo bi da sabija-otpusta oprugu. Neko podbacuje siroke platne ispod srafova, to sam nailazio kod nekoliko teneri.
  3. Bila je pre par godina jedna slovenacka firma i imali su sve vrste kedera. Al bas za kofere. Pogledacu da li imam kontakt, a proveri i ti. Jedino sto treba da pazis da nisu od reciklaze, jer ostavlja gadan crn trag kad prevuces preko rukom.
  4. E bas i mene to brine. Doduse, duze je crevo , pa mi se cini da je blizu cilindara. Jeste crevo pancirno, ali nekako mi deluje da je preblizu. Imam fradov mali metalni filter, mislim da ni nema vise da se kupi. Ovo pod uglom je spas za upakivanje. Slikacu bas kad zavrsim.
  5. Da li je neko stavljao filter goriva pre pumpe? Stavio bih metalni frad-ov. Voleo bih da vidim kako su ostali to pozicionirali.
  6. @el classico Da ti nama sto pre prezdravis i da se mi provozamo koji krug.
  7. Ne bih sad da komentarisem radove i cene servisa kod nas. Ali ono sto znam tacno, to su cene delova. Jer sam za moju sve orginalno uzeo. Vodjica ventila je 40-50 evra, gumica 10. Tako da preskocimo cene nasih majstora i "ovo je dobro, moze jos da trci" Zna se sta je restauriran motor. A to sto nasem dzepu odgovara to je druga prica. Zivim u gradu gde su se decenijama pravili delovi za prvu ugradnju forda, audija, opela... A pravili se i strugovi i ostale masine. Ne dao ti bog sta je sve izlazilo iz radionica. A majstore masinbravare smo imali , veruj mi ako ne i najbolje u evropi. evo ti anegdota. pukne blok od boldora, zavare ga strucnjaci ukrivo i nasi majstori poravanju blok, trnuju lezajeve u excentar( povukli varovi) obrade lezajeve od bube ( najdeblji , imaju mesa...) Znaci lezajevi zakoseni u odnosu na osu, ali prebuseni u centar, lezajevi u polutke.. Tako da bilo je majstora, al nije bilo para.
  8. Licno vise volim da je motor neotvaran, pa da to resavam kako treba. Ovako, uvek ostaje dilema sta je stvarno menjano i kako je menjano. Imamo mi vrhunske motomehanicare, ali mentalitet je problem. Nasi majstori obozavaju silikonsku diht masu..:) Cak i tema oko srafova je diskutabilna, orginalni srafovi su igranka. No srecna mu prodaja, licno pre bih dao tu cifru za onu Elijasovu nego za ovu sredjenu.
  9. Ovde je samo izduv 250+300. Restauriran agregat ide i do 2000e.. Dodaj na to neko standardno ogibljenje 450 e amortizer i 150 progresiv.. Nova felna bez zbica je 270e komad. Lako se dodje do neke cifre od 3-4K evra, pretpostavljam da je ta hiljadarka vise za pretrpljeni bol i zivce No, svako ima svoj ringispil. Ovaj ako je uradjen kako treba, gurace jos 10godina bez kvarova po belom svetu i opet ce biti jeftiniji od novih koji su 15K+ evra za koje ti treba dijagnostika i specijalizovan servis. Steta sto nije ojacan ram, to je kod italijana 120e i vredi svaki cent. A koliko vidim i felne su orginalne, tako da nije svaka restauracija, bas "restauracija"
  10. Pogledaj u nekoj bolje snabdevenoj prodavnici delove za farove . Ima tih kopci, zabica... gadja se od golfa ili od lade. A kod jamahe je cifra ( 10e/kom x4, 7e/komx 2 ). To ti je slomljeno pa ne mozes da mozda stelujes. Ima bas zabica koja ulazi u far i drugi deo ima kao leziste za kuglicu. Moze to da se nabudzi sa epoksijem i srafovima, samo je tiha patnja.
  11. Imas i crne nalepnice, koje su reflektujuce kad se osvetle. Mogu zanimljiva resenja da se rade... A motocikl ce svakako biti uocljiviji nocu ili u uslovima smanjene vidljivosi.
  12. Zavrsio sam, TDm je ovaj nov. I ima kompletno drugaciji dzek od starijeg tj. stari je zenski, ovaj je muski. Isprebacivao sam zice i evo sve radi. KAo sto Bigor kaze, ali nisam bas ocekivao da cu pola motora rasturati za prekidac, no reseno. Vidi se da nisam cackao skoro Teneru.
  13. Au sta se sve izdesavalo, čestitam Novola! Javi ako trebaju te nalepnice, Nego jel neko menjao prekidač za svetlo!? Imam problem/zadatak, zveknuo mi je prekidac za svetlo. Slomio se neki deo iznutra ( providna plastika) i nabavio sam drugi. ALI.. taj drugi je od novijeg modela sa prekidačem za ablendovanje. Pošto ovih dana treba to da rasturim i zamenim, da li neko zna da li to ide klot ili mora neko prelemljivanje da padne. Ne rastura mi se sad sve zivo do fara, ali ako mora, mora se. Ne secam se kako idu dzekovi kod starog, znam da ovaj noviji ima 2 džeka ( standardni veći i jedan manji) i dve žice koje imaju stopice pod 90uglom. Ovo je možda pre za @Arakis, ali bih njemu kasnije oterao ceo motor da ga pregleda.
  14. Mislim da treba da zatvori, jer tad radi preko druge dizne, ispod..bar koliko se secam. Inace nekad se stelovalo na papir.. jes drmrr metoda, ali ako nemas vakumetar..mozes i da utrefis da ustelujes
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja