Jump to content

Moto Zajednica

Honda NC700 X 2013

Recommended Posts

  • I N S T R U K T O R, 1168 postova
  • Lokacija: Beograd i okolina
  • Motocikl: R1200GS

premium-corbin-seats-for-honda-nc700x-photo-gallery_9.jpg

 

 

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motorcikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda NC700X

Pozdrav svima,

 

S obzirom da sam pazario u Aprilu ovaj motor, pa da podelim moje iskustvo sa Vama posle 5 meseci vožnje i pređenih 6000 km.

Kupio sam nov motor (što želim svakom bajkeru) posle jedno pola godine istraživanja o samo motoru i naravno test vožnje koja je razrešila moje sumlje.

Prvo sam bio skeptičan jedan disk napred, mislo sam da će kočiti ko brod, ali Japanac stavio veliki disk i rešio problem.

Posto sam visok 190cm mislio sam da neću moći da se spakujem, ali smesto sam se i to vrlo udobno, što se posle i pokazalo na dugim vožnjama.

Vizir koji se dobije uz motor, je tu čisto da ima nešto, odmah sam stavio veći vizir.

Potrošnja je prilično mala, u gradu ne prelazi 4,4, a na otvorenom oko 3,7 pri brzini 120-130km/h. Potrošnja je još manja sa kvalitetnijim gorivom, što sam isprobao kada sam išo preko.Što se maksimale brzine tiče ja sam ga vozio 183km/h i moglo je još ali nisam hteo da ga silim.

Mnogo mi se sviđa to što se lako vozi na malim obrtajima i malim brzinama, i mnogo je stabilan i upravljiv motor pošto mu je težište veoma nisko, a kad se zavrne ručica gasa povuče, što bi se reklo veoma elastičan.

Vrhunska stav je što na mestu gde je kod standarnih motora rezervoar, njemu se tu nalazi prostor gde staje full face kaciga bez problema, tako da kofer možete da iskoristite maksimalno za stvari. Inače rezervora je ispod sedišta i u nje staje 14l, što je dovoljno u proseku da se pređe oko 350km.

Agregat je veoma miran i male su vibracije, i dosta je tih motor, tako da razmišljam da mu promenim izduv.

Što se mene tiče ja sam veoma zadovoljan, za te pare nov motor i to HONDA za svaku preporuku.

Ako vas nešto bude interesovalo slobodno me pitajte, jer sam sigurno nešto proputio da napišem.

 

Pozdrav!!!!!

  • Podržavam 15

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 5 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Bmw r1200gs adventure

Pozdrav svima,

ponosan sam vlasnik motorcikla Honda NC700X,godiste 2013 od Septembra prosle godine .

Mogu samo reci da je motor super.

Vozi se izuzetno lako.

Fabricki vizir sam odmah zamenio vecim i sada je sasvim dovoljan za mojih 175cm.

Potrosnja je oko 3.5 lit sto daje autonomiju od cca. 320km pre dolaska na rezervu.

Vibracije su izuzetno male i omogucava i vise sati voznje jer je polozaj vozaca ugodan i nema zamaranja.Sediste za suvozaca je dosta neudobno i nije za duze voznje.

Brzine se mekano saltaju ,a motor povlaci bez trzaja i u malom broju obrtaja.

Ja ga nisam vozio brze od 165km ,ali bez problema drzi putnu brzinu od 130_140 km.

Kocnice odradjuju svoj posao jako dobro,ali kada imate suvozaca morate biti spremni na ranija kocenja .

Do sada sam presao vise od 8000km i sve je OK.

Na 6000km je bio samo kontrolni servis,a zamena ulja sledi na 12 000km.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 199 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha MT-09 2018, Yamaha MT-07

Imam fazera-a 2007 i razmisljam se o prelasku na nc750x, pa imam jedno pitanje..znam da fazer ima mnogo vise snage ali ja je retko koristim u tim rezimima, tj da ga zavrcem toliko..interesuje me kakva je honda u tim niskim obrtajima kad treba da povuce, da li hoce da poskoci? da li je zivahna kao motor od 100ks tipa fazer? i interesuje me kocnice ako neko moze da mi uporedi sa fazerom? :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

Zdravo, nisam nikada vozio Fazera ali sam letos na Honda day vozio NC700X sa manuelnim menjačem, znam da nije isto što i NC750X ali da ti prenesem moje utiske pa ti prosudi.

Šta su promenili na NC750X:

Na NC 750 je povećan prečnik cilindra za 4mm i radna zapremina motora je sa 670ccm skočila na 745ccm. Znači povećanje od 75ccm, a snaga motora je skočila sa 48Ks na 55KS. Obrtni momenat je sa 60Nm skočio na 68Nm. Kod NC750X je dodat i drugi kontra teg i povećana im je masa da bi se dobio mirniji rad. Promenjen je top na izduvu i bregasta osovina je nova. I prednji prenosni zupčanik je sa 17 zubaca umesto 16 koliko je imao NC700X. Na DCT modelu je promenjena elektronika za isti i skraćena je šesta brzina. Kozmetičke izmene su na kokpitu.

 

U vožnji NC700X ima dobar položaj za sedenje, komande su dobro odmerene i meke. Honda reaguje na svaki pomeraj ručnog zgloba na ručici gasa. Ali da budem realan to nije i ne može biti osećaj reagovanja jednog u srcu sportskog agregata sa četiri cilindra i 100KS, kao što je Fazer, ponajmanje što NC teži oko 214 Kg. Meni je najviše zasmetao limitator koji sprečava svako "uživljavanje" na gasu preko 6250 obrtaja. Kako to izgleda? Daš gas i hoćeš malo da ga "pocepaš" on se zavrti i kad osetiš da počne da "grize" onda je kraj, kao da je motor ostao bez goriva, limitator se uključio - menjaj brzinuna naviše pa ponovo isto i tako do šeste koja je dimenzionirana prilično dugačko. Tako da ostaje da ga zaletiš u njoj pa dokle dobaciš. To me je prilično iznerviralo jer smo vozili kratke ultra urbane relacije oko Delta Honde na NBGD po okolnim uličicama i od semafora do semafora gde nemaš prostora da ga prebaciš u šestu.

 

Sad možeš da razumeš zašto su u Hondu NC750X uvedene na početku pobrojane izmene. Prenos je produžen promenom prednjeg zupčanika da bi se smanjio osećaj koji sam gore opisao. E sad, ovo sve bi možda bilo sasvim drugačije da sam vozio NC750X DCT koji ima mogućnost automatskog ili manuelnog moda vožnje. Bila je do nas jedna Integra 750 koja je imala ugrađen DCT i isprašila nas je samo tako, jer je bila u automatskom modu. Znači moja ti je preporuka ako si se već odlučio za ovaj model neka to bude sa DCT opcijom menjača. Zvuči čudno off-road motocikl sa automatskim menjačem. Mada da te ne zavara, kod ovog motocikla X, odnosno off-road, konkretno znači da ima bolju - uspravniju poziciju sedenja i zbog većeg odstojanja od tla, mogućnost da se skrene pokraj puta po nekom ipak kultivisanom terenu. Iskreno nije ovo off-road motor, ako takvog tražiš onda je ovo pogrešan izbor.

 

Što se tiče samog modela, Honda je to, nema tu falšovanja, sve je odličnog kvaliteta, završna obrada OK, potrošnja super, stabilan motor, kočnice fantastične. Ipak su NC modeli od kad su se pojavili 2011 prodati u preko 40.000 jedinica u svetu. Preko trećine proizvodnje Honde čine modeli serije NC.

 

E sad moje pitanje tebi bi bilo, što sa Fazera prelaziš na NC, šta dobijaš, nije mi logično??? Ovo je motocikl u istoj registracionoj klasi kao i Fazer znači godišnje registracija vrlo slična čak možda i veća za Hondu jer je novija i sa većom kubikažom. Ako bi hteo nešto novo i sa garancijom ja bih ti pre preporučio Hondu CB500X odlična je a na mene je ostavila mnooogo bolji utisak nego NC700X. U jeftinijoj je registracionoj klasi i niža je cena u startu. Sve ovo ti možda daje povod za podcenjivanje ALI je agregat i cela mašina tako dobro odmerena da mi je izvukla osmeh na lice prilikom vožnje iako sam vozio i mnogo veće i brže mašine.

Toliko za sada i nadam se da sam ti bar malo pomogao.

  • Podržavam 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 13 postova

Pozz svima,vlasnik sam Honde NC 700x,prije svega cu reci da mi je ovo prvi motor s brzinama posto sam 20 godina vozio sve vrste skutera.Mislim da je Honda Nc prava stvar za pocetnike jer se lako vozi,mjenjaju se brzine i jako je stabilna a o potrosnji da ne govorim.Gradsku voznju sam testirao,3.9L na 100 km.Kao skuter od 250 kubika :)Dosad sam presao 8000 km,pored onog na 1000 km,čekam servis na 12000.Za sad sve štima dobro,nadam i dalje posto je "original" japanac.Ima odlican okretni moment i ne treba ga "ganjati" preko 3500 okretaja.Motor je stvarno za guštati,presao sam 800 km u komadu i ugodan je i niti malo nije naporan za vožnju.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 199 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha MT-09 2018, Yamaha MT-07

Zdravo, nisam nikada vozio Fazera ali sam letos na Honda day vozio NC700X sa manuelnim menjačem, znam da nije isto što i NC750X ali da ti prenesem moje utiske pa ti prosudi.

Šta su promenili na NC750X:

Na NC 750 je povećan prečnik cilindra za 4mm i radna zapremina motora je sa 670ccm skočila na 745ccm. Znači povećanje od 75ccm, a snaga motora je skočila sa 48Ks na 55KS. Obrtni momenat je sa 60Nm skočio na 68Nm. Kod NC750X je dodat i drugi kontra teg i povećana im je masa da bi se dobio mirniji rad. Promenjen je top na izduvu i bregasta osovina je nova. I prednji prenosni zupčanik je sa 17 zubaca umesto 16 koliko je imao NC700X. Na DCT modelu je promenjena elektronika za isti i skraćena je šesta brzina. Kozmetičke izmene su na kokpitu.

 

U vožnji NC700X ima dobar položaj za sedenje, komande su dobro odmerene i meke. Honda reaguje na svaki pomeraj ručnog zgloba na ručici gasa. Ali da budem realan to nije i ne može biti osećaj reagovanja jednog u srcu sportskog agregata sa četiri cilindra i 100KS, kao što je Fazer, ponajmanje što NC teži oko 214 Kg. Meni je najviše zasmetao limitator koji sprečava svako "uživljavanje" na gasu preko 6250 obrtaja. Kako to izgleda? Daš gas i hoćeš malo da ga "pocepaš" on se zavrti i kad osetiš da počne da "grize" onda je kraj, kao da je motor ostao bez goriva, limitator se uključio - menjaj brzinuna naviše pa ponovo isto i tako do šeste koja je dimenzionirana prilično dugačko. Tako da ostaje da ga zaletiš u njoj pa dokle dobaciš. To me je prilično iznerviralo jer smo vozili kratke ultra urbane relacije oko Delta Honde na NBGD po okolnim uličicama i od semafora do semafora gde nemaš prostora da ga prebaciš u šestu.

 

Sad možeš da razumeš zašto su u Hondu NC750X uvedene na početku pobrojane izmene. Prenos je produžen promenom prednjeg zupčanika da bi se smanjio osećaj koji sam gore opisao. E sad, ovo sve bi možda bilo sasvim drugačije da sam vozio NC750X DCT koji ima mogućnost automatskog ili manuelnog moda vožnje. Bila je do nas jedna Integra 750 koja je imala ugrađen DCT i isprašila nas je samo tako, jer je bila u automatskom modu. Znači moja ti je preporuka ako si se već odlučio za ovaj model neka to bude sa DCT opcijom menjača. Zvuči čudno off-road motocikl sa automatskim menjačem. Mada da te ne zavara, kod ovog motocikla X, odnosno off-road, konkretno znači da ima bolju - uspravniju poziciju sedenja i zbog većeg odstojanja od tla, mogućnost da se skrene pokraj puta po nekom ipak kultivisanom terenu. Iskreno nije ovo off-road motor, ako takvog tražiš onda je ovo pogrešan izbor.

 

Što se tiče samog modela, Honda je to, nema tu falšovanja, sve je odličnog kvaliteta, završna obrada OK, potrošnja super, stabilan motor, kočnice fantastične. Ipak su NC modeli od kad su se pojavili 2011 prodati u preko 40.000 jedinica u svetu. Preko trećine proizvodnje Honde čine modeli serije NC.

 

E sad moje pitanje tebi bi bilo, što sa Fazera prelaziš na NC, šta dobijaš, nije mi logično??? Ovo je motocikl u istoj registracionoj klasi kao i Fazer znači godišnje registracija vrlo slična čak možda i veća za Hondu jer je novija i sa većom kubikažom. Ako bi hteo nešto novo i sa garancijom ja bih ti pre preporučio Hondu CB500X odlična je a na mene je ostavila mnooogo bolji utisak nego NC700X. U jeftinijoj je registracionoj klasi i niža je cena u startu. Sve ovo ti možda daje povod za podcenjivanje ALI je agregat i cela mašina tako dobro odmerena da mi je izvukla osmeh na lice prilikom vožnje iako sam vozio i mnogo veće i brže mašine.

Toliko za sada i nadam se da sam ti bar malo pomogao.

 

Moram priznati detaljan odgovor :) bas ono i sto sam trazio..hvala puno na lepim i korisnim informacijama..to je donekle bio na kraju i moj zakljucak. Jedina prava varijanta ovog motora i jeste sa dct menjacem..sto se tice zamene u odnosu na fazera, razumem tvoje pitanje, a odgovor je jednostavan a to je samo kupovina novog motora.Svestan sam da je fazer klasa vise i da ima vise snage itd ali ipak novo je novo. Pogotvo sto je avantura naci dobar polovan motor.Da bih presao sa fazera na nesto polovno a da je bolje od fazer-a onda vec ulazim u sumu od 5-6k evra, sto je po nekim mojim misljenjima sumanuta suma novca za polovan motor koji je neko ko zna kako vozio i na kraju dobijam motor slicnog godista kao moj fazer. Onda sam sebi postavim pitanje a sta fali necemu mozda malo slabije ali ipak novo, u garanciji gde sam ja prvi vlasnik i zadovoljstva da isteras motor kroz izlog.. :) Zbog navedenih mana kod NC koje si i sam naveo za oko mi je zapao jos jedan konkurent a to je yamahin mt-07.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 8859 postova
  • Lokacija: Beograd - M.M.Lug
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Takodje razmisljam o kupovini Honde, tacnije NC750X DCT, vec danima nikako da se nakanim da odem do Delta Automoto, cisto da vidim da li se uklapam sa mojih 1.75cm, nisam imao prilike probati nit videti uzivo.

 

Od 2011-te uplovio sam u vode dvotockasa, vozeci maxi skuter, skoro 40K predjenih sa 22 ks, ne patim od brzine-ubrzanja tako da NC750X sa 55 ks msm da bi bio pun pogodak, mozda i gresim ko ce ga znati al da sam se zalepio za taj model to jesam 1aha.gif

 

hvala kolezi streetbiker-u na korisnim informacijama 0takoje.gif

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1817 postova
  • Lokacija: Beograd

Ja sam vozio običan NC700 i mogu da kažem da je veoma zanimljiv motor taman za nekog bez mnogo iskustva.

 

Ne puca od snage, i jeste izražen taj "cut off" na višim obrtajima, ali je zato kao motor za svaki dan baš pogodan.

Iskreno ja ne bih kupovao model sa DCT menjačem, em što je skuplji em što to više nije to, pre bi vozio pravi skuter pošto je ipak tu bolja zaštita od vetra.

Ili bi uzeo Integru koja je tu negde između.

Inače nov sad košta 5500€ što je baš dobra cena.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 13 postova

Meni je 700x odlican,motor je za uzivanje,malo trosi,a sta se tice mjenjanja brzina,kupio sam manualni da se naucim,iskreno ni ja nebi uzimao automatik jer je skuplji a i ne vjerujem u pouzdanost bez obzira sta je izvorni japanac,sigurno su mu i servisi skuplji.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 605 postova
  • Lokacija: Dorćol

Пробао сам НЦ700Икс пре неко вече...... мотор се одлично понаша, јако добро вуче, положај веома усправан и удобан,вози се као бицикл. Ако се узму у обзир коментари власника и колега, који су га пробали, стварно интересантна опција. Било би лепо пробати НЦ750, оно што се може прочитати по нету о том моделу говори да је то ипак можда мало боља опција, пошто се та разлика од 7 КС наводно итекако осећа.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 345 postova
  • Lokacija: Sombor
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

Пробао сам НЦ700Икс пре неко вече...... мотор се одлично понаша, јако добро вуче, положај веома усправан и удобан,вози се као бицикл. Ако се узму у обзир коментари вланика и колега, који су га пробали, стварно интересантна опција. Било би лепо пробати НЦ750, оно што се може прочитати по нету о том моделу говори да је то ипак можда мало боља опција, пошто се та разлика од 7 КС наводно итекако осећа.

Malo izlazimo iz teme sa ovim komentarima ali moram da napisem ovo ,kao totalni pocetnik kupio sam ovaj motor nc750x pre mesec dana ali nisam ga jos vozio i juce sam ga vozio 10ak min po gradu da sipam gorivo i vratio u garazu posle sam se tri sata smejao ko lud na brasno po firmi, svi su se pitali sta mi se desilo ,garant sam negde isao da je...m su dosli do zakljucka ,inace sam 174 visine i nemam apsolutno nikakvih problema sa njim iako sam apsolutni pocetnik u voznji motora !!! na prolece cu napisati ovde potpuni izvestaj o njemu ,za sada na bordu prosecna potorosnja 3,8 l .....

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 407 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda NC750x

Ja se sada vratio iz Hondinog salona na NBGd, seo ali nisam vozio i NC750x i CB500x. Cini mi se da mi CB500x na moju visinu(175cm) nesto bolje lezi. e sada, cene su za NC kao i na sajtu, nema cene 5.500 sto Skyrunner rece. Kolega da nije to cena kod Stojanova??

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 197 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: MaxSym 400i

Kad smo vec otisli u OFF da se i ja oglasim.Vozio sam NC700X sa manuelnim menjacem letos u Delti i Integru sa DCT i cini mi se Akrapovicem.Sta reci sto streetbiker vec nije rekao,sedenje idealno (191cm),vuce ko blesav (u poredjenju sa mojim skuterom od 250ccm),brzine jesu kratke,mislim da sam nagurao do 5. u toj voznji po blokovima oko Delte.Potrosnja ispod 4 na bordu i to na test motoru koji svi akaju.Ne znam koliko je konkurentan ovaj motor Bez DCT menaca jer u toj kategoriji ima par njih i svi su tu negde,ima poredjenja na Youtube.

Neko rece da ako hoce automatski menjac uzece skuter.Ne slazem se,prvo ovo je pravi menjac a ne CVT sa kaisem,drugo moguce je i dalje manuelno saltati na polugama na kormanu mada cisto sumnjam da to neko koristi posle par dana jer je DCT stvarno dobar i lako te razmazi sto sam osetio na Integri.Promena stepena prenosa je skoro trenutna i ne oseti se nista osim zvuka.

O integri ne bih u ovoj temi ,samo cu reci da mi osmeh nije silazio sa lica 2 sata ali ipak sam za NC70(5)0X DCT cim finansije (zena) dozvole.

Po meni ovo je best buy bar u tom cenovnom opsegu i klasi.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 199 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha MT-09 2018, Yamaha MT-07

Drage kolege ja dumao i dumao glavom i na kraju narucen mt-07 u raceblue boji.. pa cemo videti iskustva kad stigne.. :) evo slikice :)

 

 

post-8918-0-93781600-1415437742_thumb.jpg

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 13 postova

Evo mene zanima za moga NC 700x crash barovi,gledao sam jedne,Marke DMT,naziv dimotive engine guard,200 dolara,firma iz Njemacke a proizvodnja je na Tajvanu.Cijena dostave je skuplja nego crash barovi,kad mi je lik poslao e-mail,puka sam.Zna li tko,gdje se moze povoljno nabaviti?Od Givija mi se ne sviđaju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 605 postova
  • Lokacija: Dorćol

Evo mene zanima za moga NC 700x crash barovi,gledao sam jedne,Marke DMT,naziv dimotive engine guard,200 dolara,firma iz Njemacke a proizvodnja je na Tajvanu.Cijena dostave je skuplja nego crash barovi,kad mi je lik poslao e-mail,puka sam.Zna li tko,gdje se moze povoljno nabaviti?Od Givija mi se ne sviđaju.

 

Обрати се Себи, ондосно креш бар сервису "Себа". Проћићеш сигурно јефтиније него да наручујеш.

 

www.crashbars.rs

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 5600 postova
  • Lokacija: Žabalj-NS
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500ie / CF Moto 450 MT-u dolasku

@ Zlatko nc 700x:

 

Nov si na Forumu pa nije zgoreg da te uputim :zvizduk: ...

 

Ovaj deo Foruma služi za iznošenje iskustava i utisaka iz vožnje. Sam naziv to govori: Vozili smo :neznam: Za ovu razmenu informacija otvori posebnu temu u podforumu Motocikli (prvo proveri da nema već tema o tom modelu) pa tamo predstavi model motocikla pa lagano u divan i prepisku :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

Moram priznati detaljan odgovor :) bas ono i sto sam trazio..hvala puno na lepim i korisnim informacijama..to je donekle bio na kraju i moj zakljucak. Jedina prava varijanta ovog motora i jeste sa dct menjacem..sto se tice zamene u odnosu na fazera, razumem tvoje pitanje, a odgovor je jednostavan a to je samo kupovina novog motora.Svestan sam da je fazer klasa vise i da ima vise snage itd ali ipak novo je novo. Pogotvo sto je avantura naci dobar polovan motor.Da bih presao sa fazera na nesto polovno a da je bolje od fazer-a onda vec ulazim u sumu od 5-6k evra, sto je po nekim mojim misljenjima sumanuta suma novca za polovan motor koji je neko ko zna kako vozio i na kraju dobijam motor slicnog godista kao moj fazer. Onda sam sebi postavim pitanje a sta fali necemu mozda malo slabije ali ipak novo, u garanciji gde sam ja prvi vlasnik i zadovoljstva da isteras motor kroz izlog.. :) Zbog navedenih mana kod NC koje si i sam naveo za oko mi je zapao jos jedan konkurent a to je yamahin mt-07.

 

Zdravo hvala, izvini nisam bio jedno vreme u mogućnosti da odgovorim. ČESTITAM mislim da si napravio odličan izbor sa MT-07, "jedino" što je on isključivo onroad. Inače MT-07 i MT-09 su među tri najprodavanija motocikla u Nemačkoj od kada su se pojavili. Ne bih da skrećem u totalni off-topic ali po mom skromnom mišljenju kad CP3 agregat iz MT-09 budu upakovali u neku enduro mašinu biće to pun pogodak. Jedino Triumph ima nešto slično (Tiger 800XC) i trenutno verovatno najbolji izbor u toj klasi i nameni. Mislim da jedino što si mogao povoljnije da pazariš je onaj prelepi beli primerak MT-07 u Yamaha salonu koji je već registrovan i košta 5000 EUR.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

Ja se sada vratio iz Hondinog salona na NBGd, seo ali nisam vozio i NC750x i CB500x. Cini mi se da mi CB500x na moju visinu(175cm) nesto bolje lezi. e sada, cene su za NC kao i na sajtu, nema cene 5.500 sto Skyrunner rece. Kolega da nije to cena kod Stojanova??

 

I ja sam 175cm i nisam imao problem ni sa NC700X ni sa CB500X. Mada da još jednom ponovim, ko proba CB teško će se odlučiti za NC siguran sam! Ako se neko i odluči za NC750X to može biti samo varijanta sa DCT jer ova druga nema nikakve šanse.

Što se tiče DCT opcije kod NC serije, da pojasnim malo ta varijanta nema ama baš nikakve veze sa automatskim menjačem kod skutera (varijatorom ili kako se već zove) kod ovog menjača se radi o dva zasebna kvačila (dual clutch) jedno za parne a drugo za neparne brzine. Motocikl je praktično uvek u dve brzine !!, i u deliću sekunde spreman za prebacivanje. Pored ovoga ima i manuelna opcija, "leptirići" sa + i - su pod palcem i kažiprstom pa ko hoće da ga šaltuje može i tako da vozi.

Inače, to verovatno znate, ovaj menjač je skinut sa Hondinih VFR modela, imao je u prvoj inkarnaciji malih problema ali je to sve ispeglano do perfekcije.

Sve radio kao san na Integri, verovatno i na NC750X ali na žalost nisam ga vozio.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja