Jump to content

Moto Zajednica

162fmj motor, dijagram elektronike

Recommended Posts

  • Drug član, 1039 postova
  • Lokacija: Niš-Donji Dušnik
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Pozdrav svima, crko mi je regler na keeway superlightu (isti je i na speedu i masi drugih motora koji nose mašinu sa oznakom 162fmj odnosno CG150, a kako ne mogu da nadjem deo jer se ceka da se neki kontejner ocarini pa cela servisna mreza ceka taj isti kontejner potreban mi je shema povezivanja elektricne instalacije kako bih probao da pazarim neki drugi regler za monofazni generator sa pet zica i onda taj drugi napakovao na moje motorce preteci shemu sa mog i shemu tog drugog motora

Od jutros listam net i vise ni sam ne znam sta razim obzirom da sam izlistao stotinak raznih stranica, tako da ako sam negde prevideo i posaljete mi ne zamerite.

Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Evo :)

 

162_fm1_017.jpg

 

Imam i baš od Superlight-a ali je na žalost rezolucija slike premala i nije preterano upotrebljivo... Ipak, koliko sam mogao da vidim, ne razlikuje se praktično uopšte od gornje generičke šeme...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Moto servis Lion-s, 126 postova
  • Lokacija: Valjevo
  • Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro

al si zakomplikovao...posalji mi sliku reglera...imam 99 posto... :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 7 postova

Pozdrav svima!

Imam Superlight 150 i desava mi se da malo hoce, malo nece da puni akumulator. Pretresao sam mu sve konektore, ali uzalud. Desi se ponekad da jednostavno pocne da puni, ali u toku vozne primetim da skazaljka za broj obrtaja polako pada. Tada stanem i vidim da mi sijalica jedva svetli. Primetio sam da regler dobija naizmenicni napon sa magneta, ali on daje 12.40V (to je napon sa akumulatora). Primetio sam da se regler greje, ali nista od punjenja. Sta ciniti?

Hvala svima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1039 postova
  • Lokacija: Niš-Donji Dušnik
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Ako pretrazis forum videces da sam slicne simptome imao i ja, jednostavno regler je ‚‚crkavao‚‚ dva meseca. Prvo sam mislio da je xenon prejak potrosac, pa sam xenon skidao, pa sam posle vracao, pa sam stavljao obican far, a onda sam krenuo da kontrolisem reger i desavalo se da uopste ne puni, a onda krene da radi normalno sve dok nije zakovao na 13V kada sam definitivno uvideo da je problem u njemu

 

Terapija: zamena reglera. Posto ne verujem da ces igde naci original reger za keeway jer famozni kontejner sa delovima cekaju dve godine onda da tiu odam tajnu sprint apollo nosi isti regeler- jedina razlika je to sto je prikljucak (onaj plasticni deo zelene boje i sto je cini mi se zenski deo na regleru a muski na motoru, a tebi treba muski na regleru jer je na motoru zenski-ili obrnuto da sad ne silazim u garazu, ali to nema nikakve veze jer ces lepo da prevezes i to sve radi)

Kada stavis novi reger azari 10 ili 13cm cooler za racunar i povezi ga na da se pali na kontakt-to je na crveno beloj zici koja izlazi iz reglera i zakaci da ti hladi regler

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 312 postova

Posto se bavim uvozom, povremeno i iz Kine hocu da vam kazem da slobodno mozete tim kvazi biznismenima da kazete da su lazovi.

Prilikom uvoza iz Kine tacno se zna datum utovara kontejnera na brod, datum prispeca u pretovarnu i konacnu luku (uglavnom Rijeka). Nakon max. 2-3 dana kontejner je u Beogradu i procedura carinjenja traje obicno jedan dan a najvise 7 dana. Kakvo cekaenje od 2, 3, 6 meseci!!! Ako su stvarno narucili robu iz Kine mogu vam dati datum isporuke sa tacnoscu od nedelju dana.

 

Pre nekoliko godina je bilo problematicno i skupo organizovati transport manje porudzbine, manje od jednog kontejnera. Moglo je avionom ali to se placa po kilogramu i dosta je skupo.

U zadnjih par godina ima speditera koji rade zbirni prevoz kontejnerom. Placa se prema kubnom metru tako da vise nema potrebe za velikim uvozom i velikim kapitalom. Moze se uvesti delova i za 3-5000 USD. Ako nemaju toliko da uloze u rez. delove onda i ne zasluzuju da se zovu zastupnicima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja