Jump to content

Moto Zajednica

BMW R25/2 1950-1953

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

BMW R25/2 1950-1953

 

mitg_Marx_BMW_R25_2.jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

 

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:


[b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]


[b]3. Šta mi se dopada:[/b]


[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 5 postova
  • Lokacija: PIROT
  • Motocikl: BMW R25/2

Godište motocikla koji ste vozili:

1952 god.

Vreme provedeno na motociklu:

Kupio sam ga pre 2 meseca a zbog vremena se vozim 20 dana.

Šta mi se dopada:

Sve,fasciniram sam motorom,a tek onaj zvuk....

Šta je moglo biti bolje:

Nisam kompetentan da na to pitanje odgovorim strucno,al po meni nista.

Moj utisak:

Moj utisak ne mogu nikako na ovaj nacin da prenesem,mislim da svaki motoras treba bar jednom u zivotu da zaplese s njim.

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 7 postova
  • Lokacija: Ratkovo
  • Motocikl: BMW R 25/2

1. Godište motocikla koji ste vozili:

 

BMW r25/2 1951.god.

 

2. Vreme provedeno na motorciklu:

 

Pošto mi je prvi motor, oko godinu dana guranja i lokalne vožnje, što kažu stariji da je neki optimum za mlade dok ne uđu sve šeme i kombinacije starina, a posle resturacije oko šest godina uživanja u vožnji.

 

3. Šta mi se dopada:

 

Ističem da ima jedinstven zvuk jednocilindraša sa četri takta koji je jako prijatan za uši,a kada se doda gas zareži kao zver !0ljut2.gif

Prednost su odvojena sedišta koja pored amortizera na oba točka imaju opruge i daju dodatnu udobnost, a ujedno se nalaze na niskom težištu. Dosta je stabilan i upravljiv u vožnji. Siguran na nogarama u mestu.

Potrošnja mu je vrlina, nije nešto izuzetno startan i brz ali za njegove godine i tu kubikažu sa oko 4 litra na 100km i više nego zahvalan.

Agregat je školski primer cilindra sa četiri takta veoma pristupačan, tako da ko je i malo upućen u mehaniku može da savlada sve operacije održavanja. Kada je mehanika sređena u dozvoljenim granicama odstupanja ne kvari se, pouzdan je i održavanje nije preterano skupo ako je redovno, prateći knjigu tehničkog uputstva ili informacije starijih i iskusnih. Kardan je velika prednost što se tiče održavanja , a menjači su im neuništivi.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

 

Kod mene lično problem je bio struja, a koliko sam slušao i čitao da je to njihov generalni problem, to se da rešiti alternativnim metodama ako ste za to ili zamenom nove diname koje meni lično nisu dugo trajale. Znaju da zasmetaju (zagrebu po putu) nogostopi kada vas iznenadi oštrija krivina, a i njihov položaj je mnogo unazad tako da su noge savijene u kolenima što posle dužeg puta zna da zasmeta.

Što se tiče ostalih nedostataka: veće vibracije, lošije kočnice, nezgodan menjač... moramo gledati da je to konstrukcija stara 60-tak godina tako da su sve današnje pogodnosti bez kojih ne možemo inovacije koje su došle desetak godina posle njega pa i kasnije.

 

5. Moj utisak:

 

Ako se neko odluči za kupovinu i restauraciju ovog motora mora imati veliku ljubav prema starinama, puno živaca, tehničkog znanja i najbitnije volje, a ako je nasledio ili nabavio već sređenog i održavanog sipaj dobro gorivo, održavaj ga redovno i gde poželiš stićeš. Ne seci ga brusilicom i ne pravi od njega ono što nije, da treba tako davno bi njega Švaba iseckao0namigivanje.gif.

Konstrukcija rama, blatobrana, rezervoara, fara, auspuha i ostalih detalja daju mu jedinstvenu liniju i još onaj poseban zvuk garantujem da će se svi sigurno okrenuti za njim ili zastati kada prolaze pored njega!

post-22627-0-52107200-1328274687_thumb.jpg

post-22627-0-89147800-1328274734_thumb.jpg

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 162 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: BMW R 1200gs,BMW R 25/2

Imam ga citav zivot. A to nije bas kratko. Bio je ocev a on mi ga je prepustio. Bez uvrede za one koji ga posmatraju kao motor za voznju, za mene je on mnogo vise. Neverovatno prost a istovremeno genijalan motor. Mislim da je bukvalno neunistiv. Na zalost jednom prilikom mi je ostao u voznji bez ulja sto sam ja relativno na vreme otkrio. Ugasio sam ga na vreme . Dolio ulje ,sacekao i nastavio dalje. Za to vreme fenomenalna masina. Ali kao sto rekoh za mene ima tako veliku sentimentalnu vrednost koju pokusavam da prenesem na sina koji takodje kao i deda i otac voli motore.Nabavio sam noviju makinu ali ova ostaje nadam se dok ima i nas. 

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja