Jump to content

Moto Zajednica

Jonway Ranger 250

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

Jonway Ranger 250

 

motor1-mala1a.jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj skuter. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište skutera koji ste vozili:

Navesti tačno godište skutera koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa skuterom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

 

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:


[b]1. Godište skutera koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vreme provedeno na skuteru:[/b]


[b]3. Šta mi se dopada:[/b]


[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ducati Power, 813 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

1. Godište skutera koji ste vozili:

 

2010

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

Mesec dana, a ocekujem jos da se vozam kad krene sezona. :)

 

3. Šta mi se dopada:

 

Dopada mi se izgled motora, takodje dopada mi se sam agregat jer nije previse bucan, a vuce ko lud. Samo sa vozacem ili sa suvozacem razlika se skoro pa i ne primecuje. Na uzbrdici takodje povuce bez ikakvog mucenja.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Zavrsna obrada plastike je mogla biti bolja, na sve ostalo nemam zamerku.

 

5. Moj utisak:

 

Moj utisak je da motor odlican, da ima dobru startnost, sediste je udobno cak i s obzirom da su mu tockovi 13" veoma lako se upravlja i nikakav osecaj losijeg balansa nisam stekao. Najvise sto sam ga vozio bilo je oko 120km/h sto mislim da je i vise nego dovoljno, znaci kad vam zatreba snaga nece vas izneveriti, a takodje ako zelim da "kruzirate" mozete bez problema.

Kao sto sam vec rekao plastika je mogla biti bolja tj zavrsna obrada, ali s obzirom da je ovo motor kineske proizvodnje i da moze da se pazari za relativno male pare sve preporuke sa moje strane.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 605 postova
  • Lokacija: Dorćol

1. Godište skutera koji ste vozili:

2010

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

Kupio ga od predhodnog vlasnika (kolega Major Soul) početkom jula 2011, što znači pre 3 meseca, sa svega 400 km na satu. Od tada sam prešao preko 4.000 km.

 

3. Šta mi se dopada:

Kao i predhodniku, sviđa mi se izgled skutera, zbog svoje veličine deluje „ozbiljno“, ima dovoljno prostora za vozača i suvozača, čak i za one sa većim gabaritima. Zaštita od vetra je sasvim o.k. Vožnja je veoma stabilna i pri većim brzinama. agregat je veoma pouzdan, odlično ubrzava. Maksimalna brzina iznosi negde oko 120 km/h ali je najudobnija vožnja na brzimama od 80 – 100 km/h. U gradu je dobroćudan, dobro poteže, izuzetno je udoban, jedino je zbog dužine polukružno okretanje malo teže i traži dosta prostora. Dobar deo pređene kilometraže vozilo sam po magistralnim i regionalnim putevima Šumadije, na turama od oko 150 – 300 km. Skuter nigde nije pravio nikakve poteškoće, vukao je uz Kosmaj, Rudnik ili Bukulju bez bilo kakvih problema. Potrošnja se kretala od 4 - 4,3 litara na 100 km.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Žavršna obrada plastika i ručki.

 

5. Moj utisak:

Dobar izbor za one koje hoće veći skuter za vožnju po gradu i kraće ture a nisu spremni da potroše „velike“ pare na kupovinu i održavanje svog dvotočkaša. Performanse u gradu su za moj ukus odlične, na otvorenom putu (auto put) brzina od 100 – 110 km/h brzo dosadi. Kome treba skuter za „svaki dan“ a pored toga voli magistralne i regionalne puteve i lagano krstarenje, za njega je ovaj model dobra varijanta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 210 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

1. Godište skutera koji ste vozili:

2007

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

Posedovao sam ga tri godine, predjenih 20,000km

3. Šta mi se dopada:

Odličan položaj sedenja, dobre kocnice, ubrzanje 0-80 besprekorno i savršeno za grad, potrošnja 4 L/100km bez obzira na način voznje (gradske), komotan motor za visoke ljude, kao i za dvoje

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Za moju visinu 1,90m javljao se kovitlac vetra u predelu glave, pa mnogi steknu utisak da ide brže nego što cager pokazuje, dužina motora je fantastična, ali su mali tockovi tako da kada zadnji deo prokliše, nema spasa (licno iskusio), isto nije za obaranje, jer veoma brzo počinje češanje štendera. Zadnji rep za tablicu sam 3x vario, nakon čega sam ga demontirao. Malo mesta pod sedištem (plitko, dugačko)

 

5. Moj utisak:

Loše plastike (cvrče na spojevima), ako treba da se menja zadnja guma bolje odvezite u servis! Ja sam na srecu odneo i majstori su skidali i vracali točak od 9 do 17h (auspuh, pola viljuske, problem svlacenja tocka kao da je presom montiran). Poslednje vreme posedovanja, posle duz gradske voznje znao da crkne na sat vremena kao mrtav samo anasuje i nedaje znake života, nakon čega je opet korektno radio. Posle 3 god. počelo se osećati blago gubljenje snage agregata.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja