Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Agility 50

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

Kymco Agility 50

 

kymco_agility.jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj skuter. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište skutera koji ste vozili:

Navesti tačno godište skutera koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa skuterom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

 

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:


[b]1. Godište skutera koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vreme provedeno na skuteru:[/b]


[b]3. Šta mi se dopada:[/b]


[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 8 postova
  • Lokacija: Beograd - Zvezdara
  • Motocikl: Kymco Agility 50(80)cc, BMW F650ST

1. Godište skutera koji ste vozili:

2006

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

5 godina, vozim ga i danas, prešao oko 20.000

 

3. Šta mi se dopada:

Na prvom mestu pouzdanost, da kucnem u drvo na ovom skuteru nisam ništa menjao ni popravljao od kada je kupljen, samo redovan servis i teraj.

Relativno prostran prtljažnik, može da stane jedna Jet kaciga i preko nje onaj poklopac-Evo.

Suvozačevo sedište koje se pretvara u naslon. Sjajna stvar pogotovo ukoliko se nosi ranac na leđima, u tom slučaju se nabaci na naslon i ne oseća se.

Mali potrošač.

Dobra prednja kočnica.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Zadnja kočnica je doboš i poprilično slabo koči. Ukoliko se skuter ne vozi nekoliko dana prvih par kilometara ozbiljno škripi dok se ne istruže.

Metalni rezevoar koji mi pravi poprilično problema od prošle godine. Preko zime se u njemu kondenzuje voda (skuter je pokriven i ispod nadstrešnice ali ipak napolju) i izgleda poprilično zarđao. Sada pred sezonu moram da ga operem pre nego što uopšte pokušam da upalim.

Agregat 4T preslab za krupnijeg vozača i suvozača (u fabričkoj varijanti).

 

5. Moj utisak:

Kupio sam ga novog, plan je bio da se sam vozim jer moja supruga tada nije htela da sedne na dva točka i bio mi je ok. Kada smo počeli zajedno da se vozimo osetio se ozbiljan nedostatak snage (supruga i ja imamo 180kg :)) i tada sam odlučio da uradim upgrade. Ubačen je 80cc kit i "sportski" varijator nakon čega sam bio prezadovoljan performansama. Mnogo je startniji nego što je bio a na otvorenom putu nas dvoje vuče 70kmh bez većih problema (i ako ne duva čeoni vetar :D). Na žalost ovo nije prošlo bez polsedica, od kada je napravljena ova izmena teže pali pa jutrom moram da ga "kurblam".

Po meni fabrička varijanta je preslaba i ko je u mogućnosti trebalo bi da napravi ove modifikacije, vrede svaku paru.

Osim ovoga imam samo pozitivne utiske, još jednom bih naglasio pouzdanost i kvalitet kojima sam zaista prezadovoljan. Siti smo se navozali sa njim i vozićemo se nadam se i dalje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 27 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha FZ6

1. Godište skutera koji ste vozili:

2008 Kupljen polovan sa 200km na cajgeru.

 

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

2 sezone, ~8000 km.

 

 

3. Šta mi se dopada:

Mala/minorna potrosnja, jedinstven u svojoj kategoriji po naslonu na sedistu, jeftino odrzavanje. Vozen i na madjugradskim relacijama (NS-BG). Kocnice su super, koci mnogo bolje od 'starije brace' ali to je pre svega zbog male tezine. Nijedan drugi skuter te kategorije nema disk nazad tako da to ne mogu smatrati manom.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

S obzirom na kategoriju skutera, ne bi moglo tu nsita da se poboljsa a da skuter ne promeni kategoriju. Prosto je jeftino sredstvo za prevoz. Eventualno neki vizir bi dobro legao. Skuter je manjih dimenzija kao i retrovizori koji nisu pregledni ali kao sto rekoh kada bi se dimenzije povecale ne bi to vise bila ta kategorija skutera.

Kao jednu od najvecih mana bi naveo losu servisnu mrezu i losu snabdevenost preskupim rezervnim delovima. Ja sam konkretno iskrivio viljusku i insistirao sam na nabavci nove i cekao sam oko 1,5 mesec kako bi stigla iz NS a i cena je bila oko 100eur. Isto je vazilo i za rezervni retrovizor, kao i za rezervnu rucicu. Imao sam peh i sa CDI-jem (doduse naknandno otkljucanim) koji je otkazao poslusnost i od tada sam imao velikih problema prilikom paljenja. Nov je 180Eur! Kinezi od 20eur pasuju bez problema. SA CDI-jem sa otkljucanim obrtajima, po njegovom brzinometru ide do 70km/h.

 

5. Moj utisak:

Jako jeftino prevozno sredstvo sa kojim sam se lepo navozao. Potrosnja izmedju 2,5 i 3,5 na 100km zavisnosti od relacije i stila voznje. Uzbrdo sa dvoje je stvarno avantura koja zahteva strpljenje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 129 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: u perspektivi

1. Godište skutera koji ste vozili:

2010 godiste kupljen polovan sa 10000 km

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

oko 1000 km

 

3. Šta mi se dopada

veoma mala potrosnja,niski troskovi odrzavanja,miran i tih rad cetvorotaktnog agregata-NE MORA SE MISLITI O ULJU ZA 2T,transformacija zadnjeg sedista u naslon.

,sasvim solidne kocnice,solidan far,MOGUCNOST SKIDANJA BLOKADE TAKO DA JE LAGANO MOGUCE POVECATI SNAGU I BRZINU(verovatno na ustrb veka trajanja agregata),dostupnost potrosnih delova,dizajn mi je ok mada ima i mnogo lepsih,ima dobar odnos cena-kvalitet...

 

4. Šta je moglo biti bolje:

UPRKOS HVALOSPEVIMA NA RACUN DUGOVECNOSTI AGREGATA I NJEGOVOM MIRNOM I TIHOM RADU MOJA NAJVECA ZAMERKA SE ODNOSI UPRAVO NA AGREGAT,PRESLAB JE ZA BRDOVITI BEOGRAD POGOTOVO ZA TEZE VOZACE(JA IMAM 100 KG),SKUTER CE SAVLADATI VELIKE USPONE I SA TESKIM VOZACEM,ALI SA MALOM BRZINOM TAKO DA AKO SVAKODNEVNO NEGDE ZURITE OVO I NIJE BAS NAJSRECNIJE RESENJE,BEZ SKIDANJA BLOKADE NA CDI-JU NE TREBA NI POMISLJATI NA SUVOZACA(BAR PO MENI IAKO NIKAD NISAM PROBAo),IAKO NIJE NEKI VELIKI SKUTER DOBRO BI MU DOSLA NEKA OSTAVA NAPRED ISPRED KOLENA,zbog male brzine i slabog ubrzanja,uglavnom na uzbrdicama i uzanim ulicama desavace se da zasmetate drugim brzim i startnijim ucesnicima u saobracaju tako da nije iskluceno da vam sviraju i svasta dobacuju :P

 

5. Moj utisak:

dozivljavam ga kao neku pokretnu tapaciranu stolicicu koja ce vas uz minimum odrzavanja i uz veoma malu potrosnju dugo i poslusno sluziti po uobicajenim rutama po gradu,zaboravite na neku zustriju voznju jer to nije ni moguce sa ovakvim skuterom,dozivljavam ga kao poslusnu spravicu koja pouzdano ali polako ispunjava svoje.....i na kraju izvinjavam se zbog ovako neurednog i nesredjenog teksta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1850 postova
  • Lokacija: pvo
  • Motocikl: Benelli

Godiste 2008

Posedovao  7 meseci ,presao za to vreme 3000km

Prvi utisak lep mali skutercic,ali sa blokadama uzano spor,i slabo startan.Razocaranje.

U servisu skidaju blokade,motor je primetno zivlji i startniji,a potrosnja za neverovati ispod 2l.

Krase ga male dimenzije,mala tezina i laka upravljivost.Pogodan za trckaranje po gradu,ali nije za guzvu u kojoj svi zale da te preskoce.

Tu lezi mozda glavni problem.Masina 50ccm 4t nejaka cak i sa skinutim blokadama.Sa blokadom uz nadvoznjak jedva 30km,uzas ,bez blokade isti nadvoznjak 45 - 50.Na ravnom 65.

U pocetku sa blokadom zamalo dobri biciklisti da me obidju,da su se naljutili.

Kocnice dobre,cvrste konstrukcije.

Sta mi smeta,osim sto je spor ,zezao je karburator i saugh.Karb se rasteluje ,dal zbog prljavstine i izrade.I saug je pravio probleme,pa je zamenjen ceo karburator,20e.

Sve u svemu to je za one koji nemaju neku A kategoriju,jednostavno se neisplati malo pruza.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja