Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio X9 250

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

Piaggio X9 250

 

Piaggio-X9-250-Evolution-Scooter.jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj skuter. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište skutera koji ste vozili:

Navesti tačno godište skutera koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa skuterom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

 

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:


[b]1. Godište skutera koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vreme provedeno na skuteru:[/b]


[b]3. Šta mi se dopada:[/b]


[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Lokacija: Paracin
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

1. Godište skutera koji ste vozili:

2002god, SL model

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

Imam ga od kraja okotobra, oko 400km

 

3. Šta mi se dopada:

Skuter je veoma udoban, prostran, ima dosta mesta ispod sedista, prostor ispod sedista je osvtljen, na ovom modelu rade oba fara istovremeno sto daje mnogo bolju osvetljenost puta, odlicne kocnice, napred je dupli disk a pozadi jedan, pregledna analgna i digitalna tabla sa mnostvom korisnih informacija...

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Pristupacnost za rad je katastrofalna, nedaj boze da nesto otkaze da bi skinuo plastike izgubis pola dana, javljaju se problemi sa digitalnom tablom usled vlage...

 

5. Moj utisak:

Odlican skuter sa sirokim rasponom kubikaze, za svaciji dzep... Lep, lak za voznju, sa malom potrosnjom odlican za grad i dalje relacije... Sve preporuke

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 743 postova
  • Lokacija: Beograd

1. Godište skutera koji ste vozili:

Takođe, moj je 2000. godište. Pripada starijoj tzv. PreSL verziji (nema PICS i podesivi vetrobran).

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

Približno godinu i po dana - vozim ga od oktobra 2009.

 

3. Šta mi se dopada:

Gde da počnem :moto3: - veoma udoban, dobro podnosi neravnine, veliko sedište za dvoje (ili troje), puno prostora pod sedištem, sjajna zaštita od vetra, odlična svetla i napred i pozadi, odlične kočnice (dupli brembo napred, jedan pozadi), dobra pozicija sedenja (sa prostorom za isturanje nogu napred), digitalna tabla (pored lepe analogne) sa puno informacija (vreme, datum, pređena kilometraža od ulaska u rezervu goriva, upozorenje da je vreme za servis ulja ili kaiša su samo neke, uz standardne opcije). Tu je i dobra max brzina (skoro 140kmh po cajgeru), mala potrošnja (oko 3,5L na 100km), velika autonomija (rezervoar ima skoro 15L), glasna sirena. Skuter lepo i moderno izgleda napred. Lako se vozi i obara, lako se manevriše i ima mali ajnšlag. Fino se provlači kroz gužvu iako je glomazan. Vožnja magistralom je uživanje. Lepo drži korak sa jačim motorima. Cena mu je veoma korektna. Hondin agregat izuzetno pouzdan i dugotrajan.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Ne sviđa mi se zadnji deo, malo je kockast. Dosta je težak, 167kg po manualu, to mu dođe i 180kg sa gorivom i koferom - ako krene da pada, bolje ga pusti. Agregat je solidne snage, ali je prenos malo lenj - varijator ima 6 rolnica i tehnički je zastereo. Kretanje od nule je malo lenjo, mada fino ubrzava od 20kmh. Puno plastike znači dosta gubljenja vremena kod majstora - srećom, kod nas se ne plaćaju na sat. Centar mase je pomeren pozadi, što znači da treba paziti pri oštrim kočenjima, ako blokira zadnji točak, može da se zanese na stranu. Slaba zaštita digitalne table, koja srećom može lako da se poboljša.

 

5. Moj utisak:

Odličan maxi skuter u rangu do 2000e. Možda ima boljih gradskih ili turing maxi skutera, ali X9 ima najbolje od oba - savršen je za "komjutere", ljude koji svakodnevno kombinovano voze otvoreni put i grad.

Pri kupovini treba paziti da je ispravna digitalna tabla, da su ispravni ležajevi volana (ševrdanje pri maloj brzini, "zaključavanje" u centralnom položaju), da nije blokirao podešavač položaja zadnjeg amortizera (vrlo lako zapeknu).

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Malinar u pokusaju, 1584 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600, triumph 1050

1. Godište skutera koji ste vozili:

 

2002. ali je model 180 ccm amalfi, rec je o leaderovoj masini vrlo slicne snage kao i hondin agregat od 250 ccm, s tim sto je ovaj agregat visokoturazni, za razliku od hondinog.

 

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

 

Tacno godinu dana.

 

 

3. Šta mi se dopada:

 

Veoma lepo dizajniran motor, (meni licno jedan od najlepsih skutera ikada napravljenih), prelepa i pregledna instrumentacija, ogroman prtljaznik, veliki rezervoar, ono najbitnije, ima fenomenalne zlatni brembo kocnice i cbs sistem zaista velike zaustavne moci, solidno osvetljenje, veoma upravljiv i lak za voznju (odlican za pocetnike, malo dete bi moglo da ga vozi), prasta greske, uprkos ogromnoj tezini, veoma lak za voznju u gradu i probijanje kroz guzvu, motor ima dubok i diskretan zvuk, veliko sediste, veliki vetrpbran, sve u svemu zaista smekerski motor za male pare.

 

 

 

4. Šta je moglo biti bolje:

 

Ne znam da li je to slucaj samo s mojim motorom, jer ovde citam drugacije misljenje, ali moja x9tka je tvrda kao djavo. Na dobrom asfaltu lepo lezi i uzivanje je voziti ga, ali ako naidjes na neravnine, bukvalno lomi kicmu. Lose podnosi bocni vetar koji ima preveliki uticaj na stabilnost motora, iako je dosta tezak. Dosta se brzo pregreva po velikim vrucinama u gradskoj voznji, iako ima vodeno hladjenje i ventilator hladnjaka, motor je definitivno pretezak za agregate manje od 500 ccm (i konkretno za moj ukus), ali ko se zadovoljava laganom voznjom i preticanjem na ravnom i nizbrdici, bice mu ok.

 

 

 

 

5. Moj utisak:

 

Odlican odnos cena-kvalitet+dobijes fenomenalan izgled. Najveca mana mu je tvrdo oslanjanje, na ostalo sam se navikao i sasvim je ok. Moram napomenuti da se sasvim korektno ponasa pri vecim brzinama na autoputu (tu mislim oko 100 km/h), a lako ide i 125 kad je potrebno u preticanju. Sve u svemu jednostavan za voznju i zahvalan motor.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja