Jump to content

Moto Zajednica

DR 125S / 125SE

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

Suzuki DR 125S / 125SE

 

2002_DR125SE_yell_snett_600.jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

 

 

 

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:


[b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]


[b]3. Šta mi se dopada:[/b]


[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati jednom-dvaput nedeljno, 78 postova
  • Lokacija: Srbija, Subotica
  • Motocikl: Suzuki DR800s BIG (SR42)

1. Godište motocikla koji ste vozili:

1996

 

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

Tri pune sezone, oko 8000km

 

 

3. Šta mi se dopada:

Agregat je vrlo tih i miran, sa standardnim izduvom se skoro ni ne cuje na leru. Masina je mehanicki vrlo jednostavna i zahteva minimum odrzavanja. Svako ko se bar malo razume nece imati nikakvih problema prilikom odrzavanja. Motor ima rezervoar od 13l, sto obezbedjuje dosta dobru autonomiju uz potrosnju od 2,5-3l. Poseduje alnaser, kurblu cak ni nema iako ima mesto predvidjeno za nju. Motor je vrlo upravljiv, jako lako se vozi i atraktivno izgleda. Ima lepe niklovane felne, ne aluminijumske. Motorcic je kao stvoren za lagano krstarenje njivama, jer nije za neki zesci off zbog sange od 12ks.

 

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Mogao je i nazad da dobije disk kocnicu, mada je dobos sasvim ok radio. Ja nisam podesavao ogibljenje i ne znam da li moze, ali je bilo prilicno mekano. Sistem sauha mi se nije dopadao. Max momenat postize na nekih 8000-8500rpm, a max snagu na 9000, sto mislim da je mnogo za 125 enduro. Ne postoji bilo kakva lampica za gorivo.

 

 

5. Moj utisak:

Mislim da je motor pun pogodak za pocetnike, jer je jako lako nauciti voziti na njemu. Nije preterano skup, malo trosi i lako se odrzava. Ja ni jedan problem nisam imao sa njim za 3god koliko je bio kod mene. Ako se pravilno i redovno odrzava, moze veoma dugo da traje.

 

ZUiHH_dsc00425qe.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • oddball, 1134 postova
  • Lokacija: Alba Greca
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

dr125sm_2.jpg

Mala ispravka: ovaj jeSuzuki je DR 125SM ali nisam hteo da otvaram novu temu pošto je u osnovi to taj motor.

Godište motocikla koji vozite:

2009. godina

 

Vreme provedeno na motociklu:

Od 2010. godine, dakle 2 godine (oko 2,200km), i još uvek ga vozim.

Šta mi se dopada:

Vrlo jednostavan i zahvalan motor zabavan za vožnju. Nisam nikada agresivno vozio pošto sam više ljubitelj opuštene vožnje. Po gradu mi se pokazao fenomenalno pošto sam ga pre kupio iz nužde nego iz neke želje da vozim motor. Sav onaj haos koji je bio dok se radila Gazela ja nisam osetio pošto sam se ili prvlačio ili vozio trotoarom gde nisam imao drugog izbora. Jako mala potrošnja i jeftina registracija. Jeste jednocilindraš ali meni bar deluje da nema neke posbne vibracije iako ja volim da vozim na malo nižem broju obrtaja. Nisam isprobavao koja je maksimalna brzina pošto u gradu ionako je ograničenje 50. Naravno da se nisam uvek striktno pridržavao toga :) ali mi recimo preko novog mosta preko ade 80km/h i više nego dovoljno da ga pređem kako treba. Dajem pozitivnu ocenu za dizajn i za veličinu. Iako ima samo 125ccm ipak nije toliko mali, čak je i malo veći po dimenzijama od njegove sestre Yamahe. Ja sam visok 197cm i i težak oko 100kg i sasvim se ok osećam na njemu dok ga vozim.Samom vožnjom sam prilično zadovoljan. Nisam ga vozio jedino po snegu, ali jesam bez problema zimus na minusu i po kiši u kojem god dobu da pada. Naravno, uvek prilagođavam vožnju trenutnim uslovima na putu. Prošli vikend sam išao do Smedereva i nazad da vidim kakav je osećaj i sasvim je ok.

 

Šta je moglo biti bolje:

Iskreno, ne znam. Ipak je to motor od 125 kubika te samim tim se može svašta nabrajati. Međutim, ako imate svest o ograničenjima koja ovaj motor ima (poput maksimalne brzine, snage itd) kao i klasu u kojoj se nalazi onda u tim okvirima zaista ne mogu da mu nađem neku manu. Ne savetujem da se dvoje/dvojca težih voze iako može i konstrukcija i agregat da izdrže, jednostavno postaje trom ali opet to spada pod njegovo ograničenje od 125ccm.

 

Moj utisak:

Stvarno super vozilo. U naseljenim pdručjima i lokalnim putevima jako dobar i koristan motor. Međutim, autoputeve, iako je zakonom dozvoljeno da se vozi sa 125ccm, ja ću uvek izbegavati. Nije to motor za takav put. Međutim, sve ostalo kao i neki offroad je veoma dobar. Dugo sam vozio MTB offroad i kada sam seo na Suzuki činilo mi se kao da vozim nešto teži bajs na sopstveni pogon.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 291 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: Honda PCX 125

[b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b]

 

godiste je 1997.

[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]

 

vozio sam ga mesec i po dana, jedva cekam da opet odem na more :D

[b]3. Šta mi se dopada:[/b]

 

Motor generalno lepo izgleda i ide prilicno solidno. s obzirom da sam pocetnik, meni super odgovara :D moze lepo da povuce, ide i do 100 na otvorenom putu, a nije previse jak, ne mogu da divljam nesto previse i da hocu :D lepo se upravlja (sto mi je bitno jer sam pocetnik) ne trosi puno i deluje lak za odrzavanje :D kupio sam ga polovnog i dobro bi mi dosao neko ko moze da mi pomogne malo oko delova i tako to :P

 

[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]

 

Mogli su da stave lampicu za gorivo, kurblu, nazad disk i mozda maaalcice jos snage :D

 

[b]5. Moj utisak:[/b]Vrlo zadovoljan:D pokvario mi se jednom, pukla sajla za kvacilo, ali ja sam kriv, precvikao sam je volanom jer je nisam pricvrstio :( ako neka ima ovaj motor, da mogu da na osnovu njegovog napravim sajlu za kvacilo, bilo bi super :D saljite por na vekicpetar@gmail.com

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 291 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: Honda PCX 125

Mogao bih malo da osvezim temu :) vozio sam ga proslog leta oko mesec dana i sve mi se vise svidja :) jako je upravljiv, tako da oprasta greske ;) cini mi se da je jako robustan i imam osecaj kao da cu voziti dozivotno..ovog leta sam napravio voznjicu igalo-kotor i nazad i ponasao se super..s obzirom da nas je dvoje, usponi su malo problem(oko 40 ide) ali je to sasvim okej kad se naviknes..za sledece leto mu planiram sve i svasta, videcemo kako ce se ponasati :) ocekuje ga, ako da bog zdravlja, oko 700-800km po CG :)

 

Sve u svemu, preporuka za njega :)

 

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja