Jump to content

Moto Zajednica

RSV Mille 1000R

Recommended Posts

  • ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Lokacija: Kalifornija
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Aprilia RSV Mille 1000 R

 

Napiši svoj komentar iskljucivo ako si vozio ili posedovao ovaj motocikl. Komentari u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično ne dolaze u obzir. Odgovori na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika (može *jedna* slika *tvog* motora kojeg opisuješ, dakle ne sa interneta, nego baš taj koji si vozio). Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće obrisan.

 

1. Godište motocikla koji si vozio:

Navesti tačno godište.

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Imao sam ga tri godine", ili "prešao sam oko 200 km", ili "napravio sam par krugova oko bloka".

 

3. Šta mi se dopada:

Napiši konkretne atribute motora koji su ti se svideli.  Na primer, "odlične kočnice", ili "800 konjskih snaga", ili "nadprosečno upravljiv", itd.  Ne piši neodređene stvari tipa "najbolji motor na svetu", "Honda je to" i sl.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Opet, budi što konkretniji.  Takođe, piši stvari koje si *ti* primetio, a ne ono što si čuo od nekoga.

 

5. Moj utisak:

Nekoliko rečenica ili nekoliko paragrafa o svom opštem utisku o motoru (nema ograničenja na dužinu teksta). Potrudi se da budeš precizan i detaljan da bi onaj koji čita mogao da dobije što jasniju sliku o tom modelu.  Takođe, gledaj da budeš realan, i napiši stvari koje ti se nisu svidele kao i one koje jesu.  Ne pišeš reklamu za motor, već zamisli da pričaš sa prijateljem o tome kakav je to motor i da će prijatelj kupiti (ili zaobići) taj motor na osnovu tvoje preporuke.

 

Ako ti je lakše, možeš da uradiš copy-paste sadržaja ovog koda i onda ispod svakog pitanja dodaš svoj odgovor:


[b]1. Godište motocikla koji si vozio:[/b]


[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]


[b]3. Šta mi se dopada:[/b]


[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

 

Hvala što si svoje iskustvo podelio sa nama.  Tvoj doprinos unapređuje kvalitet ovog foruma.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 145 postova
  • Lokacija: STARA PAZOVA
  • Motocikl: Suzuki V STROM 1000

1. Godište motocikla koji si vozio:

Aprilia je 2000.godiste.484 primerak u seriji.Otisao u italiju po njega..put je bio za pamcenje,a dovoz motocikla prava avantura...

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

oko 4000 km.za te 4000 km,prosao i gradsku voznju i medjugradsku i lepo putovanje do cg.motor se ponasa kao sto Ja zelim.u krivini je kao po sinama.ubrzanja su mu strahovita.cupa ruke kada se odvrne gas.kada se jako odvrne gas u 1.,2. ili 3. hoce odmah na tocak..mnogo je brutalan..

 

3. Šta mi se dopada:

ubrzanje .strahovito i snazno.kocnice.svemirske.koci kao sto se pozelleti moze.kocenje motoro perfektno,kada se navikne covek na njega,malte ne da kocnica nije ni piotrebna(za predvidjene situacije),udobnost.sa svojih 193 cm i 90 kg imam dovoljno prostora za udobnu voznju.potrosnja.na 100 km/5,9 l/998 cm..

 

4. Šta je moglo biti bolje:

hm...struja,servisna mreza,rezervni delovi...ali to nije za ovu temu.pomalo je nervozan kada spustim u nizu brzinu.pa pogresim..hoce da poskakuje zadnji kraj..

 

5. Moj utisak:

Motor je dusu dao za voznju,umerenu,turing,sportsku,svestran,ko voli dva cilindra.slatko sam se navozao sa njime.udoban,brz.startan.mali potrosac goriiva.pouzdan.sve na njemu radi kao prvog dana.zvuk....milina,muzika za usi..cekan novi otvoreni izduv pa da vidimo kako ce zvucati.oprema.brembo,zetassi race eqipment,mra,sacs napred,pozadi,amortizer volana.,..jednom recju..prezadovoljan! :)

post-767-12879099823477_thumb.jpg

post-767-12879099823853_thumb.jpg

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Aprilia Tuono 1000R

Nisam imao Mille R varijantu, već sam imao obični mille.

 

godište 2001 sa čipom, RSV titanium auspuhom (koji se mogao kupiti za taj model kao originalna dodatna oprema, a zvuk mu je nenadmašan..... only for race use) i ohlins amortizerom upravljača........

 

Vozio ga godinu dana. Uzeo ga sa 27000 km, a prodo s 35000 km.

 

Tehničkih problema nisam imao, a bio je čak dosta i na stazi na Grobniku...... Da nisam probao Tuona, vjerovatno ga nikad nebi niti prodo.

 

Sa ohlins amortizerom volana i prednjom vilicom spuštenom za jedan krug, a zadnjim krajem malo podignutim...... motor je bio vrhunski stabilan i vrlo se lako bacao u zavoje i vrlo lako su se mogle odrađivati izmjene zavoja pri održavanju gasa. Za stazu mi je falio još i zadnji ohlins amortizer i mislim da bi onda stvar bila još i bolja.

 

Za cestu je taj setup bio odličan i malo koji R motor se mogao odvojiti od mene na zavojitoj cesti.

 

Naravno da nema snage kao moderni R motori, ali meni je pričinio super iskustva na stazi i jako mi se podvukao pod kožu.

 

Zamjerka bi mogla eventualno ić u smjeru servisne podrške jer ona nije na nivou kojem bi trebala bit pa prema tome ispada da to nisu dobri motori, a to ne stoji nimalo.

 

Savjet za sve ljubitelje V60 motora........ imajte uvijek vrhunski akumulator, ne verglajte puno, ne koristite taj motor za na poso i s posla i stavite regler od 150 A........ vidjet ćete da nećete imat nikakvih problema i da ćete se svaki put s vožnje vraćat nasmijani

post-19437-0-89289500-1310075273_thumb.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 34 postova
  • Lokacija: Sabac
  • Motocikl: Aprilia Rs 250

Planiram da kupim Apriliu Rsv 1000 Mille 2000. godiste. Zanima me kakva je cena odrzavanja tog motora itd... Znam da su problem bendix i zadnja kocnica. Takodje sam procitao da trosi 6-7l normalne voznje,a ume i 10 da popije naravno kada se doda malo veci gas :) Nego,nije meni problem to,zna se da ono sto ide mora i da trosi. Samo da mi neko objasni ko je nju vozio kakva je za voznju,krivine i za odrzavanje.Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 340 postova
  • Lokacija: Sankt Kanzian
  • Motocikl: Ktm 990 Superduke R

Sve štom ti rekoše je istina :D ......oržavanje kao i svaki drugi R, samo mora malo češće da obraćaš pažnju na ulje, tj. jako ne voli staro ulje, počne da daje čudne zvukove, izbacuje iz brzine1-2, teško se šaltata, ali ako je ulje ok sve ide kao po loju. potrošnja varira ali meni nikad nije išlo ispod 7lit. A vožnja i krivine su sasvim druga stvar, da bi ga vozio po krivinama onako majstorski...moraćeš dosta da vežbaš, nema nikakve ali nikakve veze sa rednim motorima tj stilom vožnje u krivinama, da ne dođe do zabune ovo govorim za extremno peglanje po krivinam a ne za običnu vožnjicu po vencu ili avali nedeljom po podne. Dakle V2 motori se sasvim drugačije ponašaju u krivinama zbog samog kočenja motora i velikog obrtnog mom. pri svakom šaltanju dolazi do momentalne explozije snage koja se kasnije (na žalost izgubi :'( ), dakle pri šaltanju na više oće malo da radi highside a pri šaltanju na niže...e to zaboravi u krivini, to moraš da odradiš pre ulaska inače ima efekat kao da si pipnuo zadnju kočnicu. Ostalo manje više kao i svi drugi.Kočnice i ogibljenje vrhunski i kad se lepo podesi za tvoju kilažu milina za vožnju.

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja