Jump to content

Moto Zajednica

RS 125 1994-2009

Recommended Posts

  • Vlasnik sajta, 5340 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Aprilia RS 125 1994-2009

 

Aprilia%20RS%20125%20Poggiali.jpg

 

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motorcikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

 

 

 

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:


[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]


[b]3. Sta mi se dopada:[/b]


[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Trenutno nista

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

 

2006

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

 

3 godine.

 

3. Sta mi se dopada:

 

Brzina, ubrzanje, fantasticna ciklistika. Motor se jako lako vozi i odlican je po pitanju kvaliteta, sa njim sam presao nekih 9000km i radjeni su samo redovni servisi i dalje je kao nov(jedino sto je riknula svecica). Dopadaju mi se i izgled i zadnja guma sirine 150mm :D I da, neverovatno dobre kocnice.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

 

Iako je normalno da potrosnja 2takta sa ovoliko konja bude visoka ipak moram to da zamerim, zatim cena je mozda malo previsoka za 125ccm i jos samo ona knedla koju ima do 5500rpm, ume da iritira, pa se stalno mora voziti u obrtajima(ovo je isto normalno za motore ovog tipa, ali moram nesto navesti :) )

 

 

5. Moj utisak:

 

Pa mislim da je motor savrsen, najbolji u klasi na svetu. Odlican za osobe koje su vozile manji sportski motor, stekli neku rutinu i treba im nesto jace, a 600ccm im je prejako, po meni veoma atraktivan. Nije preporucljivo da ga vozi neko ko nikad nije seo na motor. Pisao bih jos, al nemogu sad svega da se setim.

 

PS. Thread za ovaj motor nije nazvan kako treba jer u ovom periodu proizvedeno je 4 vrste ovog modela, a trazi se tacan model i godiste. Isto kao da postoji tema R1 1998-2009.

 

Evo tacno liste modela: # 1 RS125R Extrema 1992 to 1995

                                      # 2 RS125 1996 to 1998

                                      # 3 RS125 1999 to 2005

                                      # 4 RS125 2006 do sad.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 2 postova
  • Lokacija: Veles - Makedonija

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

2007 godina

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

2 godine

 

3. Sta mi se dopada:

Brzina je super, ubrzanje isto taka ako uzmemo u obzir da je 125 kubika, do sada imam s njim 16 000km i nesto sitno i supre sam zadovolan sa motorom, osven potrosni matrijali nisam menjavao doslovno nista na nega a max brzina je jos uvjek solidna(161km/h). Ciklistika je super, vozi se doslovno kao tocak, probao sam i drugi modelima od motora i mogu da kazem da je definitivno Aprilia najlpesa i najlesnija za voznju po zavojima. Isto tako osobno mi se svigaju i jake kocnice koje imaju super doziranje i nije potrebno vise od dva prsta da biste zakocili brzo i agresivno.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

Za tu blokadu na 5500rpm nemogu se zaliti jer sam je izvadio u ovlastenom servisu i sad je mnogo bolje bez nje, jedino sto mi se nesvigja na ovaj motor je pretvrdo sedalo i dosta nemirni prednji kraj jer je motor dosta lesan pa na nekoj ostetenoj cesti dosta plese prednji kraj ali sa tek na vremenu sam naviknu i na to.

 

5. Moj utisak:

Pa sprema meni ovaj motor je savrsen za pocetnike koji hocu da vleze u svijet sportskih modela postepeno i da se naviknu an brzinu, ima odlicna ubrzanja i krajna a i ciklistika  je na najvisem nivou osobeno naspram negovih 4-taktni konkurenti, dizajn je isto taka super. Jedino nije zgodan za nesto duza patuvanja jer je sediste dosta tvrdo ali i to se da isptrpiti jer se ipak radi za sportski motor. Vozio sam i stariji model(nekih 2000km) i mogu da kazem da je dosta udobniji i da je vizir dosta veci pa se nesto lakse uspe skriti iza vizira dok je na novom RS-u pa stil dosta po napadniji i agresivniji tako da je novi po mom mislenju bolju za peglanje zavoja dok je nesto neudobniji

P.S. Noviji ima isto tako za 2 klase bolju zavrsnu obradi,  bas sam ih sporedovao i od tablu sa instrumentima pa se do zadnju kocnicu koja je na starom popustala svakih 2000km sve je na novom RS u napravljeno za stepenicu vise.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 144 postova
  • Lokacija: Banja Luka // \\ Herceg Novi
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

2002

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

Vozio sam ga 2 sezone, oko 10 000 predjenih kilometara

 

3. Sta mi se dopada:

Ubrzanje, brzina, odlicne kocnice, izgled, zadnja guma. Kao sto su vec rekli najbolji u svojoj klasi . Motor je savrsen za pocetnike, lako upravljiv... takodje da kazem da je NAJUDOBNIJA od svih 125-ica.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

Mislim da je cijena previsoka za 125-icu, potrosnja je takodje velika. Na modelu iz 2002 godine rep je strasno ruzan i strasno nepraktican za sjedenje, jednom sam se vozio kao suvozac na njemu i nikad vishe, mada na novim modelima rep je extra uradjen.

 

5. Moj utisak:

Odlican motor za pocetnike da se naviknu na brzine, mada ne preporucuje se onima koji nisu nikad vozili motor. Pogodan je za voznju u gradu i van grada ali nije bash za neke duze relacije!  Najbolji u svojoj klasi i uvek ce mi ostati u secanju jer je to moj prvi motor :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 330 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Black Adder F4isport

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

1997, burazeri vozili 1996 i 2000 pa cu i o njima malo.

 

2. Vreme provedeno na motorciklu:

Vozio sam je jednu sezonu, nazalost samo 2000km (te godine je i gorivo i ulje poskupelo ko ludo, pa je zato malo vozena - ne zbog kvara isl)

 

3. Sta mi se dopada:

Prvo izgled, mada bi preporucio onu iz 1998me jer ima lepse retrovizore i izgleda ozbiljnije, a i pregledniji su (to znam jer sam vozio i ovu 2000to, a cini mi se da od '98me pa do danas da in nisu menjali). Izgleda mnogo vece,besnije i skuplje nego sto jeste za tu kubikazu. Drugo je ubrzanje koje je brutalno, kad se otvori sa karbonskim auspuhom i kn filterom ide i do 170km/h. Odlicna za uleganje u krivine, kao i za kocenje jer su i one na visini zadatka. Na visim obrtajima se lepo cuje. Mislim da su 96 i 97 iste, dok je ova 2000to radila ravnomerno i bez rupe oko 5000 rpm, to joj je bio veliki plus.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

E sad mane, pa prvo sto je cvaja i sto trosi gorivo ko luda. Moja je isla od 4 do 7l/100km pa plus ulje = razlog sto nisam prevese presao te sezone. Druga mana je zvuk, jer kad stoji pomislio bi neko kakva ala,al kad se upali i krene na nizim obrtajima vidi se za koga je motor pravljen tj. za koje godine vozaca. Obe i 96to i 97mo su imale kilav rad do oko 5000rpm i cini mi se tek od 6 do 8000 su kretale kako treba, a cini mi se da sus se vrtele i na 11000. Tu je ova 2000to bila mnogo bolja jer nije imala rupu i radila je ravnomerno (kako neznam jer to nije karakteristika cvaja,al sam njom bio mnogo zadovoljniji)

Mana ove od 1999 do 2005te je sto je po meni izuzetno ruzna od pozadi, onaj rep kao da je trebalo da otera kupce, a da je suvozacacko mesto pravljeno da suvozac sklizne tokom voznje. To je bas bezveze. Zanosili smo se da joj dizemo rep, sto bi je bas ulepsalo, al smo odustali od toga.

I naravno cena joj je prevelika, ponekad bacim oko na oglase i dan danas kosta ko pre 3 godine kad sam je vozio, ma i skuplja, a i delovi su ko djavo skupi (srecom pa nisam imao nikakvih intervencija, al burazer jeste sa ovom 96 pa znam)

 

5. Moj utisak:

Moja prva ljubav,mastao sam o njoj celu srednju skolu, vozio je sa malo vise godina, i bas sam bio odusevljen. Jos jednom moram da napomenem izgled (posebno 1998mo godiste) ipak je to italijan, drugo zavrsna obrada je odlicna, sva je utegnuta, vidi se da su pazili kad su je pravili.Upravljivost su odlicni. Da postoji takav cetvorotaktni motor od 400-500ccm i da je malo, vrlo malo veci ja bolje ne bi trazio jer je po dizajnu mislim i dan danas aktuelna (u odnosu na sve svoje vrsnake koji su uglavnom kockice). Postoji i rs 250 koja cini mi se ima 60-70 konja, mali veca i jednako lepa, ali se pali na kik start i to svakako je veliki minus. Burazer koji je probao kaze da ima dva probijanja blokade i da posle drugog probijanja povlaci ko luda, al to nek komentarise neko ko je vozio.   Svakom bi je preporucio kao prvi motor,mada nisam siguran dal bi preporucio pocetniku odmah otvorenu od 35 konja jer sam znao i 600 kubika da zezama izmedju semafora (naravno na kracim delovima, jer je jako startna) nego prvo fabricki auspuh sa 15 konja, pa polako.... Sto nije lako na ovom motoru :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 314 postova
  • Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

1. Godiste motocikla koji ste vozili

 

Prvo sam vozio model 1998 Rossi Replika od svoje 16god.

a posel model 2006(boja crna) OBA Modela na stazi sam vozio :takoje:

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

 

Extremu sam vozio od 2006 - 2007 presao sam neki 5-6000km (jedini problem sam imao, da mi je zaglavio izduvni ventil mojom krivicom zbog dosipanja ulja u rezervar,ipak na stazi treba vise mjesavine stalno je pun gas)

A Novi Model sam vozio od 2007-2009 presao sam 7000km a kupljen je sa 740km (na njoj sam blokiro ventil, prepravio kutiju filtera sitnice male,...sve drugo serija) Sluzila je nama sta :jee1:

 

 

 

3. Sta mi se dopada:

 

Pa dopalo mi se sve na tom motoru u klasi 125ica 2T masina,,, ova 98god je najljepsa od tog modela po bojama,lijepo je uradjena,plastike odlicne,sarafici lijepi,obrada rama odlicna,UPD viljuska,320mm disk,32mm karburator sa mnostvom stelovanja i mogucnosti prepravljanja, digitalna multifunkcionalna tabla, lap timer

 

A novi model SVE RIJECI HVALE,,imao sam 18 godina kad sam ga kupio, zbog staze,a inace volim 2T motore,,, inace prelijep je,,a ima odlicne kocnice radialne,plivajuci disk,prelijepe felge kao na modelu RSV Mille....u sebi sam rekao kad je skup Mille onda bar da priustim RS koja lici na starijeg brata :staa2:

 

4. Sta je moglo biti bolje:

 

Najbolje od svega toga je bilo,,,taj Novi model je bio toliko upecatljiv da bilo gdje da sam stao ljudim su me pitali vezano sa stroj hehe,,inece imao sam na njemu DLR Racing izduv, radio je tako da se najezis,,rekao bih kao 250ccm...

 

5. Moj utisak:

 

Mislim da je to najbolji motor za pocetnike koji zele da se nauce pravo voziti,... a steta je imati taj motor a na probati ga na stazi....jer se bas tog trenutka njegova prava snaga osjeti,,jer to je Talijan Rodjen za stazu i TU MU JE MJESTO :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 4 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki zx10r

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Vozio sam 1997 i 2001, prva je bila full otvorena karbonski auspuh, k&n filter veci klip, isla ko besna negde oko 180 km/h ako ne i vise, imaj klipovi na youtube,

aprilia rs street camera on board koga zanima. a ova druga je imala sport auspuh isto i veci klip falio joj je filter da bi usisavala vazduh ko luda, i ona je isla negde oko 180.\

 

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

pa po godinu dana po mooru a mozda i vise, al znam je u dusu!!!

 

 

3. Sta mi se dopada:

Super za ucenje i za mladji period kad sam je ja i vozio, velika greska danasnjih klinaca sto preskacu ovu po meni najbitniju fazu,jer se se sa ovim motorima ulazi u ozbiljan bajkerski svet postepeno, odlicna je za krivine ,za vezbanje za uleganje ,odlicno ubrzanje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

 

Vrlo je lagana pozadi ,tako da sa nekih od 100- 150 km/h zadnji deo pri naglom kocenju leluja.

5. Moj utisak:

Super motor nema sta od 1996 pa do danas nema premca u klasi , u moje vreme kad su motori bili redji i onaj ko je imao motor gledali su ga kao marsovca, ovo je bilo ostvarenje decackih snova!!!

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: u potrazi...

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

2003. godiste,na njoj je trenutno sve standard,ali planiram da malo poradim na masini da joj dodam koju KS ...

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

Vozim je tek 3-4 meseca,sa obzirom da sam vec presao 3000km sa njoj,dosta sam se upoznao sa motorom.

3. Sta mi se dopada:

Dopada mi se to sto ima lepo ubrzanje,ima odlicne kocnice,kad kocim ne moram da razmisljam dali ce mi kliznuti tocak(osim po kisi)...

4. Sta je moglo biti bolje:

Do sada nemam nikakve kritike,mozda prednji deo plastika je nekako uzan,pa vire sve one zice i sve se vidi...

5. Moj utisak:

Motor je super za krivine,jedino sto kao i svaki motor dosadi posle nekog vremena!

post-13696-023777900 1291325735_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 34 postova
  • Lokacija: Sabac
  • Motocikl: Aprilia Rs 250

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

1997

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

Jedna sezona

3. Sta mi se dopada:

Motor vrh za pocetnike,mali potrosac i mogu da se nadju delovi gde god hoces

4. Sta je moglo biti bolje:

Vrlo je lagan motor,mozda samo da su malo bolje kocnice,i da nema problema sa pumpom za ulje -.-

5. Moj utisak:

Za svoju klasu jedan od najboljih motora,samo sto brzo dosadi.

291975_430950713621701_2059588306_n.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 482 postova
  • Lokacija: Jagodina Niš
  • Motocikl: Kawasaki zx6r 12'

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

2000

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

6 meseca i jos vozim

3. Sta mi se dopada:

Brzina naravno i ubrzanje.Dobre kocnice,atraktivan izgled zadnja

guma od 150mm(kod mene je 160mm :))Nije skup za odrzavanje!

4. Sta je moglo biti bolje:

Za sadu nista nije moglo biti bolje!

 

5. Moj utisak:

Pa mislim da je motor savrsen, najbolji u klasi na svetu. Odlican za osobe koje su vozile manji sportski motor, stekli neku rutinu i treba im nesto jace, a 600ccm im je prejako, po meni veoma atraktivan. Nije preporucljivo da ga vozi neko ko nikad nije seo na motor. Pisao bih jos, al nemogu sad svega da se setim.

1483772_640374306023438_1100029790_o.jpg

windows screen capture

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 206 postova
  • Lokacija: Kikinda

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

 

1997

 

 

 

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

 

dve godine

 

 

 

 

3. Sta mi se dopada:

 

prava sportska masina,sve je podredjeno performansama

 

 

 

 

4. Sta je moglo biti bolje:

 

s obzirom da se radi o ekstremno sportskoj, dvotaktnoj 125-ici, nemam ozbiljnijih zamerki, visoka potrosnja, kratak vek agregata

 

 

 

 

5. Moj utisak:

 

odlican sportski motor za sve one koji su se otarasili tomosa

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 50 postova

Imam 14 godina i zeleo bih da kupim ovakav model ... Visok sam 164 cm i tezak 50 kg ! Ali imao sam iskustva sa teskim motorima ... Jos kao mali vozio sam automatike od 50 kubika ( Kros,Tomos automatik,skuter) ..

Da li je skupa popravka da li se brzo kvare motori ? Koliko se vasa kvarila ? Koliko su skupi delovi za nju ? Cuo sam da se Aprilie rs 125 brzo kvare .. Pa me zanima sve oko toga ... Dedi istice kredit u septembru i tad bih mogao da uzmem apriliu rs 125 ccm !! Sve me zanima oko takvog motora !! Ja cu ovaj motor voziti 2016 ako ga kupim dakle tad cu imati 15 godina !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 316 postova
  • Lokacija: Neoplanta
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los

Mislim da bi mogao da otvoris jos negde na ovom forumu temu o tome kako bi voleo da kupis Apriliu RS 125,te da nas blagovremeno obavestavas o stanju u vezi kreditnih sposobnosti clanova tvoje porodice...0takoje.gif

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja