Jump to content

Moto Zajednica

Generalna restauracija MZ ETZ 125

Recommended Posts

  • Stevan, 59 postova
  • Lokacija: Bajevac
  • Motocikl: MZ ETZ 125

danas je stavljena masina, sutra vezemo instalaciju i ako bog da sutra ga i palimo. jesino nzm sta cu raditi za cilindar ali po svemu sudeci moracu da kupim drugi

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Stevan, 59 postova
  • Lokacija: Bajevac
  • Motocikl: MZ ETZ 125

Danas sam krenuo da vezem struju prema ovoj semi. Gledao sam i po njoj mi se sve savrseno uklapa sto sam do sad povezao(regler diodnu plocu struju sa masine i delovi brave kljuca) ali naisao sam na par nejasnoca.

1. Kako da odredim + i - na bombini? jedino sto ima na njoj su broj1 i broj 15 pored mesta gde se dovode zice

2. Nzm jesam li ja dobro ispratio(ali msm da jesam), ali mi nije jasno zasto se na automat za zmigavce dovodi struja sa bombine(crveno-crna zica) i jel to + ili -?

3. Zaokruzio sam sivom jedan deo prekidaca, na njemu imaju 2 dugmeta, jedno je za sirenu a za sta je drugi? jel neophodan jer mi je prekidac u mnogo losem stanju, nasao sam neki drugi ali nema to dugme. ima sve sto ima i ovaj mz-ov sem tog dugmeta.

4. Oznacio sam zelenom bojom onu kao spojnicu ili kako se vec zove. U tom delicu imam 8 kontakata za buksne, od toga su 3 para kratko spojena unutar tog dela tj. ako bi na jedan kontakt doveo napon na drugom delu bih imao napon na 2 kontakispravite me ako gresim. E sad po semi meni se cini da su kablovi od zadnjih migavaca spojeni na kontakte koji su u kratkoj vezi, zar se onda ne bi dobio napon na oba zmigavca kad se ukkljuci jedan(npr. levi)? ja msm da sam lose procitao na semi ali tako mi se cini.

5.Oznacio sam zutim tackama jednu crnu zicu koja ide iz bravice i, ako sam je lepo ispratio, ona ide na ono dugme koje nema taj prekidac koji bih uzeo za zamenu. Za sta sluzi ta zica i moze li se bez nje?

6.Takodje me zbunjuje plavo-crna zica koja ide sa automata u prekidac, jel ona daje napon za zmigavce?

7.Ima i jedna crveno-crna zica(oznacio sam pocetak i kraj zelenom bojom) koja ide sa gornje sijalice i spojena je sa kablom od bobine koji ulazi tamo u kuciste sa osiguracem i posle ide na automat. Nije mi jasna funkcija te sijalice ako je tako spojena?? Zar ne bi trebalo da bude spojena sa nekim kablom od mikro-prekidaca koji bi je ukljucili kad se stisne kocnica?

To je otprilike to, dok ne dobijem odgovore nmg da nastavim sa radom. Mozda je greska a semi nzm, ali ove na forumu sam nasao tu semu i video sam da su jos neki radili po njoj i sve im je radilo dobro. Gledao sam semu koju mi je poslao drumskalisica(str.1) ali ona mi je komplikovanija od ove i nekako mi se ne ulapa.

post-40651-0-06876200-1488730739.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Stevan, 59 postova
  • Lokacija: Bajevac
  • Motocikl: MZ ETZ 125

Pre svega da se izvinim zbog velicina slika. MZ opet rasturen, konacno doslo na red ubacivanje onog glupog zupcanika. Ubacio sam sliku lamelica, interesuje me da li mogu da ide bar jos ovu sezonu ili da ih menjam? Sipao sam sae90 u njega, pri tom napravivsi sranje sipao sam previse i probio je semering, pa me zanima koliki je posao zameniti ga? Jos jedna stvar,posle te zamene ulja pri prebacivanju u visi stepe prenosa i kad pustim kvacilo imao sam osecaj kao da kasni spajanje lamelica, da li je to zbog njih samih ili zbog samog ulja ili kolicine ulja?IMAG0062.thumb.jpg.462f38b85163320a819c8dd51bd588e2.jpg

IMAG0058.jpg

IMAG0059.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja