Jump to content

Moto Zajednica

Prsluk sa zakopcavanjem sa strane

Recommended Posts

  • U prolazu, 9 postova
  • Lokacija: Paracin
  • Motocikl: dr350

Potreban mi je prsluk koji ne probija vetar eventualno postavlen sa vunom a obavezno zakopcavanje levo ili desno u visini ruku.Da li tako nesto postoji ili da ne gubim vreme nego da nadjem da mi neko skroji rucno?

Trenuto sam zakovan za krevet sa dijagnozom bronhitis i perikarditis sika, problem je sto nisam mogao da disem 5 dana sa tahikadijom i presakanjem srca dok nisam naso lekara da mi da tacnu dijagnozu. To je do sada najgore oboljenje koje sam zaradio vozeci motor. Inace prosle godine sam imao isto oboljenje ali bez bronhitisa i gusenja pa gledam da ga vise ne zaradim jer moze da bude fatalno ako is ovog stadijuma predje sledeci put u nesto hronicno ili vodeniju fazu gde vrse punkciju srca...

Posto vozim motor zadnjih par godina sa predjenih 10000km godisnje po terenu prosao sam svasta od kvarova na motoru uglavnom pogabanih diskova lanaca zupcanika lagera rucica sajli i mojih lomljenja 2xrebara nogu infecija dislokacija i slicno. Znaci imam par dobrih jakni kornjacu sa pojasom i uvek idem totalno spreman za voznju jer vozim bez obzira na godisnje doba i vremenske uslove i da li je dan ili noc. Samo mi je neko pravilo da bude bar 7-8 stepeni u gradu jer po Kucaju kad vozim uvek je za toliko stepeni manje. Najveci mi je problem kad se vracam sa terena pa zbog raznih razloga ne idem offroad nazad celim putem nego se zeznem i skratim asfaltom i tu obicno najebem.

 

ps nadam se da moterator nece pomeriti pitanje na neko drugo mesto jer sam namerno ovde stavio sa dodatnim razlaganjem jer mislim da neko u enduro grupi moze da mi pomogne oko problema jer smo ipak malo specificniji u odnosu na druge vozace.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • 8-bit, 1759 postova
  • Lokacija: Beočin
  • Motocikl: KTM690 Freeride 250R

Dobro si se, da izvineš, sjebao. Možda da probaš nešto ovako

https://www.aliexpress.com/item/Li-on-Rechargeable-Battery-Operated-Heated-Vest-For-Winter/1665169650.html?spm=2114.10010108.1000014.6.JHWJRr&scm=1007.13338.51110.0&pvid=fd7f5af7-5b26-4248-8b6d-76a80f0147a7&tpp=1

Otporno je i na vetar, bar tako kažu, ja nisam probao.

Imaš na isti fazon i rukavice i čarape.

Meni obično, kada je hladno, pomaže kišno odelo. Dovoljno je da te vetar ne probije i bude dosta toplije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 9 postova
  • Lokacija: Paracin
  • Motocikl: dr350

jesam, priznajem da kad sam bio u zadnjoj voznji jos nisam nabacio na jaknu postavu a ni na pantalonama ali imao sam i ranije takav problem kad je dosta hladno a vracam se znojav nazad prebacujem kornjacu napred pa me stipa dole a gledam u nebo na horizontu vidim put ili da kupim neku malu kornjacu za napred, mada nekad i neke masne novine pomognu ako se setim da stavim u ranac.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 305 postova
  • Lokacija: Blizu granice!
  • Motocikl: KLE 500

Druže, daj ti proveri da nemaš neko žarište u sebi. Takva dijagnoza se ne dobija od promaje već ti je neka bakterija najverovatnije dospela putem krvi do srčane kese i izazvala nastajanje naslaga koje mogu da srastu ili "oklope" srce što može biti vrlo loše prognostički. Vožnja na motoru u ovakvom stanju samo pogoršava situaciju ali nikako nije uzrok. Srećno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 9 postova
  • Lokacija: Paracin
  • Motocikl: dr350

pre godinu ipo boginje su mi skenjale imunitet pa sam to dobio posle toga istu dijagnozu, ovio sad je izgleda bakterijska varjanta od bronkitis sika, bez ikakvih simtoma kasljanja tem ili slicno samo postepeno se brzo zamarao i kad poce gusenje 5 dana ja prvo uzimao nesto za smirenje mislio od stresa pa aspirin koji je malo pomogao ali gusenje tahikardija su se samo pojacavale. Imao sam tu nesrecu da me opet maltretiraju po bilnici prepisivajucii mi nesto protiv bolova kao prosli put misleci da i je to od polomljenih rebara. Odradio sam kod privatnika na kraju analizu krvi leukocitarnu formulu sedimentaciju i crp i na zalost bio i pravu sto je potvrdio privatni kariolog na kraju zavrsio u bolnici u drugom gradu jbg.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja