Jump to content

Moto Zajednica

Grcka 2016 - Gde sta kako

Recommended Posts

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nisu oni bas nista gori od nas, a sve sto se Boki desilo moglo je desi i u Srbiji. A i oni imaju slicna iskustva sa nasom carinom, nasom policijom i nasim prevarantima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nocni cuvar, 2581 postova
  • Lokacija: White City / White Water
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

11 evra za nas na dva tocka, kad nas je dva

 

@tataenozec: Bugarski panduri koji su na sve nacine probali da me prevare za pare, bugarski carinici koji su hteli da mi naplate sto sam ih probudio (jednog od njih), bugarski taksista koji nije hteo da ukljuci taksimer, pa je posle hteo da se bije samnom jer sam mu dao para koliko ja smatram da je vredela ta voznja... ukratko. Ja tamo ne idem vise.

 

Bio si motorom ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 169 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda CB500XA

Imas puno tema o Tasosu, pogotovo od ljudi koji su kampovali. Ja sam prethodne dve godine isao tamo, ponovio bih i ove ali me obaveze sprecavaju.

 

Ps. Prve godine sam isao motorom, druge kolima. Motorom je trajekt 11e + 5e za suvozaca, kolima je 20e + 5e za svaku osobu. Isplati se svaki euro, ostrvo je fantasticno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nocni cuvar, 2581 postova
  • Lokacija: White City / White Water
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Zadnjih godinu dana bio sam 4 puta u Bugarskoj motorom i zaista nijedan problem nisam imao. Cak smo po preporuci bugarskih bajkera da murija ne dira motore fino peglali. Sto se teme tice ja bi obavezno ubacio Bansko. Prelepo je i van ski sezone izuzetno jeftino. Mi smo spavali u hotelu Saint George Palace za nekih 14 eura po osobi sa doruckom. Smestaj je nov, sa bazenima, saunom, djakuzijem, ono sto nasi danas zovu spa. Dorucak je bio odlican, bojim se samo da su ga ukinuli posle nase posete zbog nerentabilnosti.  Od Beograda do Banskog ti je nekih 550 km . Uzivao bi  u voznji, prirodi, odlicnom smestaju. Sto se Grcke tice sa Tasosom nema promasaja, licno nista drugo nebi ni razmatrao. Od Banskog preko Goce Delceva, Drame, Kavale stizes do Keramotija to jest trajekta sto je nekih 200 km. Asprovalta... onako, nista specijalno, velika gradska plaza, zbijene ulice, magistrala prolazi kroz gradic itd... Nije mi nekako opusteno. Veci izbor prelepih manjih plaza imas preko Stavrosa prema Atosu jedino sto je u augustu toliko pakleno da ti se na motor i ne seda. 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1061 postova
  • Lokacija: Jagodina,Serbia

Ako se odlučiš za Asprovaltu i u slučaju odlaska na jednodnevnu posetu Tasosu trebaće ti 1.7 € za putarinu (ako ideš auto putem) i 17 € za trajekt (motor, saputnica i ti) u jednom pravcu. Ovo u slucaju da ideš iz Kavale. Ako ideš iz Keramotija, trajekt je jeftiniji za 5 €.

Sto se vremena tiče, ja sam danas uhvatio trajekt Prinos-Kavala u 12.15 i u Asprovalti sam bio u 15h.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 137 postova
  • Lokacija: Pancevo
  • Motocikl: Muscle Kawa ZRX 1200R Verdis Rex

Ima li neko svežu informaciju kakva je situacija na Evzoni graničnom prelazu? Čujem da su neki radovi, pa me interesuje ima li nekih vanrednih zadržavanja ili je sve manje - više normalno. Idem porodično, autom, ...destinacija je da izvinete srednji prst  :) , tj. Sitonija- Nikiti, polazimo u ponedeljak ujutro.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1061 postova
  • Lokacija: Jagodina,Serbia

Ja sam trenutno u Nikitiju. U Grcku sam usao u subotu. Nije bilo nikog na granici.

Pustili su u rad i deonicu puta kod Vranja tako da saobracaj ide brže nego prošle godine.

Ima radova u Makedoniji na potezu posle prve naplatne rampe. Celu desnu traku, onu "za vozenje" su podigli tako da se vozi levom...onom "za preteknuvanje". I to u duzini od par km-a. Problem ce tu biti ako se ispred tebe nadje neki sleper (kao ispred mene)....

U svakom slucaju ja sam prosao super.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7030 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

Mi smo isli Na Tassos preko Bugarske, usli smo na maleni granicni prelaz "Strezimirovci" kod Vlasinskog jezera (tamo smo prenocili) a na tom granicnom prelazu guzva je skroz nepoznata rec, znaci nema cekanja, a i da bude cekanja, u debeloj hladovini si u sred sume, mada u oba prolaska smo bili jedino vozilo na granici :D
Voznja kroz Bugarsku je skroz ok, prvih 40-ak km je malo losiji asfalt , a posle kad prodjes Sofiju i izidjes na magistralu onda je super, 

pandure smo mislim jednom videli u celoj BG, vinjeta ti netreba, samo cepaj, 
iako nismo isli na nahvaljenu putanju Bansko, nego na Kulata-u, meni je i ovaj predeo sasvim ok.
Baza na Tassosu nam je bila Limenaria, nasli smo prilicno povoljan i dobar smestaj na ulazu u Limenariju, smestaj se zove "Laskarina rooms"

,ogromna plaza na 100m, pogled sa terase fantazija, 
Preporucujem ti da batalis Asprovaltu, na Tassosu imas gomilu lepih plaza i imas gde da se vozikas, svaki dan na drugu, ima sta da se istrazuje na ostrvu,a putevi su odlicni, krivinarenje uzivanje, Tassos nije previse velik, a ni mali, taman da mozes lepo da rasporedis,

mi smo svaki dan isli na maticnu plazu blizu smestaja, a posle podne smo uzjasili magare i obilazili obliznje i one malo dalje plaze, najlepsa nam je "Paradise Beach" , obisli smo vecinu juzne i istocne strane ostrva, izvozao sam preko 250km samo po ostrvu za 8 dana koliko smo bili, i namerno nismo hteli sve obici, da nam ostane nesto i za sledeci put, posto planiramo opet ici, mozda ne ove godine, ali sigurno cu opet ici jer mene je ostrvo skroz osvojilo. 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 113 postova
  • Lokacija: Beograd/Temerin

Ako ipak ostanes pri tom da ides u asprovaltu,i ja preporucujem plazu babilon koja je dvadesetak km od stavrosa. Tu mozes lepo i da kampujes a plaza je fantasticna.

Ako ipak promenis sitonija ili tasos su prava odluka i sto neko rece zaobilazi neos marmaras.

Lep provod

 

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 698 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: yamaha fz6r

Bas cete da se usrecite sa lefkadom , u 3 lepe. Sto dalje to bolje. Ako ces grcku idi kefaloniju, jedno 1000x bolja od lefkade.

A sto se tice bugarske meni je bila super. Pre mesec dana sam vozio onaj put od serres ka blagoevgradu, sofija i bgd. Autoput im je vrh. Vinjeta ne treba. Evo me i sad u bugarskoj. A slikacu negde na pumpi bas to za vinjetu

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post
  • Lokacija: Nis
  • Motocikl: U planu je mz 150

Da i ja napisem koju... Radio sam kao kao predstavnik u Strimonikos regiji (asprovalta, nea vrasna, stavros) tako da mogu da pomognem savetodavno. Sto se tice smestaja, avgusta je vrlo tesko naci (nije nemoguce) praznu sobu skoro je nemoguce na setalistu, to da znate. Smestajni kapaciteti u sustini nisu losi, sobe su pristojne. Ako budete te srece da ne nadjete sobu imate na nekih 2-3km prema kavali odlicno uredjen kamp (voda, struja wc) sa ne tako uredjenom plazom ali nije losa generalno. Pijaca vam je ne mogu da se setim tacno da li je ponedeljak ili utorak i tu mozete kupiti sve po pristupacnim cenama (naravno mislim na voce, povrce, maslinovo ulje, med, cipuru, metaksu i slicno). Takodje sta bi bilo lepo posetiti kad ste vec tamo je manastir Svete Lidije (manastir je prelep sa prelepom crkvom, zenski je ali primaju goste naravno, neke od sestara pricaju srpski, kad se popnete u manastir tj pored njega vidi se zaliv i kako ide morska struja) Nea Vrasna je selo koje osim beach bar-a Kyklades nema ni jednu dobru diskoteku. Imate barove, poslasticare i slicno. Stavros nije los (losiji je od Asprovalte po mom misljenju) imate barove na plazi kao i u ostalim mestima. Ne preporucujem za smestaj zato sto kad padne kisa oseca se kanalizacija u dobrom delu "gradica". Na nekih 3-4km mozda i vise ne znam tacno u metar imate Platane gde je more cisto i bistro tako da to preporucujem da se poseti. To bi bilo to "ukratko" ako imate neka pitanja slobodno pitajte. E da giros u Nea Vrasni je dobar u Posejdonu na ostalim mestima nisam bio zadovoljan (ponovo po mom misljenju). U Asprovalti mozete da kupite gde god nije los.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nekrunisani kralj moto cigana, 3120 postova
  • Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd...
  • Motocikl: 4x4

Krećem i ove godine na neviđeno ka Stavrosu.

15.7 leže plata, pa u naredna dva tri dana.

U nadi sam da ću na licu mesta naći smeštaj kao i prošle godine.

Ako će neko biti u tom periodu tamo, možemo da razmenimo brojeve...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 26 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: i

Ne bih da se ponavljam ali moram, šta ću :D. Neo Vrasna...i celi taj pojas ti je baš onaj mas turizam, Sitonija je po malo "divlja"( nije javašluk imaš nekoliko plaža sa plavom zastavom ). Ja sam lično za Sitoniju.

Ako si se već odlučio, možeš da odeš do stare Vrasne, malo seoce u brdu...ništa spektakularno par pristojnih restorana, crkva...ali ( ne mogu da se setim kada je ) imaju ludi Grci neki festival koji je sličan kao naše svadbe. Plastični stolovi i live :D grčki narodnjaci - klopa, a sve to na glavnom trgu seoceta...da kažem živopisno je :D. U Asprovalti ti je pijaca utorkom, možeš da kupiš odlčni brancin i oradu baciš na gril...prava poslastica a cene su za sve bolje nego u marketima.

Sitonija je prelepa, imaš milion plaža i kampova, sve je napakovano tako da je u razmaku od par kilometara imaš kamp/plaža. Možeš i vožnju brodom do Uranopolija, ali nije ništa spektakularno. Ja sam imao sreću da je bio drugar na Atosu par meseci i pritom je arhitekta pa je imao dosta zanimljivih priča vezano za Atos i manastire.

U tom Uranopoliju, u najneuglednijem restoranu, tamo na štrafti, sam pojeo najbolju musaku za sve ove godine kako idem u Gr.

Makedonija ( verovatno znaš ) jeftinije gorivo ali plaćaš one njihove putarine, auto put su konstantno nešto radili, ne znam ove godine.

Svratimo obično onaj Belov 113 da napravimo pauzu, lep pogled na Vardar roštilj nije loš kao i kafa.

Preporuke za probati ( osim neizbežnog girosa ) - kondosuvli ( njihovi svinjski ražnjići-zaboravih kako se piše ) i imaju neki namaz koji podseća na urnebes ( maslinovo ulje, feta i stari koziji sir, paradajz, origano pa se sve to zapeče ) kad se setim kako se zove editujem post :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6712 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Vecina ljudi na forumu i poznanici me savetuju da preskocim tu solunsku regiju i idem na Tasos. Izgleda da ce tako i biti, vidim da ima smestaja vec od 25 evra preko agencije sto znaci da je u direktnom kontaktu sa domacinima jos i jeftinije. 
Inace, agencija je Nikana.gr.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ODUSTO OD DIJETE, 2463 postova
  • Lokacija: ZEMUN
  • Motocikl: GSX650F + NMAX155

Dok je Nikana radila samo Tasos ljudi su bili zadovoljni, bar ja koliko sam čuo od onih koji su pravili kombinacije sa njom.

Sad kad je krenula da širi svoju mrežu moguće je da dolazi do propusta i previda.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 26 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: i

Ja nikad preko agencije, guglao tražio i stupio preko mejla direktno sa vlasnicima :D. Zna da bude barijera jezik, jer su uglavnom stariji vlasnici, a ni mlađi ne vladaju baš engleskim jezikom :(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 698 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: yamaha fz6r

Za grcku je najveca glupost ici preko agencije. Odes vidis i odaberes. Izgubis 2-3h ali ti makar odmor bude kako treba. Preko agencija uvek stres i glavobolja

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zlaja, 270 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: yamaha xj6

Za grcku je najveca glupost ici preko agencije. Odes vidis i odaberes. Izgubis 2-3h ali ti makar odmor bude kako treba. Preko agencija uvek stres i glavobolja

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moze tako u pred sezoni a za par dana kad krenu guzve tesko ces naci da je slobodan app 10 i vise dana.Ako si sam ili sa devojkom mozes da se seljakas vec za porodice je lakse preko agencije.Ja sa Nikanom nisam imao problema na Tasosu verovatno zato sto je tamo pa bolje zna mestane i koga da izbegava za saradnju

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 698 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: yamaha fz6r

Bio sam u sezoni i nije bilo problema. A i to je sve kakve si srece, kurate ili prave ...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 580 postova

A i to je sve kakve si srece, kurate ili prave ...

 

Ovim je sve rečeno...

Neko nađe smeštaj kroz sat vremena, a poznajem slučaj gde su sa decom morali da noće u kolima :/

Tako da kao što je kolega gore napisao, ako ideš na traženje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • stranac, 137 postova
  • Lokacija: MKD
  • Motocikl: pa, Magna... VF750C peugeot jet-force 50

Iako sam iz Mk,za put bih na tvom mestu odabrao rutu kroz BG. Autoput u MK je u UZASNOM stanju,putarine na svakih par km,pa nesto kao rade tamo - vamo,ma zaobidji da se ne nerviras. Za svaki slucaj,ako resis imas prelaz Dojran-Dojrani gde uglavnom nije guzva i silazis preko Kilkisa na Asprovaltu. Dobra ideja je da u BG udjes na Strezimirovce preko Vlasinskog jezera. A dole kad vec stignes,Asprovalta,nema sanse da nadjes smestaj ni blizu plaze,Stavros,ima na kraju grada park sa debelom hladovinom na plazi,sto je moj favorit.Dalje imas par alih mesta i divnih plaza,al je pomalo dosadno... pa ti vidi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 698 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: yamaha fz6r

Sa svime slovenskog porekla ja imam probleme :)

 

Grci su samo bonus jer su lenji i neodgovorni

Zbog tebe cu morati da opalim jos jednu bugarku a onda da predjem na grkinje hahahahaha da ti razbijem maler

Ko te jos nervira, samo reci ...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nocni cuvar, 2581 postova
  • Lokacija: White City / White Water
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

 

Preporuke za probati ( osim neizbežnog girosa ) - kondosuvli ( njihovi svinjski ražnjići-zaboravih kako se piše ) i imaju neki namaz koji podseća na urnebes ( maslinovo ulje, feta i stari koziji sir, paradajz, origano pa se sve to zapeče ) kad se setim kako se zove editujem post :D

Suvlaki 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja