Jump to content

Moto Zajednica

Grcka 2016 - Gde sta kako

Recommended Posts

  • Ne silazi, 6812 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Zdravo,

 

prosle godine sam ovakvom temom isplanirao put do CG i zahvaljujem se svima koji su mi u tome pomogli.

 

Ove godine smo reseni da vozimo do Grcke jer nismo bili zadovoljni Crnog Gorom ali ponajpre zbog novog iskustva i dozivljaja.

 

Prosle godine nismo nosili nista od alata i vozeci kroz one pustahije skontao sam da je to na skali idiotizma od 0 do 10, cista 10-ka te ove godine pakujemo set za krpljenje guma za CO2 ampulama, sprej za gume i koferce sa nasadnim kljucevima i set za popravku sajli. Verovao sam u "Kawasaki" jer sam ga besprekorno odrzavao no opet, treba imati.

 

U Grkoj nisanimo Asprovaltu. Nisam nikada bio dole, mesto sam pikirao kao zgodno za bazu jer cemo odatle povremeno ici na druga mesta. Odatle lako mogu da dohvatim Solun, Tasos, Kavalu pa kako mi dodje tako cu se vozati.

Pre nego sto krenem zeleo bih nekoliko informacija:

 

-Ruta, SRB - MK ili kroz Bugarsku?

Imam osecaj da ce mi kroz SRB i MK biti prijatnije, onako, kao kroz svoju zemlju. Sta propustam u Bugarskoj i koja je ruta brza? Ne volim bas neke spore puteve, vise sam magistralne.

Ako idem kroz MK, koji granicni prelaz? Deluje mi da je lepse ici na Prohor Pcinjski zbog doline pa opet da se vratim na E75. Naravno postoji opcija da se vratim kuci preko Bugarske ako se ima sta videti.

 

-Ima li nesto na treba posebno da obratim paznju? Neka kriticna deonica, hostapleri na granici, itd. saobracaj u GR?

 

-Smestaj?

Idemo pocetkom avgusta, tj. u spicu. Nista aranzmani, agencije itd. Trazili bi smestaj na licu mesta. Da li to funkcionise u sred sezone? Naravno, ako ima neke preporuke kod koga, bilo bi okej i da rezervisem.

 

Otprilike krenuli bi oko 10. avgusta, ako neko zeli da se prikljuci neka se javi da se dogovorimo, mozda moze lepa prica da se napravi.

 

Hvala :)

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12092 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Preporucujem put kroz Bugarsku kao neuporedivo zanimljiviji, sem ako bas volis auto-puteve. Ja bih krenuo preko Borskog jezera (pauza za rucak) pa na Belogradcik gde mozes da posetis tvrdjavu i vidis one cuvene stene.

 

DSC06006%252520%25255B800x600%25255D.jpg

 

U Belogradicku moze i da se prenoci, mada smo mi presli jos nekoliko kilometara i zanocili u kampu koji ima i smestaj pod cvrstim krovom ako to zelis. Nocenje je bilo nekoliko evra po osobi, a tu postoji i restoran.

 

DSC06049%252520%25255B800x600%25255D.jpg

 

Sledeci dan nastavis preko planine Balkan, ka Sofiji. Putem ima sjajnih restorana gde moze da se klopa za male pare. Nocenje u kampu pored Rilskog manastira, takodje pod cvrstim krovom, bungalovi, 6e po coveku.

 

DSC06145%252520%25255B800x600%25255D.jpg

 

Treci dan bez problema stizes u Grcku.

 

Sve ovo imas detaljno opisano ovde: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/68254-bugarska-2011/

 

Srecan put!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hard Enduro, 1531 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

U dolasku idi preko Bugraske pored gore navedenog ubaci i Bansko dobar i interesentan put u grcku ulazis preko Goce Delceva odakle se takodje nastavlja dobar put. Prolazio sam ovim putem pocetkom avgusta i nije bilo guzve. link

 

U povratku mozes preko Makedonije i Ohrdida da se vratis ako imas vremena, vredi videti a smestaj u privatnim kucama je oko 5e. link

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 169 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda CB500XA

Jedino nisi napisao koliko vremena zelis da provedes na putu, tj da li ti se deli put na dva dela ili hoces u jednom danu da stignes na zeljenu destinaciju. Ja sam isao preko Makedonije i to je moja preporuka. Imao sam jednu zanimljivu situaciju i da nije bilo brace makedonaca pitanje je kad bih dosao kuci.

 

Obilazio sam kilometarske kolone na svim prelazima i niko mi nije nista rekao. Bukvalno dodjem na 2 auta od carinika, pitam ovog u autu da li moze da nas pusti i to je to. Na motoru je mnogo paklenije na +40 i vozaci to vecinom znaju. Da ne pricam da nas se malo boje, mogu da prevrnu ocima ali nece ti nista reci.

 

Sto se tice obelezavanja, ako proanaliziras mapu jednom sve ce ti biti jasno, imas tri iskljucenja u grckoj, od kojih je samo drugi malo zajeban jer su lose obelezili pa je fora da prodjes ispod nadvoznjaka i tek onda skrenes levo. Posle pratis samo za Kavalu i cao djaci. Kad se vracas su braca grci bili jako simpaticni zbog svoje ljubavi prema Makedoncima pa nema skoro ni jedne table za Skopje nego svega par za Beograd, ali nije nikakav problem pronaci. Postoji jedna kljucna mala zuta tabla sa iskljucenjem za Skopje koju 50% neces videti, pa samo zagrli na toj deonici nekog sa nasim ili MK tablicama, ne juri i neces promasiti sto posto. Ja sam promasio, ali sam se na sledecoj petlji okrenuo, vratio nazad i nastavio bez problema. Nije mi oduzelo vise od 5 minuta tako da opusteno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 656 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Za BG ne treba zeleni karton i odmah na granici kupuješ vinjetu (ne treba za motor), nema cimanja sa naplatnim rampama.

Lalajkova tura je odlična ali malo dugačka vremenski. Brže stižeš preko Dimitrovgrada, pa na obilaznicu oko Sofije

na jug prema graničnom prelazu Kulata, a od Kulate do Asprovalte imaš oko 130 km.

 

Meni je tu najlepša deonica od Blagoevgrada do granice, dolinom reke Strume, imaš na svakih 10-ak km pored puta

u debeloj ladovini uz reku drumske grilove-kafane sa ladnim pivom i roštiljem. A možeš i na rafting Strumom ako imaš vremena.

Za vožnju odlično.

 

Šta može da ti bude smetnja, to su ograničenja brzine po regionalnim putevima od Sofije do dole od nekih 70-90 Km na sat skoro celim putem.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 637 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha FZ6S na drumu, Suzuki GSX750F u srcu

Kolege su već dale dosta detalja u vezi samog putovanja, pa tu ne bih ništa dodavao. Ako već imaš dilemu onda prođi oba pravca.

 

Što se tiče Asprovalte lepo je mestašce sa pristojnom plažom. Tu su blizu i Stavros, Vrasna i Nea Vrasna i ta mesta su gotovo spojena, tako da ima šta i da se vidi. Preporučio bih ti da obiđeš Babylon plažu koja je na nekih 20km posle Stavrosa. Samo pratiš put uz more.

 

Što se tiče smestaja ja sam uplatio preko agencije prošle godine, a pre toga sam 10 godina išao i tražio na licu mesta i uvek sam išao u vašem terminu. Smeštaj se uvek nađe i dobro je što možeš da vidiš na licu mesta da li ti odgovara. 

 

E sad moraš da budeš spreman na cimanje oko traženja tog prvog dana. Većina vlasnika samo ostavi broj telefona na ulazu pa moraš da ih zoveš. Poznati su kao veliki radnici pa ih nema nigde. To može da potraje i par sati. Ako stigneš uveče planiraj da ćeš spavati na plaži. Takođe često se desi da moraš da menjaš smeštaj u toku letovanja jer ćeš retko gde naći tačan broj dana koliko tebi odgovara. Grci su u avgustu uglavnom na kolektivnom odmoru tako da je do 20.8 uglavnom haos u svim mestima.

 

Po meni je bolje da u tom terminu rezervišeš unapred smeštaj. Ispašće te malo skuplje (par evra dnevno) , ali ćes se spasiti cimanja oko traženja smeštaja i selidbe u neki drugi nakon par dana . 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hard Enduro, 1531 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

U Bugarskoj za motor ne treba vinjeta

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5494 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

U jednom pravcu, ja bih obavezno isao kroz Bugarsku na Goce Delcev i Bansko. Veoma lep put za voznju i neopterecen.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki V-Strom

Prosle godine vracao sam sa Tasosa rutom Goce Delceva, rucak u Banskom i stigao kuci u Obrenovac oko 21h opusteno sam vozio, priroda je lepa, u odlasku sam isto isao preko Bugarske samo pravac...Sofia, Dupnica, Kulata, Serres itd...licno mi se vise svideo put preko Banskog i Goce Delceva (nije opterecen saobracajem) milina za voznju.

Sad ti odluci kojim ces ici, sto se tice km. mozes u jednom danu nije nikakav problem... u stvari zavisi koliko hoces da stajes i uzivas!?

 

Pre par dana zovem neke likove koji organizuju skijanje na gleceru u Francuskim Alpima sada od 25 juna, mesto se zove Les Deuh Alpes (najveci glecer u Evropi i najvise mesto u Evropi gde mozete sa skijama da se popnete sa zicarom 3600mnv.) uglavnom pitao sam ih da po njima posaljem opremu za skijanje a ja motorom da idem ima tacno 1350km pravac Milano, Torino i posle je iskljucenje itd. uglavnom lik mi kaze da mi treba tri dana voznje do tamo (uzgred i on vozi motom i dnevno mu je najvise sto prelazi 400km) sve zavisi ko kako vozi, uziva!

 

Nije ni meni veca dnevna km. merilo znanja ili ne znanja...prvenstveno motor koristim da bih uzivao u voznji a ne da bih brze stigao...ali mislim da 1350km moze u dva OPUSTENA dana, pogotovo sto je 80% auto put, malte ne i u danu.

 

Citam ovde na forumu lik je na Vespi iz Saint T. vozio do Skofja L. ima 1000km (nije izlazio na auto put zbog male kubikaze) sve ukupno oko 28h voznje sa sve odmorom. Sve se moze kada sebi zadas neki cilj!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nekrunisani kralj moto cigana, 3126 postova
  • Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd...
  • Motocikl: 4x4

Bio sam prošle godine u Stavrosu, ostišao prvog avgusta , subota, stigao tamo oko 19:30h. Našao smeštaj upola cene nego preko bilo koje agencije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • NW, 2593 postova
  • Lokacija: НОВИ САД
  • Motocikl: R 1200 GS

Ако идеш мотором, још вас двоје, куда ћеш до доле мање је битно, моја топла топла препорука је Ситонија (средњи) прст. Гомила гомила малих плажица, море кристално чисто, борове шуме......за пожелети. 

Море у Ставросу (баш у Ставросу) као и у Олимпијској регији је као на Дунаву. 

Халкидики је чудо! 

 

 

И Тасос и Тасос :) 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ODUSTO OD DIJETE, 2493 postova
  • Lokacija: ZEMUN
  • Motocikl: GSX650F + NMAX155

Preskoči Olimpijsku i Solunsku regiju, po meni bačene pare. Bio jedne godine u Nei Poriju i meni dosta.

Idi bar na Halkidiki i to što Džoks reče Sitonija, srednji prst. Ima dosta malih mesta ako hoćeš da izbegneš gungulu.

Neos Marmaras zaobiđi za bazu jer je skup i pun turista. Sarti je OK i u njegovoj blizini imaš dobre plaže.

Imaš dosta prelepih plaža. A možeš da obiđeš i voziš po trećem prstu koji nije toliko iskomercijalizovan kao prva dva.

Ja sam ove godine rezervisao pa otkazao Sarti, promenili destinaciju tj zemlju.

Po meni Jonsko more je daleko lepše od ovog oko Soluna, Olimpa i Halkidikija ali je dalje za vožnju,obala, mesta su bruka.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ODUSTO OD DIJETE, 2493 postova
  • Lokacija: ZEMUN
  • Motocikl: GSX650F + NMAX155

Znam ja da je on odredio ali da mu dam savet da se ne pokaje kao sa CG, ako već ide u Grčku onda neka ode na iole normalno mesto za iste pare.

Nije rezervisao smeštaj pa mislim da je plan podložan promenama na bolje ali OK. ;)

Naravno o ukusima ne vredi raspravljati pa je nekom i Paralija dobra destinacija a nekom ne.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ODUSTO OD DIJETE, 2493 postova
  • Lokacija: ZEMUN
  • Motocikl: GSX650F + NMAX155

Lefkada je veliko ostrvo i ima dosta puteva za vožnju motorom, što uz more što kroz brda.

Ako ti nije problem izbegni tu stranu gde je Nidri jer su sve najlepše plaže na suprotnoj strani ostrva - istočnoj.

Do nekih se pešači a do nekih stižeš motorom.

Čuo sam da je zbog posledica zemljotresa jedan broj plaža zatvoren ali sam čuo takođe da su obećali da će to sve biti dovedeno u red do početka sezone.

Lefkas ti je najveći i glavni grad na ostrvu. Pun je restorana, prodavnica, kafića.

U Lefkasu imaš i LIDL, pumpi ima dosta na ostrvu.

Inače destinacija koju sam zacrtao da ponovo obiđem ali motorom.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • NW, 2593 postova
  • Lokacija: НОВИ САД
  • Motocikl: R 1200 GS

Види стварно.....извините, занео сам се.

Управо седим у Паралији и јако сам разочаран :(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1376 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja
  • Motocikl: K1600GT

Ja se zajebao jednom za Paraliju i tu regiju i nikad vise. Tasos je mama i za porodicni odmor i za motor.

 

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1061 postova
  • Lokacija: Jagodina,Serbia

Upravo sam na Tasosu po N-ti put. Sutra krecem na Sitoniju. Posto ides tek u avgustu a ja planiram da se vratim najkasnije do 10-og jula napisacu vise kada se vratim. Samo jedan mali savet, Solunska regija, Olimpijska regija(Paralija i sl.) Asprovalta, Stavros, Nea Vrasna...zaobilaziti u sirokom luku. Ovo naravno iz mogu ugla. Ako planiras Asprovaltu-Nea Vrasnu-Stavros kao bazu za Solun, Sitoniju i Tasos, onda je o.k. Mozda najbolje mesto ukoliko planiras i Tasos i Solun....pa i Halkidiki.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nekrunisani kralj moto cigana, 3126 postova
  • Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd...
  • Motocikl: 4x4

Ja sam dva puta bio na Krfu, odlično, neponovljivo. Ali i opasno skupo.

Nakon toga Pefkohori, užas! Ali neke stvari bukvalno 5 puta jeftinije.

Dok mi je u Stavrosu bilo ok. Cenovno kao Pefkohori, ali tri klase iznad. Svuda mesta za parkiranje (bio sam kolima), cene ok, a nekoliko km levo desno sam nalazio baš ok plaže. Baš na delu puita ka Vrasni ima deo puste plaže, bez kafića, nekoliko kupača.. čista, ok. Kupili suncobran i tu proveli par dana kada nas je smorilo da istržujemo i svaki dan idemo negde.

Oko apartmana: Došao sam tamo kao što sam napisao u gornjem postu. I posle nešto veće muke nađem apartman, ceo sprat starije kuće, daleko od neke full verzije, ali dve spavaće sobe sa po bračnim krevetom, sobica sa krevetom, veliki dnevni boravak sa velikom kuhinjom i još jednim krevetom. I na to velika terasa. Deset dana 400e.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6812 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Svaka informacija je korisna i znaci mi.

 

Koliko je Tasos ili recimo Sitonija skuplji/jeftiniji od solunske regije?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1061 postova
  • Lokacija: Jagodina,Serbia

Pa meni se cini da je manje-vise isto. Mozda gresim. Tasos nije skuplji cini ni se uopste(kafa, giros, pice...sve je tu negde). Smestaj sam nasao preko bukinga i 30 evra za nas dvoje ali studio je stvarno boli glava dobar.

Od sutra sam na Sitoniji pa cu uporediti cene. Uglavnom, najskuplji kapucino je bio na Aristotelovom trgu u Solunu-4 evra...i nikakav uz to.

 

http://www.thassos-ferries.gr/serbia.html  Ovde imas raspored trajekta icene  za Tasos i putarina je 2 puta po 1.7 evra za motor. A imas i sttari put koji nije los.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016

Meni je lepo voziti kroz makedoniju. Idi n aprohor pcinjski jer je stvarno jako lepo, nema guzve. Pazi na zivotinice po putu, ume da ih bude dosta. Treba ti zeleni karton, sto je dzinovski minus. Ako ides na tabanovce i bude guzva nemoj preskakati bas celu kolonu jer kad neki siptar vidi da si iz srbije smarace te.

Ako odes na Evzoni prelaz sa grckom, put iza je neobelezen i prilicno sranje. U povratku nemas skoro ni jedan znak da te usmeri na mak. Pazi da se ne izgubis.

 

Ja bugarsku od prosle godine izbegavam u sirokom luku i po svaku cenu

Bocca, što, šta ti se desilo u Bugarskoj?

 

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 138 postova
  • Lokacija: BGD Dorcol
  • Motocikl: piaggio beverly 500

Trajekt saobraca iz Keramotija do Limenasa, na svakih 30 minuta. Razdaljina od 5 nautickih milja se prelazi za nekih dvadesetak min.. A imas i trajekt i Kavale do Megalo prinosa, saobraca dva puta dnevno i putuje sat i vise...Cena za kola je 20 evrica, za odrasle putnike 5 evrica, a deca do 12g 3 evrica. Za nas na dva tocka nemam informaciju, uvek idem kolima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja