Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Sport 4T

Recommended Posts

  • U prolazu, 26 postova

Pozdraaav,imam skuter iz naslova,odjednom mi se ugasio,proverim naravno osnovne stvari(svecica,kabl,gorivo),i tako dodjem do toga da nema struju na kablu. E,sad kad kurblam,nema varnicu,ali svetla se javljaju,dodjem do zakljucka da su namotaji,tj onaj jedan pobudnui da je otkazao,lak mu je spaljen,i deluje neispravno,kupim nove namotaje,dzek nije isti,zamenim dzek sa starog,sve nekako povezem(nadam se dobro) ali opet isto struje nema,opet svetla se javljaju,ali kabl nista,struja cak ne dolazi ni do bobine uopste,sumnjao sam na CDI,i bio spreman dda ga menjam,ali mi je naleteo jedan motowell magnet 4T,pa sam na njemu testirao,i dosao do zakljucka da je moj cdi ispravan. Da li neko ima ideju gde i sta da trazim,jer vise ne znam,sve sam pokusavao? I ako neko ima semu instalacije,kako idu zice,pa da pratim jednu po jednu? I CDI je 4+2(,s' tim sto jedno mesto je prazno,tamo gde su dve,tu ima samo jedna,a gde su 4 one su sve tu,ali tako je sa starim namottajima radio). E,i gde treba na CDI da mi pokazuje struju,ispitujem glinericom? Slabo se razumem u struju,pa mi svaka ideja dobro dodje. Unapred hvala :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 26 postova

Banci,povezao sam kako si rekao,i dobio varnicu,hvala na pomoci! :) Ali mi sad motor ima traljav rad,i ne reaguje na gas,mislim da je varnica 'prebrza'. za jedno kurblanje,ona ne baca standardno dva trei puta,nego sto puta,brzo. Kada sam ga upalio,drzim pun gas,a on radi kao u leru,i to jako lose,kao da varnica nije uskladjena sa radom. I,dok je tako radio,ja mu zicu od pic-up-a rastavim na buksni,a on ne promeni nista. E,sad namotaje sam kupio nove,zajedno sa pic-up-om,tako da to ne bi smelo da je. Ali moj cdi sam probao na drugi motor,i taj drugi motor radi slicno lose sa njim,a moj motor sa njegovim cdi-em nema varnicu. Pretpostavljam da nam cdi nije isto spojen,pa iz tog razloga. E,sad da ne bih kupovao cdi,a ne znam da li je neispravan,ili samo nije dobro povezan opet,molim za neka dalja uputstva,pomoc,bilo sta,bilo ko????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 26 postova

Nije to,nego crno-crna zica koja koju si mi rekao da povezem na cdi,samo sam je iskljucio,i skuter radi savrseno :D Ali kad bolje razmislim tako je radio. Izgleda da ja nisam nista trebao da menjam,mozda su i namotaji ispravni. Nego varnicu na svecici sam dobio kad sam isklljucio dzek od leve komande kormana,gde su prekiodaci za zmigavce,i kratko-dugacko,ali nasao sam sta je,jedna zica je bila ukljestena,i pravila masu,reseno :) Ali sad imam drugi problem,svetla su mi preslaba,tek pod punom turazom,posle 5 sec,dobije jedva ckiljavo svetlo,dok stop radi extra,i kad stisnem stop,tj kocnicu,poboljsaju mi se cak i svetla malo. PA mi se onda iznenada desilo kad sam ga upalio da pod malim gasom sve lepo radi,tek pomislih reseno,kad ono kad sam dodao veci gas pocrkale sijalice,a to mi se desilo i sa zmigavcima,radili,i kad sam dodao jaci gas one crkle. E,sad da li je moguce da je regler??? Imam onej gde su dve 4zice,dve iznad,dve ispod,e sad ja imam rezervni da probam,ali ne znam kako da spojim,jer su tamo kleme 4 u redu? Probao sam sve kombinacije i uporno ne mogu da upalim skuter jer nema varnicu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post
  • Lokacija: vranje
  • Motocikl: piaggio tuphon

Momci potrebna mi je pomoc..pricali ste malopre oko cdi-a sve sam povezao kako treba i na svecici imam varnicu..zice koje idu iz namotaja 4 komada samo su mi 3 povezane.plavo zuta mi je povezana,ali nzm gde ide crno crvena zica jer u instalaciji mi je zica posecena tjst nema je nigde,ako moze pomoc gde da povezem tu zicu,hvala unapred..inace motor nije paljen 2 god sedeo je u supi,neke instrukcije sta bi prvo trebao da proverim da bi ga upalio,vergla na anlanseru.ali ne pali i ima tu varnicu koju sam pomenuo malopre 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja